maandag 23 oktober 2023

Frustratie

Je hebt mannen voor wie een bezoek van of aan een hoer een pleziertje is. Even ontspannen, of een soort wellness. Je hebt er best veel die gewoon impulsief boeken, of uit nieuwsgierigheid. Er zijn ook mannen die wat komen leren, of zichzelf komen beproeven, of die graag komen kijken of er wat nieuws te beleven valt. En je hebt ook mannen die voor het avontuur of de verovering komen, om iets of iemand nieuws mee te maken.

Maar er is een bepaalde groep mannen die komen om hun frustratie eraf te neuken. Die hebben een negatief gevoel als motivatie om naar je toe te komen, inplaatsvan de positieve redenen die de gemiddelde klant heeft. Veel meiden houden zich daar nietzo mee bezig, maar als je werkt op mijn manier, waarbij je je echt een beetje in elke klant verdiept, dan merk je het wel. En ik was daar vroeger niet mee op mijn gemak.

Ik kan me nog herinneren toen ik voor het eerst doorhad dat mijn klant door frustratie was gemotiveerd. Ik was grasgroen, ik wist van niets, ik dàcht nog nieteens dat ik iets wist. Ik was er nog helemaal mee bezig om te zien of ik goed bezig was door te kijken naar wat de klant zei dat hij ervan vond. Dat is geen goede manier om je werk te doen, maar ik had nog niets beters, dus dat is wat ik deed.

De klant was een gewone man. Kort zwart haar als een soort borstel op zijn kop, als een wild zwijn, met grijze haren ertussendoor. Hij was te zwaar, hij was een roker en zo rook hij ook, en hij had flink gebruinde handen en gezicht, maar voor de rest was hij bleek als een laken. Hij had een normale Nederlandse pik, die niet helemaal hard werd, en de hele tijd aandacht nodig had om niet meteen te verslappen. Helemaal niet afwijkend, zo zijn er honderdduizenden.

Maar vanaf het begin was hij anders dan ik tot dan gehad had. Ik werkte nog maar kort in de ramen, ik had daarvoor alleen wat cardates gehad, dus ik had weinig om mee te vergelijken. Ik was nog te onhandig om met hengstende mannen om te gaan, dus ik kreeg vooral mannen die een onhandig meisje lekker vinden. Ik heb van mezelf wel dat ik goed kan inzien wat er in iemand omgaat, maar zonder jaren hoerenervaring was het niet erg bruikbaar.

Bij deze vent had zelfs een autistische blinde nog wel kunnen zien dat hij gefrustreerd was. Het hing als een aura om hem heen, het walmde uit al zijn poriën. Hij was voorbij gewoon geïrriteerd, voorbij gewoon bozig, voorbij gewoon zuur. Hij was gefrustreerd tot in zijn ziel, en dat was wat hij nu voor ogen had, en waar hij zich door liet leiden. En ik was grasgroen en ik had geen idee wat ik hiermee aanmoest.

Ik liet hem dus maar zijn ding doen. Ik liet het initiatief aan hem over, en ik deed gewoon mee. En alles wat hij frustrerend leek te vinden ontweek ik. Ik durfde nieteens een condoom te pakken omdat ik zo voorzichtig was om hem niet daarmee óók te frustreren, maar hij vond het weer irritant dat ik niet aan safe sex dacht. Dat was voor mij zo wild heen en weer geslingerd worden, dat ik helemaal niet meer wist waar ik nou mee bezigwas.

Dus ik pijpte hem, en hij neukte me in twee standjes. En toen was hij klaar. En daarmee was zijn frustratie minder. Niet weg nog, ik merkte het zeker nog wel op, maar minder. Hij had het van zich af geneukt. Hij vertrok, en ik zag hem nooit meer terug. Dat vond ik toen niet erg, want ik had het ervaren als een heel moeilijk nummertje. Ik deed het het beste bij mannen die op zoek waren naar een lief meisje, waar ik lief tegen kon doen. Want ik kon nog niets anders.

Hij was de eerste gefrustreerde klant, maar zéker niet de laatste. Er is best een flink deel van mijn klanten die uit frustratie bij me komen. Ik voel het tegenwoordig meestal al tijdens de eerste berichtjes die we elkaar sturen aan, en daar heb ik dan bijna altijd gelijk in. Tegenwoordig weet ik hoe gefrustreerde klanten werken, en wat ik ermee aan moet. En tegenwoordig vind ik het ook gewoon prima klanten, ik zou ze missen als ze er niet waren.

