maandag 13 augustus 2018

Nijdig

Een vaste klant van me verdween een poosje. Hij is al lang vaste klant, ik had hem al jaren voordat ik mijn thuiswerkplekje verloor. Toen ik overging op escort wou hij doorgaan, dus hij is nog steeds vaste prik. Hij is een betrouwbare vent, die altijd op dezelfde tijden in de week afspreekt, meestal één keer in de twee maanden. Ik reken zo'n beetje op hem, en ik hou een plekje vrij in mijn agenda als we nog geen afspraak hebben gemaakt.

Klanten komen en gaan zoals ze willen. Daar is de klant echt koning in. Je kan klanten niet verplichten om af te spreken immers. Als de nood echt hoog is kan je een beetje aan klanten gaan trekken door ze te proberen te verleiden, maar dat is meer werk dan het waard is, en het stuurt een verkeerd idee naar je klanten toe. Het is gewoon veel beter als ze zelf naar jou toe komen.

Dus toen deze klant een aantal maanden niet afsprak, stond ik daar niet echt bij stil. Hoogstens als een andere klant "zijn" plekje in de week wou boeken, en ik even moest nadenken of ik dat wel kon weggeven. Het hoort nou eenmaal bij het werk. Klanten komen en gaan. Toen ik nog onervaren was, kreeg ik van elke klant die verdween een brok in mijn keel, en vroeg ik me af wat ik toch verkeerd gedaan had. Gelukkig heb ik daar geen last meer van.

Toen de klant weereens afsprak, na bijna een jaar weggeweest te zijn, was hij reuze welkom. De verloren zoon sluit ik graag in mijn boezem. Ergens is dat bijzonderder dan een klant die bijna uit gewoonte langs lijkt te komen. Je weet dan dat hij aan je denkt ookal ben je geen vaste prik in zijn routine meer, en dat betekent dat hij je echt wìl. Het is fijn om begeerd te worden, zelfs al gaat het om je werk.

Hij kwam langs, en het was een ouderwetse goeie date. Ik zwaaide hem uit, en ik vroeg me af of hij nu weer regelmatig zou komen. Daarna zette ik het uit mijn hoofd, want je moet nooit teveel nadenken over dat soort dingen. Daar word je maar een neuroot van. Ik hou altijd wel bij wat mijn klanten doen, en watvoor patronen ze hebben met wanneer ze me willen bestellen, zodat ik daar rekening mee kan houden, niet zodat ik daar me over druk ga maken.

Na een paar maanden viel me op dat hij nu niet meer één keer in de ongeveer twee maanden kwam, maar ongeveer één keer in de vier maanden. Ik vroeg me een beetje af hoe dat kwam, en of ik erop kon rekenen. Want er was een andere vaste klant die graag het plekje in mijn agenda wou hebben wat ik voor deze klant apart hield. Het was een afwijking in zijn patroon, en dat viel me wel op.

Dus de volgende keer dat ik de klant had ontvangen vroeg ik er eens naar. De meeste klanten zijn daar reuze makkelijk over, en vinden het juist leuk dat je ze onthoudt en nog weet wanneer ze de laatste keer kwamen. Dan voelen ze zich speciaal voor je. Je moet het natuurlijk luchtig doen, en je kan beter niet doorvragen als je klant eromheendraait, maar het kan helemaal geen kwaad, vooral als het wat uitmaakt voor je zaken.

Toen ik het hem vroeg, gloeide hij helemaal op en begon een lang verhaal over een ander meisje wat hij had gevonden. Kennelijk was die vuriger, mooier, leniger, en vooral jònger dan ik. Ze was ook een èchte amateur, wat hij ook geweldig vond, en had ze altijd tijd voor hem. Hij had zich al die tijd dat hij weg was geweest met haar beziggehouden, en nu pas kwam hij weer "tussendoor" naar mij. Voor de variatie.

Dat moet natuurlijk kunnen. Hij was er heel eerlijk over, en hij bedoelde er geen woord verkeerd van. Ik had het aan hem gevraagd, van zichzelf was hij er niet mee gekomen. En dan nog, hij heeft geen plicht om dat stil te houden. Klanten zijn vrij om te kiezen, en ik weet ook bestwel dat ik niet de lenigste, de mooiste, de vurigste of de jongste zal zijn. Maar toch verslikte ik me er meteen nogal in.

