maandag 6 februari 2012

Eerlijk duurt het langst

Mijn vader vertelde me vroeger altijd: "Eerlijk duurt het langst." Hij zei het dan als ik tegen de lamp was gelopen als ik had gejokt. Dat was eigenlijk iedere keer, want als klein meisje kon ik er niks van. Ik had tijdens een visite stiekem de overgebleven koekjes opgegeten, en toen mijn moeder afruimde, vroeg ze aan mij of ik dat had gedaan. Ik zei van niet, en ze zei toen: "Dan zijn ze snel opgegaan."

Die avond barstte ik in huilen uit toen mijn vader me naar bed bracht, en biechtte ik het allemaal op. Hij werd niet boos, hij zei alleen dat eerlijk het langst duurt. Ik nam me voor om nooit meer te liegen, maar dat kan niemand. Je kan je leven niet normaal leiden als je niet af en toe liegt. Vooral over wat je ècht van de mensen om je heen vindt. Als je daarover altijd de waarheid zegt, vindt iedereen je een teef.

Dat ging zo door zolang ik een schoolmeisje was, maar toen ik ging studeren moest ik wel een hoop leren, en toen heb ik ook geleerd dat je een hoop hebt aan goed kunnen liegen, en dat het ècht niet altijd slecht is. En natuurlijk schiet je door als student. Dus ik heb ook wel een hoop gelogen en bedrogen dat ik nu echt niet meer vind kunnen. Ik schaam me er ook wel een beetje voor, maar ik vind het ook wel gewoon een fase.

Nu dat ik een volwassen vrouw ben, die haar eigen zaken regelt, ben ik denk ik wel erg eerlijk. Ik maak illusies voor mijn geld, maar ik vind niet dat dat maar moet betekenen dat ik alle soorten van bedrog dan maar moet doen. Ik geef de klant altijd netjes wat ik heb beloofd, en ik ga niemand wat wijsmaken als hij er niet om vraagt. Ik ben niet perfect, maar ik denk dat ik wel eerlijker ben dan de meeste mensen.

Ik roddel bijvoorbeeld niet. Als je aan mij iets vertelt, kan je erop vertrouwen dat ik het niet doorvertel. Als er roddels zijn bij mijn vriendinnen, dan hou ik gewoon mijn mond. Dat vinden sommige vriendinnen zelfs een beetje onsportief van me. Zoiets kan ik dan niet begrijpen. Ik vind discreet zijn een belangrijk iets. Het is vooral belangrijk voor een hoer, want je klanten lopen anders gewoon een risico om aan de schandpaal te worden gezet.

Het is ook gewoon lekker duidelijk om eerlijk te zijn over dingen. Als studente had ik altijd zo'n heel netwerk van leugens, die ik dan ook nog moest onthouden. Dat maakte het soms onmogelijk om niet ontdekt te worden. Ik word al kribbig als ik eraan terugdenk. Toen ik uit dat wereldje ging, heb ik het gewoon achter me gelaten. Ik vond dat ik maar moest kijken wat ik zou meemaken als ik gewoon mezelf was.

Sommige vrouwen in het vak hebben enorme maskers die ze tussen zichzelf en de klanten inhouden. Ze spelen honderd procent een rol. Je ziet als klant dan niets van de vrouw achter de hoer. Sommige klanten kunnen daar niet mee omgaan, maar de meeste zien het gewoon helemaal niet. Die denken dat de rol echt is. Ook al doet zo'n vrouw of ze vierentwintig uur per dag geil is, en zij de énige fijne man zijn.

Dat is natuurlijk niet omdat de vrouw zo goed kan liegen, maar omdat de man het erg graag gelooft. Ik denk dat de meeste het ook niet meer geloven als ze weer weggaan, maar dat is toch niet het belangrijke moment. Als ze haar maar geloven tijdens de wip. Ze speelt alles, en het is een wassen neus. Dat doet ze natuurlijk om goede dienst te verlenen. Het is dus niet om de klant te verneuken.

Het is niet eens alleen zo bij de bittere, verveelde vrouwen, maar elke vrouw die de klant niet te dichtbij laat komen, of die zichzelf niet interessant genoeg vindt, en daarom maar een rol gaat spelen waar ze zelf niet inzit, doet het zo. Dat betekent helaas ook wel dat je dan nooit ècht contact met je klant maakt. Bij sommige klanten is dat ook maar beter, maar eigenlijk maak je dan een heleboel van het werk niet mee.