Iedereen is weleens gefrustreerd. Iedereen maakt ook weleens frustrerende dingen mee. Sommige mensen kunnen daar beter mee omgaan dan anderen, die kunnen zichzelf weer helemaal vrijmaken van de frustratie zonder het met zich mee te hoeven dragen. Daar heb ik wel bewondering voor, dat is een soort volwassenheid die nietzoveel mensen bereiken. Ikzelf heb daar ook nog niet veel kaas van gegeten, maar ik probeer het wel te leren.

Frustratie is iets wat je meemaakt als iets je dwarsboomt. Jij wil door, maar iets of iemand steekt er een stokje voor. Dat lijkt vaak onbelangrijk, en als iets waar je niet zoveel emotionele problemen mee zou moeten hebben, dus je krijgt er ook geen sympathie voor, zelfs niet bij jezelf, maar het hakt erin. Frustratie gaat vaak over dingen waarover buitenstaanders zouden zeggen dat ze nikserig en niet de moeite zijn, maar jij botst er de hele tijd tegenaan, en voor jou wordt zoiets groot.

Wanneer je ergens door gefrustreerd wordt, is dat vaak iets waar je in je gewone leven niet omheen kan. Die buurman die niet wil ophouden met zijn stampmuziek, je deurslot wat tèlkens vastloopt zodat je soms twintig sekonden staat te trekken voordat je je sleutel eruit kan krijgen, je ouders die je er telkens aan herinneren dat die studie die je laat versloffen belangrijker is dan je supercoole verlichte krakersvrienden, alleen al het feit dat je weet dat je er later steeds weer opnieuw mee moet dealen maakt de frustratie van nu al veel erger.

Het is een blauwe plek waar je je telkens weer stoot. Je voelt het steeds meer, steeds groter, en op een bepaald moment ben je knarsetandend aan het wachten op het moment dat het wéér raak is, en is je humeur al helemaal naar de kloten voordat er zelfs maar een glimp is van de bron van je frustratie. En weten dat je je niet zo erover moet opwinden helpt je helemaal niets. Dat is alleenmaar frustrerender.

Frustratie hoort bij het leven. Je komt àltijd dingen tegen die je niet kan veranderen. Van je grenzen vinden tijdens je studie, waarbij je door je allerbest te doen ontdekt dat je nooit echt góéd gaat zijn in de exakte kant van je vakgebied, tot de mug in je slaapkamer die rond je hoofd blijft zoemen maar die je nooit kan vinden als je hem wil doodslaan, de vriendin die wel zègt dat ze wil afspreken maar nooit een datum bevestigt, frustraties gaan over dingen die je wel wìl of probeert, maar die niet lukken. Frustraties komen in groot en klein, maar ze komen altijd.

Ik heb toen ik klein was vooral van mijn Opa geleerd om te gaan met frustratie. Mijn vader fikste dingen gewoon voor me, mijn moeder leerde me vooral dat ik dingen bij God moest laten en erover moest bidden, maar mijn Opa vond het juist goed als ik als klein meisje gefrustreerd raakte over dingen, en danmaar mijn eigen weg moest vinden. Hij loste nooit wat voor me op, en was heel duidelijk. Het was mijn eigen frustratie, ik moest mijn eigen weg vinden. Of dat nou de bron oplossen was, of leren er vrede mee te hebben, dat was iets wat ik zelf moest doen. Maar hij pikte het niet als ik er boos om werd. En dat was precies goed.

Bij frustratie heb je namelijk best snel dat je boos wordt, en dat je die boosheid ergens op gaat richten. Je gaat iets of iemand de schuld geven van je frustratie. En dat leidt tot niets. Nou ja, het leidt tot méér problemen. Want je gaat je dan aangevallen voelen, of zelfs paranoia. En als je de schuld bij een ander legt, is dat meestal overdreven of onterecht, en krijg je ruzie. Of je gaat mokkig zitten wachten tot iemand anders je probleem oplost, omdat je gaat weigeren iets op te knappen wat niet jouw schuld is.

