maandag 30 mei 2016

Antwoord op: Seks moet speciaal zijn

In dit stukje verzamel ik alle opmerkingen en ideeën over dat je seks iets exklusiefs moet houden, omdat het anders minder waarde krijgt. Je moet het met weinig mensen doen, je moet het weinig keren doen, je moet het laat doen en vooral moet je het alléén doen in de goeie omstandigheden. De malle ideeën over wat er allemaal misgaat als je seks hebt die niet in de goeie omstandigheden gebeurt, en al die andere dingen uit het stukje over de angst voor seks probeer ik niet dubbel te doen.

Het idee is dat seks iets speciaals moet zijn. En dat je het daarom als iets bijzonders moet behandelen, en niet "zomaar" moet doen. Je moet er de goede redenen voor hebben, anders doe je het verkeerd. Of je dan seks minder speciaal hebt gemaakt, of niet-speciale seks hebt gehad en dàt erg is, of dat je dan gewoon speciale seks hebt misgelopen, dat kan verschillen.

Wat de filosofie erachter ook is, het idee dat je op moet passen met niet-speciale seks is onzin.

Het begint al vroeg. Kleine meisjes, en jongens ook trouwens, krijgen te horen dat seks iets is wat je alleen moet delen met speciale mensen, bij speciale omstandigheden. We leren de meeste kinderen niet meer om te wachten tot het huwelijk, maar we vinden nog wel dat ze niet te jong mogen experimenteren, en het moeten combineren met liefde. Het moet een magische ervaring worden, zoals we het beschrijven.

Dat is natuurlijk al gewoon bijna niet haalbaar. De eerste keer weet je gewoon niet waar je mee bezig bent, en gaat het dus vaak fout. Er zijn wel mensen die een goeie eerste keer hadden, maar dat is wel de minderheid. Die waren goed geil en hebben mazzel gehad met hun lijf en hoe ze moesten gokken dat het moest. Meestal is het gewoon gepruts en is het slecht, matig of pijnlijk. En dat zou niet èrg moeten zijn.

Verhalen over eerste keren die niet soepel gaan zijn hilarisch voor de mensen die afgestapt zijn van het idee dat je eerste keer magisch moet zijn. Hikkend van de lach vertellen dat je eerste poging onbedoeld anaal werd, en je niets durfde te zeggen omdat je dacht dat het alleen zo vóélde, maar hij wel zou weten wat hij aan het doen was, is best leuk. Als je denkt dat je dan iets misgelopen bent, of nog erger iets verlòren bent, dan is het sneu.

Seks is vooral voor meiden de eerste keer vaak echt even afknappen. Als je een beetje pech hebt moet er echt flink wat scheuren voordat je kut zich normaal gaat gedragen, en het is best even wennen aan dat er wat in je gaat. Dat kan best eng voelen. Als je ze wijsmaakt dat het een magische ervaring moet zijn, geef je die meiden dus mee dat die kutervaring van hun eerste keer komt omdat ze het niet magisch genoeg hebben gemaakt, en hem nu zijn misgelopen. Dat vind ik erg onaardig.

Er leeft heel sterk het gevoel dat seks exklusief moet zijn. Het krijgt waarde met de mensen met wie je het doet, doordat je het met andere mensen níét doet. Als je het met andere mensen óók zou doen, verliest het zijn waarde voor de mensen die het anders exklusief zouden krijgen. En voor jezelf, op de één of andere manier. Dat houdt natuurlijk dan in dat een hoer, die het heel vaak en met heel veel mannen doet, dus nooit speciale seks heeft.

Ik vind dat zo raar gedacht. En misschien kan ik dat wel het beste met een voorbeeldje duidelijk maken.

