maandag 12 december 2011

De man achter de hoer

In het stereotype dat mensen hebben van de prostitutie, is er altijd een grote rol voor de pooier of loverboy. Dat beeld hebben veel mensen erbij nodig om te kunnen begrijpen dat we het werk doen. Ergens hebben ze toch het idee, dat de prostitutie wordt bedacht en opgebouwd door mannen, die dan willoze slachtoffers de hoer laten spelen. Ik hoop dat ik al genoeg over dat idee heb gezegd, dat het duidelijk is dat het niet klopt.

Maar in de seksindustrie zijn er wel veel mannen die een rol spelen. En wat ze doen is best vaak schimmig. Er zit een hoop mis in de mannen die met de seksindustrie betrokken zijn. Maar er is nogal verschil tussen de verschillende types die je tegenkomt. Ik heb maar beslist om een lijstje te maken van wat je tegenkomt, en hoe het nou eigenlijk echt werkt. Ik gebruik hier de termen een beetje zoals mij het goed lijkt, want bijvoorbeeld zijn er verschillende soorten mannen die wel pooier worden genoemd.

Om te beginnen, heb je bikkers. Dat is de naam die we gebruiken voor mannen die hun partner zich laten prostitueren, en van de opbrengsten leven. Daarbij regelt de man vaak de advertenties en de afspraken, maar niet altijd. Het is een soort van vent die je wel apart moet zien van gewoon de partner van een hoer, want hij is alleen een bikker als hij er actief aan werkt. De mannen die gewoon hun meisje zelf haar eigen beslissingen laten nemen vallen hier nietzo onder.

Bikkers hebben vaak een vreemde relatie met hun vrouw. Het is heel onduidelijk hoe ze nou samengaan. Ze hebben wel een relatie, maar er is ook een soortvan afhankelijkheid van elkaar, en tegelijk hebben ze ook dat hij de baas is en zij de werkneemster. Ik heb het zelf nooit meegemaakt, maar ik heb het bestweleens gezien bij collegaatjes. Vooral in de clubs kwam ik het weleens tegen.

Bij bikkers heb ik altijd een ongemakkelijk gevoel. De relatie is niet evenwichtig, en hij heeft er meestal veelmeer aan dan zij. De vrouwen kiezen er wel zelf voor om mee te doen aan die verhouding, maar ze heeft er niets aan. Het zijn vaak zwakke vrouwen zonder initiatief, die de manier van leven kiezen, waarbij ze het minste zelf hoeven te beslissen. Ik kan daar met mijn hoofd niet bij.

Loverboys lijken veel op bikkers, maar ze beginnen niet met hun vrouw uit te sturen, maar gaan echt op zoek naar een meisje om een relatie mee te beginnen voor de prostitutie. Ze gebruiken dezelfde soort verhoudingen met hun meisje, maar zij zijn niet echt in een relatie met haar geïnteresseerd. Dat geeft ze ook meer macht dan een echte bikker, want een loverboy kan makkelijker dreigen om de relatie te verbreken.

Loverboys houden het meestal ook niet bij één meisje. Bikkers moeten het vaak bij hun vrouw en misschien haar zus of dochter houden, maar loverboys kunnen het kunstje tien keer doen, omdat ze geen èchte relatie hoeven aangaan. Ik vind het heel vreemd dat die meisjes dat pikken, en zelfs met elkaar gaan concurreren om zijn bèste meisje te worden. Ze zijn ook al hun verdiensten aan hem kwijt.

Ik vind loverboys klootzakken. Ja, de meisjes zijn dom, naïef, en ze doen het zelf, maar het is het uitbuiten van idealen, en dat vind ik gemeen. Sommige van die gasten worden ook nog aggressief als het meisje niet mee wil werken, en dan ga je echt over de grenzen heen. Je kan dan zeggen wat je wil tegen zo'n wichtje, maar die geeft hem niet aan. Bij de meeste, waar er helemaal geen geweld bij komt kijken, zijn ze zo fanatiek dat ze hem tegen iedereen verdedigen. Het duurt vaak jaren voordat ze het toch opgeven, en dan komt er weleens wraak, maar vaak willen ze gewoon die tijd vergeten. Ik weet niet wat ze er later van vinden, want ik heb nog nooit een meisje gesproken dat al langer gestopt was. Ze verdwijnen uit mijn wereldje.