Je kan ook juist de schuld bij jezelf gaan leggen, dat voelt ooknog lekker nobel. Maar jezelf schuld aanpraten maakt het gevoel van frustratie niet minder, en je hebt er nog een nieuwe bron van frustratie bij, want je schuldig voelen is ook frustrerend. Schuld uitdelen gaat er vooral om dat je lekker boos kan worden inplaatsvan machteloos, en om je neus niet op de feiten gedrukt te hoeven houden. Opa deed dat drukken nou net wèl. Was ik ergens sjagrijnig over, dan hield hij niet op tot ik het opgelost had, mijn weg eromheen gevonden had, of me ernaar geschikt had. En dat was heel frustrerend, maar wat hij me leerde werkte wèl.

Maar wat Opa me leerde was niet alles. Ja, hij zette me op de goede weg, maar heel veel moest ik later leren, en vooral door zelf voor het blok te komen te staan. Ja, hij liet me ook niet ervanafkomen door erover te gaan mokken, ik moest hem vertellen hoe ik het nou uiteindelijk opgelost had. Al was het bij Opa wel makkelijk dat ik altijd van hem af kon komen door hem te vertellen dat ik geaccepteerd had dat er maar één Almachtige is, en ik niet alles kon beschikken. Als ik eerst mijn best maar had gedaan.

Hij leerde me niet wat frustratie nou ìs, hij leerde me niet hoe het werkt, en hij kon ook niet voorkomen dat er in je volwassen leven gewoon bestwel veel ingewikkelde dingen kunnen zijn die je niet zo simpel verandert of ernaar schikt. En daarmee omgaan is weer heel iets anders. Die zijn vaak te groot om je naar te schikken, te groot om op te lossen, en te groot om je weg omheen te zoeken. Maar je moet er wel wat mee.

Dus leven met frustratie moest ik ook leren. Dat zal Opa ook wel gekund hebben, maar dat is niet iets waarmee je een kind opvoedt natuurlijk. En daar heb ik heel veel geleerd van mijn klantjes, want met zoveel mannen die hun frustratie bij me komen wegbrengen pik ik wel wat op. Frustratieneukers worden spraakwatervallen als je de frustratie eraf hebt geneukt, dus daar krijg je uitgebreid inzicht in. En dat kan ik weer op mezelf toepassen.

Het is namelijk voor de meeste van die mannen echt zo. Ze brengen hun frustratie weg. Ze weten dat ze het van zich af komen neuken. En als ze de goede manier vinden, kunnen ze echt al hun frustratie in het belletje aan het eind van het condoom spuiten. De voldoening die je dan op zo'n opgelucht gezicht ziet is opmerkelijk duidelijk. Ja, ze weten dat ze weer tegen hun frustratie aan gaan lopen later, maar voor nu is het even opgelost, even niet meer aan ze aan het knagen.

Frustratie over één ding drukt door naar andere aspekten van je leven. Frustraties op je werk maken je gefrustreerd met je gezinsleven, frustraties met je vriendenkring maken je gefrustreerd in je hobby, en heel veel mensen zijn seksueel gefrustreerd, en voelen dat in al hun andere bezigheden. Frustratie blijft niet op zijn plekje. Het vergiftigt gaandeweg alles in je leven, vooral als je het de tijd geeft om om zich heen te grijpen.

Zijn baas heeft zijn collega de lead gegeven in het project, dus nu is het een zootje wat veel werk kost en zijn carrière eerder achteruit gaat helpen dan vooruit, en nogwel terwijl hij zo hard heeft geprobeerd het anders te laten gaan. Hij snapt waarom hij daar boos over is. Maar hij snapt niet waarom zijn vrouw zo kil is. Hij snapt niet waarom het bowlen op zaterdag niet meer leuk is. Hij snapt niet waarom hij hem niet meer overeind krijgt. Hij merkt nieteens dat hij zijn lievelingskostje kreeg gisteravond, en er niet van genoot.

Dat frustratie niet op zijn plekje blijft, is vervelend. Maar het heeft wel een heel duidelijk voordeel. Je hoeft het namelijk niet aan te pakken bij zijn bron. Als je baas je frustreert, en dat is na zeurende echtgenotes wat ik het meeste hoor, kan je die frustratie van je afneuken bij een hoer. Het hoeft niet bij je baas opgelost te worden, je hoeft geen vrede te krijgen met je baas. Je kan naar mij.

Met seks raak je het makkelijkst van je frustraties af. Nee, seks is niet uniek daarin, er zijn mensen die hun frustraties van zich af schilderen, sporten, mediteren of eten, maar seks werkt voor bijna iedereen, en seks heeft hele sterke lichamelijke akties die je frustraties makkelijk helpen lozen. Het is niet voor niets dat we over gefrustreerde mensen vaak zeggen: "Die heeft echt een beurt nodig."