Mijn opa was oud en was al een poos ziek. Hij was zo'n man die nooit klaagde, en toen hij toch maar naar de dokter ging, was het ookwel om iets ernstigs. Hij moest geopereerd gaan worden, want zo was het geen leven, volgens de dokter. Maar het was op zijn leeftijd niet zomaar iets. Hij moest er rekening mee houden dat hij niet goed uit de operatie zou komen. Opa was nooit een man van halve maatregelen, en die ging voor de operatie.

Hij nodigde de familie uit op het laatste middageten voordat hij het ziekenhuis in zou gaan. We wisten dat die operatie zou komen, en dat het heel goed kon dat dit de laatste keer was dat we hem zouden zien. Ik weet nog elk moment van die maaltijd. Hoe iedereen ongemakkelijk was, hoe erg we op die oude man letten, en hoe hij ons allemaal gerust probeerde te stellen. Het was een speciale ervaring, die ik koester.

Is die ervaring iets minder waard omdat ik ook andere maaltijden heb gehad? Is die ervaring iets minder waard omdat ik weleens een luikje bij de FEBO heb opengetrokken? Wordt die gedachte soms verdreven, of samengevoegd, met de magnetron-nasi die ik op schoot weghap als ik geen tijd heb? Wat en hoe ik anders heb gegeten doet er níéts toe hoe bijzonder die ene maaltijd was, en hoe erg ik die in mijn hartje draag.

Met seks is dat net zo. Ik heb letterlijk duizenden keren geneukt. Ik heb nu al meer geneukt dan de grootste meerderheid van de mensen in hun hele leven zullen doen. En ik weet mijn bijzondere nummertjes nog precies even goed als zij. En de onbelangrijke wippen ben ik evengoed vergeten als zij de hunne. Meer seks verdunt de seks niet. Het blijven ervaringen, die op zichzelf staan.

Ook voor mij is de eerste keer met iemand waar ik verliefd op ben nog steeds heel speciaal, met de bibbers en de klamme handen, de giechelbuien en de onzekerheid, maar ik kan nu garanderen dat het een mooie beurt wordt. Want ik heb ervaring, en ik weet waar ik mee bezig ben. Als ik als meisje wat meer had geëxperimenteerd met seks toen iedereen nog onbeholpen was, had ik betere ervaringen opgedaan toen ik klaar was voor relaties.

Je kan toch al niet erop rekenen dat alles goedgaat met seks als je maar braaf genoeg bent. Seks is iets tussen twee mensen, waar heel veel onuitgesproken dingen bij komen kijken, en heel veel een beetje maar gebeurt, en niet wordt gepland. Dat gaat niet altijd zoals je wil. Als seks foutgaat hoeft dat geen ramp te zijn. Er is een pik in je doos geweest. Dat is het dan. Als je dat leert is dat heel bevrijdend.

Er zijn veel mensen die zeggen dat het toch, tòch bij seks anders is, omdat seks bij liefde hoort. Seks zonder liefde, dat mìst wat. Seks zonder liefde is niet compleet, of is zonde, of is een teleurstelling, of wat ook. Tja, autorijden zonderdat je op een circuitdagje bent mist ook wat. Het is helemaal niet te vergelijken hoe leuk dat is. Maar ik kan ooknogwel plezier hebben van mijn autootje onderweg naar huis.

Seks met iemand waar je van houdt is bijzonder, omdat je netzoveel plezier hebt van dat je hem lekker loskrijgt als dat je er zelf wat aan hebt. Bij een snelle wip met een one night stand heb je die kick veel minder. En als je verliefd bent ben je ooknogeens high op je hormonen. Ja, dat is lekkerder. Maar dat wordt ècht niet minder lekker als je daarnáást ooknog àndere seks hebt. Je gaat het hoogstens méér opmerken, omdat je kan vergelijken.

Ik vraag me ookwel af: zijn al die mensen danook netjes verliefd op hun hand als ze masturberen? Dat is immers ook met seks bezigzijn, en daar hoort dan kennelijk niet al die relatietoestanden bij? Kijken ze alleen naar porno met acteurs waar ze verliefd op zijn? En is de herinnering aan seks met mensen waar ze overheenzijn nu iets wat helemaal verkeerd is geworden toen de verliefdheid overging?

