maandag 25 november 2019

Toegang

Jullie zullen wel gemerkt hebben dat ik de afgelopen tijd weer niet zo regelmatig ben met plaatsen. Dat kwam eerst omdat ik naar Zweden was op een aktivistenreisje, wat heel leuk was maar ook heel ontregelend voor mijn leven, en daarna omdat er héél veel werk ging zitten in het stukje over de WRS. Dat kon ik gewoon niet in één of twee weken afmaken, dus dan blijft het even stil op mijn blogje.

Maar er is een ander probleem dat weleens de kop opsteekt, en dat is dat ik niet meer bij de dashboard van mijn blogje kan. Dan typ ik mijn gebruikersnaam en mijn wachtwoord in, en dan moet ik extra beveiligingsvragen invullen om te bewijzen dat ik het ben, en daarna krijg ik een scherm te zien dat ik mail ga krijgen over "ongewone gebeurtenissen" op mijn blog.

Meestal kan ik dat oplossen binnen een paar uur. Dat is me wel vaker gebeurd. Meestal als ik veel over politiek schreef. En dan vooral als ik het over de politie en het OM had gehad. Na mijn stukje over het OM heb ik héél veel Captcha's ingevuld! Maar dat was nog wel te doen, dit is wel even wat anders. Nu duurt het vooral allemaal veel langer, en dat verstoort mijn ritme. Ik was het ook nietmeer gewend.

Het was me al heel lang niet meer gebeurd. Ergens was ik het gewoon gaan zien als iets wat kennelijk ooit een technisch probleem was geweest, en wat ik niet meer zou zien. Maar nu het weer verschijnt, nèt als ik met de WRS aan de slag ben geweest, doet me tochwel denken aan de tijd dat mijn blogje opeens uit de lucht ging terwijl de links naar de mensenhandelsignalen waarover ik had geschreven binnen een week allemaal doodgingen.

Ik heb een fijne internetgoeroe die het voor me op kan pakken, maar die kan ook niet alles. En soms betekent dat dat ik een stukje klaar heb, maar dat het gewoon in het niets lijkt te zijn verdwenen. Dus dan moet ik het maar nog een keer plaatsen volgende week. Het ziet er voor mij nogal sinister uit, maar niemand kan iets bewijzen, dus ik kan ook gewoon paranoia zijn.

Maar ik ben blij dat ik de spamcommentaren weer weg kan gooien.

8 opmerkingen:

Roel zei

Het zijn vervelende dingen die erg veel energie zuigen;
ook al is het niet waar en zijn het werkelijk 'toevalligheden', dan nog is het reden genoeg om achterdochtig te zijn, klote is dat …

BlogTester zei

Klinkt wel heel erg toevallig. Zou me niets verbazen als onze geliefde overheid hier achter zou zitten.

Anoniem zei

scarrie, heel scarrie. Met elke update kost alles weer meer tijd. Gouden tijden waren het toen je in een minuut op twitter door duizenden foto’s kon scrollen over een onderwerp of met een paar keywoorden.

Anoniem zei

Ach, dat 'Big brother is watching you' voor elk blogje geldt, dat geloof ik niet. "Het is maandag", dus ik dacht ik surf eventjes naar Zondares. Leuk berichtje, maar raak niet verslaafd aan internet. (Zelf was ik dat ook, totdat ik ontdekte dat gewoon menselijk contact tig-keren leuker is.) Dus, alles met mate. :)

Anoniem zei

Sorry, ik dacht eventjes na over mijn reactie. Dat 'menselijk contact'heb je dus iedere dag, en daar schrijf je over. Ik bedoelde alleen 'keep calm'.

Marcus Segretto zei

This sounds bad. Really bad. There's no excuse (government and/or moral hi-tech at work, I think). I haven't commented on your blog for a while but I get your posts. I see that you still have me in your links (which leads nowhere - ha ha ha) - and I was the first to interview Felicia Ana (then we got interviewed together for an online magazine). How about you get your go-to tech-guy to fix it by adding the link (the original site was shut down (be warned) but has been open under a different url for a couple of years) (that's The Amsterdam Diaries (Oh dear, I'll probably be be ....... what have I doe!!!!!)

It reads janvanderdamm.wordpress.com

Whatever, love the fact that you are still active/an activist.

Marcus Segretto zei

OMG! It went crazy!!!!!

wibotje zei

Ik kan mij moeilijk voorstellen dat onze overheid technische hindernissen opwerpt voor een weblog dat over prostitutie schrijft.
Ik denk dat geheime diensten er ook niet wakker van liggen.

Er zijn toch wel zaken waarbij grotere financiële belangen spelen.
(CO2-heffing, groei van Schiphol, TTIP, CETA, de bitcoin, het beperken/afschaffen van contant geld) en daarover blijven ook artikelen op internet verschijnen.