Daar is het ze ook om te doen natuurlijk. Het werk is veel intenser als je het zelf doet, en dan bedoel ik dat je jezelf er echt instopt. Je laat de klant met je eigen ik kennismaken. Dat betekent helemaal niet dat je geen illusie maakt, of er wat bij speelt, maar je begint met jezelf, inplaats van een typetje. Als je klant voelt dat hij ècht contact met je heeft, gaat het veel beter. Dat is niet voor elke hoer weggelegd, want je moet er wel het karakter voor hebben dat dat leuk vindt, maar ik zou het niet anders willen doen.

Als je het gewoon zonder een masker doet, kan het ook veel spannender werk zijn, en je kan de klanten zien zoals ze op jou reageren, en niet op die vrouw die je je voordoet. Als je de nymfomane speelt die hem als enige interessant vindt, dan reageert hij op dat beeld, niet op jou. Dan komt zo'n vent natuurlijk heel onsympathiek op je over. Dat is nogal logisch. Toch beoordelen best wel veel van mijn collegaatjes een man daarop. Hoe kan je nou zeggen hoe hij op je reageert, als hij jou zelf nooit ziet?

Voor de goeie klanten, die ik graag heb, maakt het ook wel verschil. Ze voelen meer menselijke warmte van je als je gewoon spontaan bent. Dat gemaakte vinden ze alleen leuk als je anders niet interessant bent. Eigenlijk hebben ze liever èchte dingen. Sommige klanten voelen zich extra met je verbonden, als je óók gewoon vertelt, wanneer je een slechte bui hebt, en als je je dan door hem laat opvrolijken, is dat iets waar ze echt blij mee weggaan!

Ik heb het nu alweer over iets wat ik vind dat ik beter doe dan andere hoeren, en misschien ben ik daar te fel over. Ik doe het alleen zo graag goed, en als iemand minder haar best doet, vind ik dat ik dan best mag zeggen dat ik het beter doe. Ik denk dat banketbakkers ook zo denken over de supermarktbakkerij, die alleen maar afbakt. Als je het doet om het werk, en niet alleen maar om het geld, maak je altijd betere kwaliteit waar.

Wat ik het belangrijkste vind om eerlijk over te zijn, is wat een klant mag verwachten. Ik ga mijn best doen, en ik vind het leuk te werken met toch best veel seksuele dingen, maar ik ben niet van plan om dingen te gaan doen die over mijn grenzen liggen. Ik ga dus ook niet mijn grenzen opgeven en dan zeggen dat alles bespreekbaar is, om hem te lokken. Je krijgt bij mij meteen eerlijk antwoord.

Natuurlijk jok ik ook, want elke klant krijgt te horen dat hij een flinke lul heeft, en beter kan neuken dan de rest. Dat is gewoon een stuk van de service. Alleen als de klant echt duidelijk maakt dat hij de èchte waarheid wil horen, zeg ik hem soms hoe het zit. Maar alleen als ik óók denk dat hij het echt wil horen. Want vaak is het alleen maar onzekerheid, die hij wil laten oplossen.

Er komen soms verliefdheden tevoorschijn bij klanten. Dat gebeurt best vaak, vooral bij vaste klanten. Vooral als ze nietzoveel gewend zijn, gaan ze weleens voor de bijl. Als ik het merk, probeer ik lief maar wel helemaal duidelijk te vertellen dat het niets kan worden. Daar moet je zo snel mogelijk bijzijn, want als ze al helemaal hoteldebotel zijn, is het te laat en doe je ze teveel pijn. Als het een beetje aan het beginnen is, kan je het nog op tijd op laten houden.

Ik had een klant die verliefd begon te worden. Hij was getrouwd, zijn kinderen waren net het huis uit, en hij begon steeds vaker bij me te komen. Ik merkte dat hij een oogje op me had. Dat vond ik erg lief, maar ik heb hem aan het eind van een beurt wel verteld dat hij niet verliefd op me moest worden, want dat kan niets worden. Hij zei dat hij zulke gevoelens helemaal niet had. Ik wist wel beter, maar je laat hem dan wel.

Hij kwam steeds vaker, en ik liet het er maar bij. Hij begon ook steeds meer over zichzelf te praten, en hij bleef zelfs een keer een extra uur terwijl hij geen zin in seks meer had. Dat geeft voor mij ook wel duidelijk aan dat hij verliefd is. Natuurlijk maakte ik me daar een beetje zorgen over, maar meer omdat ik het zo lullig voor hem vond. Voor mezelf vond ik het helemaal geen probleem.