Sommige mensen, die het meest benauwd erover zijn, hebben er nog iets onderzitten, merkte ik laatst. Dat ging dan meer over vreemdgaan, maar het is hier ook van toepassing. Die zien heel goed dat de hechting die sommige mensen met hun partner hebben, niet is omdat ze zo aan de partner gehecht zijn, maar gehecht zijn aan de seks, en die alleen met die partner hebben. Dus als ze met anderen seks zouden hebben, is die band niet meer zo sterk.

Als je zo denkt, en dat komt best veel voor zie ik sindskort, dan is je hele relatie dus een schim. Dan denk je dus dat hij niet van jou houdt, maar alleen voor jou kiest omdat dat moet voor de seks. Dat hij verliefd is op het neuken, niet op jou. Dat vind ik echt een zieke manier van denken over wat liefde is. Houden van mensen verwarren met houden van seks is misschien waar ze bang voor zijn, maar wat zegt dat dan over hoe ze zelf met seks omgaan?

Het houdt in dat je dan seks gebruikt als een soort lokaas om de man zijn liefde voor je te laten tonen. Je bent hem hard aan het laten lopen door hem te manipuleren met seks. Je gebruikt dan seks om je zin te krijgen. Je gebruikt seks omdat je anders de aandacht niet krijgt die je wil, omdat je die aandacht geven zèlf niet interessant genoeg kan maken. Wie maakt er dan seks tot iets minderwaardigs en platvloers?

Mensen, je moet niet bang zijn om seks te ontdekken. Al die angsten zijn zinloos. Soms gaat het lekker, soms niet, soms leer je een hele nieuwe wereld kennen, en soms alleen dat deze soort seks voor jou, in ieder geval nú, het gewoon niet is. En dat is niet erg. Daar wordt seks niet minder speciaal van. Het is van zichzelf bijzonder genoeg dat je er niet als een maagdje door verrast hoeft te worden.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Na het lezen van dit stukje moest ik denken aan een scene uit de film Badlands van Terence Malick.
De twee hoofdpersonen (gespeeld door Sissy Spacek en Martin Sheen) hebben zojuist de liefde met elkaar bedreven.
Zij: Was dat nou alles
Hij: Ja Dat was het
Zij: Waarom maken ze er dan zo' n hoop poeha over.
Hij: Dat weet ik ook niet.

In onze moderne wereld moet seks geweldig zijn.
In films wordt seks vaak op een belachelijke (niet echte) manier voorgesteld.
Het wordt gebruikt om publiek naar de bioscoop te trekken en daarom wordt er iets bijzonders van gemaakt en in de film is het vaak nutteloos.
Op TV worden programma's uitgezonden om je seksleven te verbeteren waarin allerlei technieken en speeltjes e.d. worden uitgelegd.
Er wordt ons van alle kanten wijsgemaakt dat seks je van het is en dat je het vaak en goed moet doen.
Als ik de zondares goed heb begrepen dan kunnen weinig mannen echt goed neuken.
En ik als man vraag mij dan natuurlijk af: zou dat voor de vrouwen ook gelden?. Hoeveel vrouwen weten werkelijk hoe ze een man goed moeten plezieren.
Hoeveel mensen zouden dus werkelijk weten wat goede seks is en hoe ze die moeten krijgen.
En laten we wel wezen, niet iedereen vindt het even belangrijk of even leuk.
Dat kun je tegenwoordig beter niet hardop zeggen want dan ben je algauw belachelijk.

Anoniem zei

Tegen mij werden de eerste keer óók de magische woorden gezegd: "zit je wel goed?". Ik durfde niet te kijken.

