zaterdag 16 maart 2013

Nieuwe razzia

Nu weer een nieuwe razzia, deze keer in Alkmaar. Goede timing met de brief van Opstelten zeg! Ik ben er zo beu van. Laten we maar weer kijken. De vorige keren hebben ze alleen bot gevangen, deze keer doen ze misschien meer aan voorbereiding. Het is gewoon de meisjes intimideren en stemming maken. Niemand die kijkt of het wel terecht was. Waar rook is, is vuur, denken de mensen. Maar het rookgordijn komt van de politie en de politiek.

Sorry, ik vind dat ik deze week wel weer genoeg heb geschreven over al die domheid. Ik heb klantjes om aan te denken.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Mag dit eigenlijk zonder specifieke verdenking, alle dvps in het straatje arresteren en verhoren???

Hoe zit het met de gederfde inkomsten?

Hoe zit het met de lopende transacties stel dat een klant voor een uur heeft betaald en na 15 minuten buiten wordt gezet?

Burgemeester Bruinooge is voorzitter van de mensenhandelclub.

Als er geen specifieke reden voor deze razzia was (hij laat zich hier over uit: het is rustig in Alkmaar de laatste tijd, maar je weet nooit...), gaat hij dan niet buiten zijn boekje (hij heeft wel bevoegdheden als burgemeester, maar handelt hij hier niet in het kader van zijn nevenfunctie- gelden die bevoegdheden dan wel?)?

Misschien kan iemand een schatting maken hoeveel dit grapje gekost heeft?

Anoniem zei

Sorry, klik niet op de links in mijn commentaar. Die zijn er door malware ingezet!

Anoniem zei

Net van Anna (2P g3 k6) gehoord hoe het vanuit haar perspectief is gegaan: Om 9 uur volgens haar agenten aan haar deur, 500 agenten, alle dames gearresteerd en in een bus. Naar Politiebureau en wachten. 4 uur durende ondervraging samen met Spaanse tolk, met elke keer weer herhalen over 'chulo, chulo' (pooier). Voor wie werk je? Kortom suggestieve en veel herhaalde vragen.

Toen ze eindelijk weer op de stoep stond was de laatste trein al weg, en moest ze dus tot ca. 5 uur s'ochtends wachten voordat ze weer naar huis kon.

Ze heeft het als vernederend en zeer discriminerend ervaren, om onschuldig gearresteerd en uren lang ondervraagd te worden.

Anoniem zei

De hoerenbuurt in Alkmaar! Ben je er ooit geweest, Z?

Een lullig achterafsteegje met twee verlepte en sacherijnige meiden. En dan een razzia, tjonge jonge, alsof de dorpsveldwachter 't niet in z'n eentje af kan.

Donkey zei

Ik ben het er mee eens dat deze actie vrij kansloos is. Gedwongen prostituees werken vaak voor mensen van wie ze houden of vertrouwen. Zoals hun vriend, man, famile, etc... Die gaan ze echt niet verlinken aan de politie.

Wat ook meespeelt is de angst voor represailles. De vrouwen blijven liever in hun benarde situatie dan aan de politie hun echte situatie te vertellen, en zo het risico te lopen op wraak van de pooiers.

Ik denk dat een voorzichtigere benadering beter is. Dus eerst langzaam het vertrouwen winnen.

Unknown zei

Met camera's en afluisterapparatuur zouden ze op een minder botte manier hun doel bereiken, de mensen schaduwen zullen ze wel te duur vinden.
Co.

Anoniem zei

'Anoniem zei

De hoerenbuurt in Alkmaar! Ben je er ooit geweest, Z?

Een lullig achterafsteegje met twee verlepte en sacherijnige meiden. En dan een razzia, tjonge jonge, alsof de dorpsveldwachter 't niet in z'n eentje af kan.
'

Een ding is zeker: Jij bent er nog nooit geweest! (misschien om 8 uur s'morgens.)

Normaliter: s'middags ca. 30 dames, en s'avonds ca. 50. Veel Bulgaars en Roemeens, maar ook wel Hongarije, latinas en NL. Het aanbod is wat minder gevarieeerd en wisselend sinds de sluiting van de helft van de ramen in sept 2011. Toch is de Achterdam nog steeds een kwaliteits buurtje!!! Gelukkig maar want ik woon er 10 minuten vandaan, en ben er 1- 2 X /wk!!

Anoniem zei

Bulgaars en Roemeens. Net wat ik al zei: verlept en sacherijnig.