De keer daarna wou hij tijdens het neuken dat ik zei dat ik van hem hield. Dat doe ik wel, het is eigenlijk iets wat wel meer klanten graag willen horen. Maar nadat de beurt voorbij was, vertelde ik hem nog een keer dat het niets kon worden. Toen werd hij een beetje boos, en hij zei dat ik een probleem had, omdat ik alleen tijdens de seks kon toegeven dat ik van hem hield. Toen begon ik wel te twijfelen.

Ik heb in die tijd vaker gedaan alsof ik het erg druk had, zodat ik hem minder vaak inplande. Hij bleef maar komen, en hij kwam ook met kadootjes. Ik heb hem wel gezegd dat hij dat niet hoefde te doen, maar hij deed het erg graag. Hij vertelde me dat hij ging scheiden, en dat dat was omdat hij weer liefde had gevonden. Ik wist natuurlijk wel wat hij bedoelde, maar hij reageerde heel geirriteerd toen ik hem vertelde dat het nooit wat kon worden tussen ons.

Het duurde nog een paar weken zo, totdat hij aan de telefoon zei: "Volgens mij meen je het, je houdt echt niet van me." Dat was toen ik net had gezegd dat het zo druk was. Ik gaf hem gelijk, ik zei dat hij alleen een klant en een vriend was. Dat vriend zeg ik erbij omdat klant alleen zo kil is. Ik wou hem ook weer niet teveel afstoten, want ik vond hem best lief en ik leefde ook wel met hem mee.

Toen barstte hij uit, en hij vond dat ik hem aan het lijntje had gehouden en opgelicht had. Hij werd heel boos, en daarna heb ik nooit meer wat van hem gehoord. Het is misschien wel beter zo. Maar ik heb tenminste niets gedaan wat echt verkeerd is. Als ik niet eerlijk was geweest, had ik me nu rot gevoeld. Het is zoals mijn vader zei, eerlijk duurt echt het langst.

13 opmerkingen:

Kitty zei

Ik vind het heel goed van je dat je zo eerlijk mogelijk bent in je werk.

Anoniem zei

Jammer dat er altijd mensen zijn, die alleen horen wat ze willen horen en niet wat je daadwerkelijk zegt. Het zal frustrerend zijn om zo'n klant verliefd te zien worden. Nu kan die vent vast niet helpen dat z'n gevoel voor jou ontwikkeld, maar wel wat jammer dat hij niet wil luisteren op heeft.

Misschien een bordje op de deur:
"Welkom in mijn kut, niet in mijn hart"

Anoniem zei

Volgens mij is deze hele blog één grote grap. Het zou mij niet verbazen als die 'zondares' in wereklijkheid gewoon een 17 jarig pubertje is die zich voordoet als hoer om anderen te kloten.
Zo niet, dan is dit wel de domste hoer aller tijden (bestaat er zoiets als een slimme hoer?). Vol met spelfouten en bovendien continu tegenstrijdig. Jammer.

Anoniem zei

Leuk stukje! Ach, en je betaalt ook als je naar het theater gaat. Dat is ook toneel.

Het is leuk om je fantasie de vrije loop te laten gaan en die te delen. En ook daarin kun je vaak zien of iemand dat met hart en ziel doet of alleen maar aan de oppervlakte. De eersten vind ik het leukste om naar toe te gaan.

Anoniem zei

Wat zielig voor die man :(

En dat neuken met je eigen ik. Ik vind het knap hoor ik ben dan geen hoer maar als ik er wel een was dan zou ik denk ik ook een rol aannemen het lijkt me echt vreselijk om met allemaal verschillende mannen te moeten neuken en dan moet ik daarbij ook nog eens mezelf zijn ???? Dat lijkt me echt te veel gevraagd en emotioneel uitputtend ik bergrijp heel goed dat die andere hoeren een muurtje om hun echte ik heen bouwen tijdens het werk lijkt me dat velen het anders niet psychisch trekken.

dirk-jan zei

Mensen liegen de hele dag door en ze hebben het niet eens meer in de gaten. Ik doe het ook. Als iemand die ik niet zo goed ken vraagt hoe het met me gaat dan houd ik het oppervlakkig en dan zeg ik dat het prima met me gaat. Dat doe ik om te vermijden dat ik met iemand met wie ik dat niet wil mijn diepste gevoelens moet delen.