Abaalser zei

En waarom kan een hoer dan geen relatie hebben, waarom kan die man er niet mee omgaan dat zijn vriendin sex heeft als werk?
Waarom voelt het voor veel vrouwen niet goed om jan en alleman over zich heen te laten gaan? Dat lijkt tegen hun natuur in te gaan toch?
Wat is dat dan voor fenomeen?

Kim zei

Ik heb me heel lang geschaamd voor mijn eerste keer. Het was met een veel oudere jongen, waar ik een avond mee gezoend had. Hij wou meer en ik was te geil om nee te zeggen. De volgende ochtend walgde ik van mezelf. Ik vind dit, daarom een fijn verhaal.

Martine Pauwels zei

reactie op Abaalser

Veel mannen hebben een probleem met een partner die sekswerk zou doen, omdat het eigenlijk een beetje van hun zekerheid afpakt. Neem bijvoorbeeld dat er een zwangerschap optreedt. Weet je dan als man zeker dat je kind van jou is, of dat het een "arbeidsongeluk" is? Tegenwoordig heb je DNA tests, maar vroeger niet.

Dan is er nog het feit dat als je weet dat je partner niet exclusief is, dat er nog andere dingen zijn. Je kan elkaar vrolijk met SOA's besmetten.

En waarom het voor een gemiddelde vrouw niet goed aanvoelt om iedereen over zich te laten gaan, is eigenlijk een natuurlijk principe, dat op voorplanting gebaseerd is en waarbij man en vrouw een verschillende techniek gevonden hebben.

Mannen zijn kwistig. Met één zaadlozing kan je in principe alle vruchtbare vrouwen van Europa in één keer zwanger maken. Daarnaast is de man de jager, die het kwijt moet.

De vrouw is de poortwachter. Zij heeft maar gemiddeld één eisprong per maand en is dus niet altijd vruchtbaar, zoals een man. Zij heeft van nature een betere neus om kwaliteit uit de kwantiteit te kiezen. Een vrouw kan ruiken of een man genetisch een goede match is voor haar gezond nageslacht te geven.

Zo vinden moeders de geur van hun zonen over het algemeen niet zo aantrekkelijk, om te voorkomen dat ze op hen zouden vallen. Dat is een natuurlijke buffer.

Dan nemen veel vrouwen tegenwoordig ook nog hormonale contraceptie, die de eisprong onderdruk. Het zijn juist die hormonen rond de eisprong, die vrouwen lustiger maken, waardoor ze ontvankelijker worden. Sommige vrouwen krijgen van de pil veel minder zin in seks. Dat is ook wetenschappelijk bewezen.

Daarnaast hebben kinderen ook het recht om te weten van wie ze afstammen. Een vrouw die zwanger raakt en tien mogelijke vaders kan aanduiden ... Tegenwoordig zijn er DNA tests, maar is dat een wenselijke situatie?

Dus mij lijkt het niet abnormaal dat een gezonde, jonge vrouw één vaste partner kiest, zodat ze haar kinderen ook de zekerheid kan geven om te zeggen wie hun vader is. Als een koppel een goede, monogame relatie heeft, lijkt me dat niet tegennatuurlijk, gezien dat bij veel diersoorten ook voorkomt.

De meeste mensen in onze Westerse maatschappij zijn serie monogaam. Ze kiezen een partner en blijven die trouw, tot de relatie niet meer goed zit.

Persoonlijk denk ik dat teveel mensen teveel hoge verwachtingen hebben, omdat seks zo precies een verplichting is waar je aan moet voldoen om er bij te horen. Ik denk dat niets moet. Er bestaan ook aseksualiteit of mensen die er echt geen behoefte aan hebben. Is daar iets mis mee?

Daarnaast vind ik het ook stom dat je van maagdelijkheid plots een schande zou maken. Laat ieder in zijn waarde en dan is seks bijzonder.

Voor mij wordt het iets vies dat moet en een soort van experiment wordt. Seks zonder gevoelens kan ik heel wat frustraties, sissers en misschien wel trauma's eindigen. Waar is de pret dan?