Seks werkt tegen frustratie. Zoals een probleem met seks frustrerender kan zijn dan wat ook, is seks het meest voor de hand liggende, en bovendien effektiefste middel om het aan te pakken. Dat is ook waarom je altijd de neiging hebt om een gefrustreerd vriendje te troosten met een pijpbeurt. Je hebt niet de neiging om een taart voor hem te bakken of een liedje voor hem te zingen, je gaat geen DVD voor hem opzetten of vrienden uitnodigen voor een potje kaarten. Je duikt zijn broek in, want daar hangt de oplossing.

Seks is eenvoudig te gebruiken om frustraties aan te pakken, behalve als de frustraties juist uit seks ontstaan zijn. Niet als het probleem gewoon te weinig seks is, of te weinig aandacht voor je kink, dan ligt de oplossing juist extra voor de hand. Maar als de frustratie voortkomt uit dat er iets seksueel niet wil lukken dat je tòch nodighebt, is nou net die beste weg je probleem uit afgesloten.

Het eenvoudigste om daar een voorbeeld van te geven, is als je gefrustreerd bent omdat je niet aan seks komt, omdat je geen partner kan krijgen. Dat is een vicieuze cirkel, want gefrustreerde mensen zijn niet aantrekkelijk. Niet als partner en niet als neukertje. Mensen merken aan je dat je gefrustreerd bent, hoe goed je het ook probeert te verstoppen. En mensen voelen ook wel aan dat ze met jou geen leuke tijd gaan hebben.

Niet alleenmaar dat andere mensen niet met jou willen seksen als je gefrustreerd bent, het is ook niet alsof jij dampend geil wordt van gefrustreerd zijn. Ook niet van seksueel gefrustreerd zijn. Je wordt er eerder sjagrijnig van dan hitsig. Dus je zet jezelf meteen al de voet dwars doordat je geen zin hebt in wat de oplossing zou zijn. En dat je jezelf de voet dwars zet is natuurlijk ook weer een frustratie.

Dan is de prostitutie natuurlijk een geweldige oplossing. Je hoeft niet een vrolijke Frans te zijn om bij ons je frustratie te komen lozen, we pakken professioneel aan met je probleem, je krijgt seks zonder extra rompslomp en ergernissen, en je haalt je niet nogeens extra ingewikkelde dingen op je hals. Met je frustraties bij ons achtergelaten heb je weer rust in je kop om tegen de frustraties op te boksen.

Ik krijg wel klanten die thuis seksuele problemen hebben, en daar gefrustreerd over zijn. Die problemen èn die frustratie samen zorgen natuurlijk dat er geen schijn van kans is dat het vanzelf verbetert. Maar als ze bij mij zijn geweest halen ze een bosje bloemen en komen, helemaal in hun hum, bij hun vrouw aan en versieren haar weer zoals tien jaar geleden. En dan is alles weer een poos goed.

Je hebt de klanten die meer willen dan hun vrouw. Dat is waar iedereen meteen aan denkt. Maar je hebt dus ook de klanten die meer willen dan ze zelf zouden kiezen om te willen. Oversekst zijn is niet fijn. Daar eventjes vanaf zijn is heel bevredigend. Maar ook ondersekste mannen komen bij mij, omdat ze met hun uitgedoofde seksleven gefrustreerd zijn, en ik het vuurtje in ze op kan stoken om even te voelen dat alles nog werkt.

Niet alleen je seksleven kan door frustratie overhoop komen te liggen. Gefrustreerde mensen worden niet op hun waarde geschat. Dus heb ik verkopers die voor elke grote pitch even een nummertje komen doen, of mensen die de frustratie van een examen, sollicitatie of date vantevoren even komen wegbrengen. En met hoe vaak ze dat herhalen blijkt wel hoe goed dat werkt. Er zijn bestwel wat mannen die gewoon even komen voor elke grote gebeurtenis, of ze zich nou gefrustreerd voelen of niet.