Ik werd meteen nijdig. Wie was dat jonge krengetje om mijn klanten te stropen? Ik hield me groot tegen de klant, maar van binnen kookte ik zo'n beetje over. Het voelde alsof hij mijn neus erin wreef dat ik te oud en te slordig was geworden, en dat ik nu boven mijn stand werkte. Tegelijk voelde ik toch ookwel dat ik nu heel kinderachtig was, en dat het nergens op sloeg om die andere meid zo naar te bekijken alleen omdat ze haar werk goed deed.

Dat duurde een half uurtje, en toen draaiden de rollen van die twee gedachtes zich om. Ik heb geen recht om me zo boos te maken. Ik heb zelf vast ook genoeg klanten van oudere meiden afgesnoept. En ik doe ook mijn best om goed af te steken bij de rest van de business. Dus het is erg oneerlijk om dan op haar te spugen omdat ze doet wat ik zelf ook probeer te doen. Bovendien is het gewoon dom om zo je onzekerheid zijn gang te laten gaan.

Het zat me dus best dwars de volgende dag in de collegebanken. Ik werd de hele tijd afgeleid door die twee gevoelens die tegen elkaar opboksten. Dan komt er natuurlijk vanalles achteraan, over dat je te oud wordt, of dat je je op andere klanten en andere diensten moet gaan richten, of dat je je jeugd hebt verspild aan dom en onvolwassen zijn. En ik schaamde me voor wat ik deed, en ik voel ook wel schaamte voor hoe ik reageerde op die schaamte. Want dat was ook niet volwassen.

Maar waar ik me pas echt voor schaam is dat de klant het had gemèrkt. En daarom aankondigde dat hij weer elke twee maanden zou langskomen, kennelijk omdat hij me niet wou kwetsen. Ik weet zeker dat hij niet minder vaak naar dat andere meisje zal gaan, maar hij zal het aan mij niet meer vertellen. En zo krijg ik mijn zin omdat ik heb laten zien dat ik onzeker en kinderachtig was. En dat is op een bepaalde manier heel verkeerd.

9 opmerkingen:

abaalser zei

Boeiend stukje

Anoniem zei

Bijzonder stukje. Ik snap best dat het voor jou een beetje verkeerd voelt als hij alleen vanwege jouw reactie nu weer iedere twee maanden komt, zoals voorheen. Maar dat is echt zijn eigen keus en als hij geen zin in je had gehad, zou hij helemaal niet zijn teruggekomen. Ik zou zeggen, voel je niet schuldig, geef hem gewoon net zulke goede seks als hij bij jou gewend is, en kijk hoe het zich ontwikkelt. En ja, als hij liever naar zijn nieuwe verwendame gaat, is dat jammer voor jou, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal.
Zelf heb ik er nooit echt een vaste dame op na gehouden. Ik vind het lekker om te variëren, voor mij is dat juist een van de belangrijkste voordelen van het betalen voor seks. Soms geeft de nieuwsgierigheid de doorslag en kies ik voor een 'new girl on the block', om de week erna weer met net zoveel enthousiasme binnen te stappen bij die geroutineerde raamdame die me al veel vaker aan mijn gerief heeft geholpen. Als het om seks(partners) gaat, wil ik afwisseling en dat is precies de reden dat ik jaren geleden al de keus heb gemaakt om prostituees te bezoeken. Voor mij is dat de lifestyle die het best bij me past.

Overigens: welkom terug Zondares, goed dat je weer schrijft!