Anoniem zei

Goed omschreven, complimenten.

Anoniem zei

Mja. Je ziet toch wel wat dingen over het hoofd denk ik. Want waarom zijn mensen zo slecht de eerste keer? Omdat je wordt aangeleerd dat seks speciaal is en omdat het in het Westerse denken ook verworden is tot iets met techniekjes en speeltjes en een setting en bepaalde soorten muziek en standjes. Logisch dat mensen door de bomen het bos niet meer zien en fysiek gaan rommelen met iets dat volgens mij heel erg afhangt van de spirituele insteek waarmee je begint.

In dat opzicht is seks echt wel iets speciaals. Niet in de zin van "de dichotomie maagd/hoer is juist", of "het aantal eerdere sekspartners is belangrijk" of "seks voor het huwelijk is verkeerd"; maar het is even onzinnig om dat soort dingen meteen weg te zetten als slecht. Ja, die uitspraken zijn sterk normatief en oordelend van aard en veel dingen worden met het badwater weggesmeten als je op zo'n manier naar seks kijkt; maar het tegenovergestelde: "seks met veel mensen en lekker vroeg en lekker veel en lekker stout is JUIST goed", die instelling is even fatalistisch en zwart-wit als de eerste.

Ik ben voor mijn gevoel vorig jaar uit dat hele systeem gestapt. Had altijd een voorliefde voor wat ruwere seks, sprong graag met mensen in de koffer, en heb ook wel gespeeld (al was het maar in mijn hoofd) met het idee om ook voor geld seks te kunnen hebben. Tot ik het op een gegeven moment beu was. Ik wilde niet meer seks hebben als een vrouw, een onderdanige vrouw, of zogenaamd "empowered" door lingerie en geld en alles eromheen. Toen ik het allemaal had merkte ik dat die seksuele ervaring nog maar een tipje van de ijsberg was. Heb veel Foucault gelezen in die tijd, over seks en de westerse cultuur errondheen.

Mijn laatste losse minnaar was een onervaren jochie van 22. De seks was afschuwelijk slecht, hij werd slap zodra hij in me kwam en hij kwam binnen twee stoten klaar, maar de tederheid en de verwondering raakte me. Het was geknapt. Nu probeer ik al mijn communicatie al langer te voeren langs de lijnen van mens-tot-mens in plaats van die verwachtingsvolle en verwachtingsscheppende manier. Tussen mij en de kassajuf, tussen mij en een vent op straat, tussen mij en mijn moeder. Nee, gewoon van mens tot mens. Hoe is het in jouw belevingswereld? Ik zie dit en voel dit en wil je dit geven en wensen. In het verlengde daarvan ligt echt mega goede seks.

Ben zelf ook wel wat huiverig voor "spirituele" termen, maar het is alsof je twee bollen van energie tegen elkaar aanduwt en samen meer bent dan alleen. Als je dat nooit ervaren hebt, of als je die lagen van de ui er nooit af hebt kunnen pellen (en toegegeven in onze maatschappij gaat dat lastig), dan kun je me nu alleen maar wat lodderig aankijken. Het is een soort thuiskomen want ik geloof ook dat we allemaal gekneed zijn uit dezelfde poeltjes licht en donkerte en als je twee wezens bij elkaar brengt dan voelt dat goed.

Daarnaast heeft seks natuurlijk ook de creatieve kant: het is de manier om nieuw leven te creeeren. Dat op zichzelf is natuurlijk iets magisch.

Lange tijd was ik erg pro-prostitutie en ik ben nog steeds tegen een afschaffing of penalisering ervan; maar ik denk wel dat de manier waarop we naar seks kijken stukken beter kan. Menselijker, minder mechanisch of economisch.