Want het hoeft niet altijd tandenknarsen te zijn. Ook een vaag onbestemd gevoel, of een soort uitgeblustheid, of een onzekerheid, of een moeheid kan door een frustratie komen. Of die frustratie nou met seks temaken heeft of niet. Die frustratie hoef je niet te herkennen, je hoeft hem niet te begrijpen, en je hoeft het niet de betekenis of de inzet van de wip te maken. Maar die frustratie kan je, al is het vaak maar tijdelijk, wegneuken. Of die frustratie nou met seks temaken heeft of niet.

Toen ik nog groen was, wist ik niet zo zeker of ik wel een dumpplek wou zijn voor negativiteit. Maar intussen heb ik begrepen dat de klant het dumpt, maar het dan niet bij mij komt. Ik heb er juist een positief gevoel over. Het is juist heel bevredigend voor me, om te zien hoe ik de rauwe wond zalf, en hoe ik de klant dichter bij zijn vrolijke, tevreden zelf breng. Het is genezend, en dat vind ik fijn.

Je moet trouwens niet denken dat ik door al dat werk met de frustraties van anderen nou zelf zo'n Zen-meester ben geworden die alle frustraties erkent, onderkent en van zich af laat glijden. Ik ben best een ontzettend gefrustreerd wijf. Ik denk dat je geen aktiviste kan zijn als je dat níét bent. Want zo zijn we allemáál. Dat is geen goede eigenschap trouwens. Ik ben regelmatig bezig met mijn eigen frustraties, als ik eindelijk heb gesnapt dat ik er weer ingestonken ben.

Als je bijvoorbeeld denkt dat je als hoer zoveel pik krijgt dat je niet seksueel gefrustreerd kan raken, dan heb ik een verrassing voor je. Dat gaat best. Vooral nu ik als escort blij mag zijn met twee klantjes in de week, maar ook toen ik drie klanten per dag in mijn werkflatje kreeg was ik best regelmatig gefrustreerd. Want je kan pik krijgen zonderdat je krijgt wat je nodighebt. Het draait om de klant, niet om je eigen behoeftes.

Seksuele frustratie is een gemene soort frustratie. Werk, sociale kringen, projekten, hobbies, sporten, buren, burokratie, familie, al die dingen kunnen frustreren, maar je kan er even van wèg. Seks is net als honger wanneer je aan het lijnen bent, als je je ervoor verstopt komt het harder achter je aan. En waar je je honger meteen goed aanvoelt en begrijpt, is seksuele frustratie meestal niet zo duidelijk. Wat je precies nodighebt, daar is het niet expliciet over.

Laatst had ik een heel semester een zuigende frustratie die alle plezier uit mijn leven wegtrok, tot ik ging denken dat het lag aan de vakken die ik aan het doen was. Ja, dat waren de vakken die ik uitgesteld had of opnieuw deed, dus die waren niet leuk, maar ze gingen opeens veel beter toen ik een wilde nacht had met een vent die het er niet zo nauw mee nam of het me pijn deed. Pas achteraf had ik door dat ik dat gewoon nodighad, en erover gefrustreerd was geweest. Ik ben nou eenmaal een frustreerbaar type, daar moet ik me niet over frustreren.

Ik heb gemerkt dat heel gedreven mensen, ambitieuze types, het meest gefrustreerd raken. En die frustraties grijpen ze ook dieper aan. Dat zijn de mannen die vaak naar me toekomen met het dóél om hun frustratie te lozen. Die kunnen achteraf over al hun plannen en projecten praten, terwijl ze er eindelijk eens niet gefrustreerd over zijn. Die komen daarmee soms verder terwijl ze naast me liggen, dan ze in weken knarsetanden hebben gedaan.

Dan ga je ook merken dat die gedreven types ook juist toetrekken naar frustrerende dingen. Dat zijn de high power salespeople die tot het gaatje gaan om een deal te sluiten, en meestal toch bot vangen. Dat zijn de litigator advocaten, die keihard weekenden doorhalen om net dat ene detail te vinden om hun tegenpartij het vel mee over de oren te halen. Dat zijn de technologen en researchers die hun kop stukslaan tegen problemen die een gewoon mens nieteens helemaal kan begrijpen.

Zulke mannen frustreren zich aan al die frustratie in hun baan. Al die pitches die slecht vallen om domme redenen en vriendjespolitiek, al die rechters die jouw verhaal niet kunnen begrijpen omdat het te complex is, en dus maar dat van je tegepartij geloven omdat het simpeler klinkt, of je manager die je research niet begrijpt en je project telkens maar wil afknijpen omdat je geen vordering lijkt te maken. De wrok zit echt diep bij die mannen, en je ziet het in elke vezel van hun lijf.