De periode waarin je veel loog was misschien wel als overcompensatie voor een strenge opvoeding. Ik had een vriendje dat zeer streng opgevoed werd en alles heel stiekem moest doen. Hij was trots dat hij goed kon liegen. Als we gingen fikkie stoken dan vertelde ik het ook niet tegen mijn ouders maar ik zou er ook niet om liegen. Toen mijn ouders vroegen wat hij voor papieren onder zijn jas had verstopt wilde hij het niet zeggen (we waren 12). Later vertelde ik dat het oude kranten waren om te fikkie stoken. Mijn ouders dachten dat het sexblaadjes waren. Als dat zo was geweest had ik het ook wel gezegd, mijn ouders hadden er toch niet zoveel problemen mee gehad.

Ik ga binnenkort een dag niet liegen en kijken wat er gebeurt.

obverear zei

Achteraf gezien, had je eerder het contact met deze man moeten stoppen.

Dat hij zei dat jij alleen tijdens de sex kunt zeggen dat je van hem hield, was wel een teken dat hij zaken niet goed beoordelen kon.

Ik denk dat jij mensen niet schaden wilt, ook als je er geld mee verdient, dus dat je deze situatie liever niet had laten ontstaan.

Dus toen had je geen afspraken meer moeten maken.
Maar dit zeg ik achteraf.

Anoniem zei

N. is dan zo iemand die zo'n arme man gewoon aan het lijntje houdt, hem van z'n vrouw laat scheiden en zo een paar duizendjes extra casht?

Ik heb me soms wel eens afgevraagd hoe je enerzijds kunt overkomen als een hartelijk en meevoelend mens en anderzijds omgaat met gemene feeksen als N. 'Zeg mij wie uw vrienden zijn en ik zal u zeggen wie u bent' is een wijze uitspraak.

Ik ben blij dat je het zelf in elk geval netjes aanpakt, maar N. is wel iemand die de hele branche een slechte naam heeft en door ellendige meiden zoals zij kan ik haast begrijpen waarom veel vrouwen een afkeer van prostituees hebben.

Anoniem zei

@laatste anoniem

Wat voor idioot wordt er nu verliefd op een hoer (laat staan scheiden van zijn vrouw voor een hoer) ??? Moet je nu echt medelijden hebben met dergelijke wereldvreemdheid ? Trouwens, ze heeft niets verkeerds gedaan : ze heeft er goed aan verdiend en elke man weet dat het sex voor geld is. Dus geen enkel probleem, correct gehandeld.

Anoniem zei

@laatste anoniem:

Je hebt niet altijd zelf voor het uitkiezen op wie je verliefd wordt, anders zouden onmogelijk liefdes toch ook niet bestaan? Zondares gaat er netjes mee om, maar in een eerdere posting bleek dat N. verliefde mannen handig vond om zo flink wat extra te cashen. En dat vind ik een onvoorstelbare luizenstreek en bijzonder onprofessioneel. Van gevoelens van mensen moet je geen misbruik maken.

Lees anders: http://zondares.blogspot.com/2009/09/liefdes-met-klanten.html

De ironie is dat mensen soms naar de professionals gaan omdat ze thuis niets anders meer zijn dan sponsor, klusjesman en chauffeur. Types zoals N. zouden ze gewoon op hookers moeten afbranden.

Unknown zei

Het is jouw leven, gewoon blokkeren en negeren die verliefde klojo's (ben ik ook één van).
Co.

Anoniem zei

Zondares echt diep respect voor jou dat je zo eerlijk om bent gegaan met die verliefde klant. Jij wist gewoon al dat hij verliefd was zonder dat hij het echt toegaf. Beetje jammer dat hij het dan op jou afreageerd terwijl jij juist alleen maar lief en netjes tegen hem was en het beste met hem voor had.

Ik heb respect voor prostituees en voor de echte professionele vrouwen zoals jij heb ik het meest respect. Ik heb een vaste prostituee waar ik verliefd op werd vorig jaar. Ik ben nu niet meer verliefd want ik ben haar een tijd uit het oog verloren. Maar ik heb nog wel een zwak voor haar en ik waardeer en respecteer haar heel erg en ben gesteld op haar gezelschap en intimiteit. Dit meisje is ook heel eerlijk tegen mij geweest en bleef altijd professioneel en het bleef voor haar zakelijk maar had wel altijd het beste met mij voor.

Groetjes van een hoerenloper uit Groningen

Anoniem zei

Klanten moeten trouwens ook gewoon eerlijk zijn wanneer ze verliefd worden want dan kun je er als prostituee op tijd bij zijn EERLIJKHEID DUURT GEWOON HET LANGST