Anoniem zei

Mijn eerste keer was niet slecht. Ik had veel verschillende soorten porno gekeken, gedownload. Was een prima voorbereiding. Je weet waar alles in moet, en je weet ook dat de films wat onwerkelijk en overdreven zijn. Prima toch, dus me goed vermaakt, de eerste keer al. Werd daarna al snel beter.

Anoniem zei

Er zijn ook dames van plezier die veel ervaring hebben, maar er niks van bakken. Veel ervaring is geen garantie voor goede seks.

Anoniem zei

Hangt er ook van af wat je zoekt bij een hoer.

Seks met een hoer is minstens zo divers als huwelijkse (ahum) liefdes seks op de - slecht gevulde nog niet geheel waterpas gezette 1800 toeren centrifugerende wasmachine - als beloning omdat je man de keuken zo mooi verbouwd heeft.

Die magische klik bestaat ook tussen hoer en klant.

Martine Pauwels zei

Ik denk dat er veel dames van plezier er geen plezier aan beleven. Er is in mijn ogen maar 1 soort seks die nooit te tolereren valt en ik hoop dat we het daar mee eens zijn en dat is gedwongen seks.

Nu is verkrachting de extreemste vorm daarvan en daar is niks speciaal aan, want dat ik gewoon crimineel. (daar zijn we het toch allemaal mee eens)

Maar ik stel me wel vragen met vrouwen die noodgedwongen hun lichaam verhuren voor geld om brood op de plank te krijgen. Ik ben er heilig van overtuigd dat die ook veel in het vak zitten en die maken seks misschien ook eerder commercieel dan speciaal.

Veel mannen komen aan met issues en als je als vrouw dan zelf ook nog issues hebt en dan enkel seks kan verkopen, denk ik dat dit niet zo fantastisch kan zijn.

Dat is dus waarom ik mijn reservaties heb bij prostitutie op veel vlakken. Persoonlijk denk ik dat ik mannen met issues zowat alles behalve seks kan bieden in mijn "vakgebied".

Ik sluit niet uit dat sommige, uitzonderlijke prostituees wel degelijk ook goed psychologisch met deze mensen om kunnen en er wel iets bijzonder mee kunnen, maar waarom gaan de meeste mannen naar een prostituee?

Als het enkel is om te lossen, als ik het even zo mag zeggen, is er geen probleem, maar is het omdat die man slecht in zijn vel zit en problemen heeft in zijn relatie of om aan één te geraken, dan zie ik dat dit wel tot een probleem kan leiden.

Persoonlijk denk ik dat zwart/wit niet bestaat. Ieder vult in waar hij zich goed bij voelt en als alle partijen op dezelfde golflengte zitten, is het bijzonder, anders leidt het tot frustratie.

Ik heb niets tegen het feit dat andere mensen misschien andere normen hebben als ik, maar wel tegen het idee dat men ze als norm opdringt aan een ander. Mensen die een open relatie willen en zich daar goed in voelen, is voor mij in orde, zolang ze begrijpen dat dit mij niet aanspreekt en seks met iemand waar je op dat punt op afknapt, komt toch niet in orde.

Er is geen goed of kwaad. Er is alleen een: hoe voelt het voor je? En daar verder een analyse over maken, hoeft niet. Moest mijn man vreemd gaan, zou dat voor mij niet goed aanvoelen. Niet omdat ik hem geen geluk gun, maar wel omdat het mij niet gelukkig maakt. Omgekeerd is dat ook zo. En ik heb niet het gevoel dat we elkaar daarom chanteren of claimen.

Doe gewoon waar je je goed bij voelt en waar je een ander niet mee schaadt. Dat is mijn gevoel daar in.

Anoniem zei

Waarom gaan mannen naar een prostituee? Omdat je dan eens een keertje vrouwen tegenkomt zonder issues. JesusHoerChristus, hoe bevooroordeeld kan je zijn?

Anoniem zei

Én ook omdat je dan eerst neukt en dan samen wat eet, dat geeft iets meer zekerheid op seks. En is trouwens ook goedkoper dan een betaald diner al dan niet met seks.