Maar tegelijk kunnen ze niet zonder. Niet dat ze niet zonder de frustratie zouden kunnen, die kunnen ze missen als kiespijn, maar ze kunnen niet zonder de uitdaging, de klus, het ding om hun tanden in te zetten tot het bloedt. En dat soort dingen gaan nou eenmaal vaak mis. Als dat niet zo was, was het geen uitdaging, geen klus waar ze bevrediging uit halen.

Die mannen hebben niet een emmertje frustratie om weg te kieperen afentoe, die hebben een pijpleiding nodig voor de stroom frustratie die ze van zich af moeten neuken. Vaak hebben ze daar wel hun partners voor, maar die zijn ook mensen met wensen aan hun seksleven, en die zijn dus ook niet altijd bezig om optimaal de stress uit die ballen te melken. Een professionele hoer doet dat wèl. En zo heb ik klanten die heel regelmatig bij me komen, al hebben ze een vrouw thuis, een gewillige secretaresse, en een nooit opdrogende stroom stagiaires.

Maar ook de klanten met een mild leven, die rustige baantjes hebben en een stil thuisleven, die komen ook frustraties tegen. En die hebben dan zo'n emmertje waarmee ze niet weten wat ze aanmoeten. Vaak over hoe een mild leven met een rustig baantje en een stil thuisleven niet erg spannend is, en ze langzaam verdort, hun persoonlijkheid vervaagt, en ze saaie mannen maakt. En die hebben precies dezelfde behandeling nodig als die stock broker of zakenman. Even knallen, en even àlles eruit. Maar dat moet van mij afkomen, want hij ziet het niet.

Frustratieneukers zijn welkom. Ik kan goed met ze omgaan, en ik weet wat ze willen. Flink aanpakken, even losgaan en dan nóg een stapje steviger. Aanmoediging, maar vooral gewoon zakelijke, simpele seks zonder gedoe en zonder sociale spelletjes eromheen. Stampen en zweten, en vooral een grote kwak oppompen. Een orgasme aan het eind is een must, en als het even kan moet dat een heftig zwoeg-orgasme zijn waar ze ademloos van naliggen. Dat lucht op.

Na de wip zijn ze even opgelucht, en opgeluchte mensen hebben niet de neiging om meteen weer over hun frustraties te beginnen. Maar dat is nou net wat wel hèlpt. Ik vis er subtiel naar, en meestal kunnen ze dan wel hun verhaal kwijt. En als ze na liggen te hijgen, en hun pik nog onder de condoomglij zit, dan kunnen ze er even over praten, en over dènken, zonderdat meteen die tanden weer gaan knarsen.

Ze staan dan ook vaak open voor wat goede tips. Die heb ik meestal nietzoveel, want frustraties gaan niet vaak over iets wat simpel op te lossen is, maar gewoon wat gezond verstand van buiten is al heel wat voor iemand die door de woelende golven van frustratie niet meer weet waar hij heenmoet. Een koele blik van buiten is waardevol voor zo'n man. En iemand die hem begrijpt, en de frustratie erkent, is dat ook.

Bereid je er wel op voor dat als ze één keer hun hartje hebben gelucht, je nu hun vertrouwensvrouw bent, en ze telkens weer hun negativiteit bij je kwijtwillen. Dat moet je maar willen, want ik heb collegaatjes die daar een broertje aan dood hebben. Dat ik het fijn werken vind, is niet zo voor iedereen. En trek je vooral er niets van aan dat je advies meestal geen schijn van kans heeft om opgevolgd te worden.

Het geeft je meteen wel de vrijheid om rechtuit te kunnen adviseren, de kans is niet groot dat hij opeens iets groots doet. Dus vertel hem gerust dat hij beter af zou zijn zonder die vrouw die zo zeurt. Vertel hem gerust dat er betere banen zijn voor zo'n gedreven werknemer. Vertel hem gerust dat hij die cliënt die zijn actie staakte na vijftien uur gratis advies en voorbereiding moet ghosten nadat hij ze een gepeperde rekening stuurt. Zo'n klant waardeert je onvoorzichtigheid. Je werkt niet aan zijn beslissingen, je werkt aan zijn emoties.