Anoniem zei

Ik snap dat jij je zo voelt. Het is op een bepaalde manier natuurlijk confronterend om te horen dat je niet meer zijn eerste keus bent. Aan de andere kant is het een logisch iets; een man is altijd op zoek naar een betere, jongere, aantrekkelijkere vrouw. Dat hij jou toch nog blijft bezoeken is ook een teken dat jij de juiste snaar bij hem raakt anders kwam hij niet terug bij je.
Zelf had ik jarenlang een vaste dame die ik trouw bezocht. Op een gegeven moment kwam zij mij thuis bezoeken ipv dat ik haar opzocht in het privehuis waar zij werkte. Echter, er kwamen van beide zijde steeds meer gevoelens voor elkaar in het spel en toen besloot zij dat het beter was om elkaar niet meer te zien. Ik heb daar veel verdriet van gehad maar snapte dat dit het beste was. 2,5 jaar laten nam zij contact met mij op en gaf aan mij weer te willen zien. Ik heb toen wel getwijfeld of ik dit wel weer aandurfde maar besloot toen om er voor te gaan. Er zijn nog steeds gevoelens wederzijds maar we zijn nu in staat om er anders mee om te gaan en dat gaat prima. Ik ben echt blij dat het zo loopt en heb er zeker geen spijt van!

Goed dat je weer actief met je blog bezig bent want ik heb het gemist!
Hou je taai.

Anoniem zei

misschien zeggen dat jij er ook een leuke jonge knul als vaste klant bij hebt

Willemijn zei

Nou, ik ben het niet met je eens hoor Zondares.
Ik vind het behóórlijk bot van deze klant om te zeggen dat zijn nieuwe hoer jonger, mooier etc. is dan jij. Natuurlijk mag hij erover vertellen, je hebt er immers naar gevraagd, maar dat vergelijken is gewoon een foute actie.

Stel je voor dat jij wekelijks bloemen gaat halen bij dezelfde bloemenzaak. En ineens blijf je maandenlang weg. Na drie maanden kom je terug en als de bloemenboer belangstellend vraagt naar je afwezigheid, zeg je: "Ik ben bij een andere bloemenzaak geweest, waar ze veel mooiere, versere bloemen hebben dan hier."

Dat is toch ontzettend onaardig? In dit geval is het nog wel een stukje erger, omdat het veel persoonlijker is (en omdat je bijv. aan je leeftijd niks kunt doen).
Ik vind het terecht dat je nijdig werd, en ik denk dat hij ook wel besefte dat hij bepaald niet fijngevoelig was.

absowiu zei

Als een bloemenhandel of bakkerij geen goede producten levert, is het waarschijnlijk goed als iemand dat een keer zegt.
Dan kan de winkelier nadenken over zijn produkten, of besluiten met pensioen te gaan.

Voor een hoer is het natuurlijk moeilijker om te veranderen, maar als een klant niet meer komt, kan het nuttig zijn de reden te weten.

zondares gaat weer naar de universiteit, dus waarschijnlijk vindt zij wel een alternatief als ze te oud wordt.

Anoniem zei

ik denk dat voor klanten de afwisseling belangrijk is. Soms is de magie over. Er zijn ook klanten die een fetisj ontwikkelen voor hele dikke hoeren of hele lelijke hoeren of graatmagere hoeren. Als ze daar dan aan toegeven ..........

Het is niet per definitie naar nog jonger of nog mooier.

Mischien heeft een nieuwe hoer iets of biedt ze iets in haar service dat de ‘oude’ hoer niet kan of wil bieden. En heeft de klant dat gehoord via via ............

Sowieso raamhoeren bijvoorbeeld houden elkaar goed in de gaten en roddelen maar wat graag. Het zijn net mensen die hoeren.

Anoniem zei

nb. sommige hoeren hebben ook een gezellige babbel ontwikkeld en als je dan een beetje ‘uitgeneukt’ bent is dat ook wel gezellig. Stop je hem erin - vanuit gewooonte - en lig je een beetje te kletsen.

Anoniem zei

Een hoer kan ook dichterbij ‘wonen’ of in een ‘gratis parkeer’ situatie. Soms spelen ook gewoon de koude totale kosten een rol.

Of je pakt eens een paar transjes voor de afwisseling.

Het heeft niets met JOU te maken Zondares. Dont take it personal.

Dump jij nooit een klant, omdat je hem zat ben door je prijs voor hem twee of driemaal zo duur te maken bijvoorbeeld. Of express slechte sex te bieden zodat hij in no-time afhaakt?

Het spel werkt twee kanten uit toch?