Anoniem zei

Hoeren zijn ook lekkerder omdat je uit honderden dames kan kiezen ....

Wil je nog meer argumentatie?

Nico zei

Maar ik stel me wel vragen met vrouwen die noodgedwongen hun lichaam verhuren voor geld om brood op de plank te krijgen. Ik ben er heilig van overtuigd dat die ook veel in het vak zitten en die maken seks misschien ook eerder commercieel dan speciaal.

@ Martine: Nou wil ik ook verdomd graag weten... waarom ben je daar heilig van overtuigd?

Anoniem zei

Mijn eerste keer was met een prostituee. De seks ging eigenlijk best goed. Ik heb in elk geval lekker geneukt en ik kwam prima klaar, al was dat vrij snel. Dat het allemaal redelijk goed ging, kwam natuurlijk ook omdat het meisje bij wie ik binnen was gestapt, ervaren en lekker relaxed was. Vrienden die 'op een normale wijze' hun maagdelijkheid verloren, vertelden vaak over gestuntel, mislukkingen en frustratie. Voor mijn gevoel is mijn eerste keer beter geweest dan de eerste keer van veel van mijn vrienden.
Ik weet niet of seks speciaal is of speciaal moet zijn, maar ik bewaar in elk geval prima herinneringen aan mijn eerste keer. Het feit dat dat met een prostituee was, doet daar niks aan af.
Overigens heb ik ook prima herinneringen aan de eerste keer seks met een vriendin. Dat was driekwart jaar later, en inmiddels had ik in het betaalde circuit al meer ervaring opgedaan. Omdat de vriendin ook al eerder een paar bedpartners had gehad, kwamen we beiden beslagen ten ijs. Dat maakte onze eerste keer samen extra lekker.

Voor mij is seks inmiddels een onmisbaar bestanddeel van een leuk leven. In tijden dat ik een vriendin heb, richt ik me volledig op m'n relatie en heb ik geen enkele behoefte aan seks met anderen. Maar als ik single ben, zoals nu, schakel ik zonder problemen over op een lifestyle als hoerenloper. Misschien dat seks met een eigen, exclusieve partner met wie je een liefdesband hebt intenser is en meer rust geeft, maar dat neemt niet weg dat ik me ook heel lekker kan voelen in een situatie waar ik met veel verschillende en vaak bloedmooie meiden (betaalde) seks heb. Voor mij is 'liefde' in ieder geval niet noodzakelijk om plezierig te neuken. Ook met dames achter het raam heb ik vaak geweldige seks.

Als ik het kort samenvat: voor mij is seks an sich iedere keer weer speciaal, maar daarbij maakt het mij qua beleving nauwelijks uit of dat met een vaste partner is of met een prostituee. Het kan allebei heel lekker zijn.

Anoniem zei

https://twitter.com/FritsRouvoet/status/738801384875757568

Heeft deze man nog andere gespreksonderwerpen dan seksualiteit en porno? Zou hij wel eens biljarten, vliegeren of de hond uitlaten?

Anoniem zei

interesante observatie : mensen moeten geloven dat dingen als dat speciaal zijn omdat de waarheid "vooruitgang" in de weg zit
wie ben ik om daar geen gebruik van te maken

Anoniem zei

Seks zou een roetiene moeten zijn, iets dat we full Time doen en over praten, een eindeloze tornado van excess. Nee, ik maak geen grapje, ik meen het echt.


De schaamte moet uit de seks, het geweld moet eruit, daarna moeten we naar een wereld waar we het nooit hoeven te verkopen, zodat we er zuiverder in zijn

In die wereld kunnen we eindeloos polygaam zijn, naakt, als Adam en Eva, maar dan zonder pooiers of kapitalisten, die zijn niet uitgenodigd, die maken seksualiteit kapot.


Seksualiteit is als vuurwerk. Het kan leuk zijn, het kan ook fout gaan.