Die klanten weten dat ze aan mij een goed adresje hebben. En dat kultiveer ik ook. Ik wil dat ze aan mij denken zodra de frustratie toeslaat, en we er samen aan gaan werken. Nieteens alleen voor de omzet, maar voor de voldoening dat ik zo'n vent ontwar uit de klit van zijn leven, en even kan fiksen, al is het maar voor die paar dagen dat hij met een grijns rondloopt.

9 opmerkingen:

Jonas zei

Leuk stukje.

Anoniem zei

Beetje reclame voor je vak? Als je je niet lekker voelt, ga maar naar een hoer?

TK zei

Anoniem zei...

Beetje reclame voor je vak? Als je je niet lekker voelt, ga maar naar een hoer?

–Als het helpt. Why not?


Volgens mij heb je een mooie niche gevonden, Zon. En je doet die mannen er een plezier mee. Mooi dat je zelf ook weer seks hebt gehad die bevredigend was. Maar het hoeft toch niet altijd zo ruw? :D Ik kan me dat artikel over die gigolo nog herinneren, daarbij wilde je ook al zo hard aangepakt worden^^

Anoniem zei

Zondares is een beetje een Opa's kindje! We horen steeds weer over die opa, en altijd met ontzag en respect.

Anoniem zei

Ik vind het onzin dat je beweert dat je al je problemen kan oplossen door er maar seks over te hebben. Problemen moet je aanpakken bij het begin, en dat is altijd: comuniceren. Praten is het begin van elke oplossing, niet seks hebben.

Anoniem zei

Als ik gefrustreerd ben isoleer ik me meestal. Gelukkig heb ik een paar goede vrienden die me uit mijn isolement weten te trekken. Die vriendschappen doen meer tegen mijn frustratie dan zelfs het oplossen van het probleem. Ik beken je eerljk, als ik het probleem dat me frustreert oplos, blijft de frustratie soms nog dagen hangen. Als mijn vrienden me voor een paar biertjes en een rondje pool meenemen ben ik weer helemaal fris. Het is vriendschap waar ik het moet zoeken, en ik ben blij en dankbaar met mijn vrienden.

TK zei

Een interessante kijk op het thema ‘frustratie’ biedt een artikel dat ik laatst las:

(...) ‘Maar daar heeft de bouwer van de simulatie niets aan, tenzij je je van begin af aan al aan hem over gegeven hebt. De bouwer van de simulatie heeft alleen iets aan die spelers die gefrustreerd raken en hulp van boven verwachten. Waarom? Welnu; het gehele spel is erop ontworpen dat de speler zich het besef van de wereld buiten het spel verliest en zijn/haar scheppende consciousness ten dienste stelt van de programmeur.’

Anoniem zei

Ik ben uit frustratie begonnen met hoerenlopen. Die frustraties lagen met name op het gebied van een liefdesleven dat niet goed van de grond kwam. Ik had wel vriendinnen, ik had ook wel seks, maar toch ontbrak er eigenlijk altijd wel iets aan om samen met die ander een toekomst op te (willen) bouwen.

Toen ik uiteindelijk besloot dat een leven als vrijgezel meer bij mij past dan een maar half geslaagd liefdesleven verdwenen de frustraties op amoureus gebied. Frustraties van een leven zonder vaste sekspartner heb ik daarna maar heel even gehad, want van mijn eerste schuchtere schreden op het prostitutiepad had ik inmiddels al geleerd dat betaalde seks voor mij een uitstekende oplossing is.

Als ik nu naar de hoeren ga, en dat doe ik wekelijks één of twee keer, doe ik dat niet meer uit frustratie maar als een 'normaal' onderdeel van mijn way of life. Het is lekker, het is spannend (zeker als je een nieuw meisje bezoekt) en het is voor mij inmiddels zó natuurlijk dat ik er voor (veel van) mijn vrienden al geen geheim meer van maak dat ik een hoerenloper ben. Dat laatste zorgt er ook voor dat ik ook geen nieuwe frustraties heb over het verborgen (moeten) houden van een belangrijk aspect van mijn leven.

Hoeren doen belangrijk werk! En hun klanten de gelegenheid geven om hun frustraties weg te neuken is daarvan slechts één ding...

Kelly Wageningen zei

Je klaagt wel dat je als hoer ook sexueel gefrustreerd kan zijn, maar ik ben al sinds ik met het vak gestopt ben gefrustreerd. Er is toch uiteindelijk niks wat hoeren echt kan vervangen.