Dan komen de pooiers. De zachtste vorm van pooier is een vent die het meisje bewaakt, en aan klanten komt, in ruil voor een stuk van de omzet. Dat heeft ooit bestaan, zeggen ze, maar ik heb het vooral van horen zeggen. Wat ik heb gezien is allemaal erger geweest. Er zijn in de ramen geen pooiers die voor extra klanten zorgen, dat weet ik wel. Beschermen zonder je onder druk te zetten heb ik niet gevonden.

Er zijn twee groepen pooiers die ik wèl heb zien werken, namelijk pestkoppen en afpersers. Het is een verschil dat ik belangrijk vind, er zijn nog wel andere manieren om er verschil in te maken. Ik bekijk het weer vanaf mijn standpunt, want anders ben ik aan het vertellen over dingen die ik eigenlijk niet goed weet, en daarvan is er al wel genoeg te vinden, en helaas is dat de basis van de wetgeving.

Pestkoppen zijn pooiers die eerst proberen om zich onmisbaar te maken, door je aan de hand te nemen en alles aan te bieden te regelen. Ze weten alles beter, en nieuwe meisjes zijn vaak maar al te blij om iemand te hebben die het voor ze doet. Dan willen ze regelen dat je geld afdraagt in ruil voor hun diensten. Als je weigert, ook vanaf het begin, dan doen ze hun best om je het werken zuur te maken. Ze gaan tegen je raam aan leunen, of ze kloppen op je raam als je een klant binnen hebt. Deze soort wordt nooit echt aggressief, maar ze zijn wel heel lastig. Als je lang genoeg volhoudt, en ze geen centimeter geeft, dan houdt het wel op. Af en toe pesten ze nog wel, maar ze hebben ook andere dingen te doen.

Afpersers zijn erger, die zeggen dat je werkt in hun territorium, en ze geld moet geven. Anders worden ze aggressief. Eerst komt er dreigen, en later geweld als ze denken dat ze het kunnen maken. Als je eenmaal toegeeft, zetten ze steeds meer druk op je om harder te werken. Hoe meer je verdient, hoe meer ze je af kunnen pakken. Dan laten ze je ook niet meer stoppen. Dat is het ergste soort pooier.

Door de affaire met Saban Baran is het erger geworden, heb ik gehoord. De meisjes weten dat de enige bescherming tegen pooiers is om een andere pooier te hebben, en we hebben gezien dat de overheid machteloos is tegen de pooiers met al dat geblunder. Als je dan toch er niets tegen kan doen, kan je beter een niet zo erge kiezen, denken sommige meisjes dan. Gelukkig zijn er ook best meiden sterk genoeg, om gewoon de pooiers van ze af te houden. Dat zag ik mezelf niet volhouden, dus ik heb daar veel respect voor.

Er is een flink verschil tussen pooiers en raamverhuurders, trouwens. De raamverhuurders hebben de panden, en vragen gewoon heel veel huur voor je raam. Verder heb je erg weinig met ze te maken. Ze hebben soms hun eigen beveiligers, maar dat is weer wat anders. Die raamverhuurders doen gewoon eerlijk wat je van ze wil, en ze zetten geen seconde druk op je. Ik word soms een beetje boos van de media die die twee doorelkaar halen. De raamverhuurders vragen wel teveel geld, maar dat kunnen ze ook alleen maar doen vanwege al die bestemmingen en vergunningen. Dat is gewoon de vrije markt.

Pooiers behandelen hun meisjes meer als hun eigendom, dan als werkneemsters. Ik vind dat verkeerd. Het is slavernij zoals ze het doen, maar je kan er maar weinig tegen doen. De politie geeft niet thuis als het niet gaat om het dwingen de hoer te zijn, maar om de afpersing. Ik heb zelfs een keer van een agent gehoord dat het er een beetje bij hoort. Dat geloof je toch niet? Die machteloosheid als het om afpersing gaat, hoor ik ook weleens van winkeliers. Ik begrijp dat niet.

Mensensmokkelaars zijn weer een eigen groep. Ik heb alleen maar ervaring uit de tweede hand, maar ik ga het wel proberen uit te leggen. Voor veel meiden is Nederland een goeie werkplek, en ze willen hier graag in de prostitutie aan de slag. Maar om hier te komen heb je papieren nodig, of een manier om geen papieren nodig te hebben. Daar zorgen onfrisse organisaties voor. In ruil daarvoor moet je ze veel geld uit je verdiensten betalen, en tot je afbetaald hebt, zorgen ze dat ze grip op je hebben. Dat gaat allemaal in het geniep, en als er een meningsverschil is, wordt het dus meteen een confrontatie. Die mensensmokkelaars zijn allemaal penose, dus dan weet je wel hoe dat gaat.

Je komt erg weinig meisjes tegen die de prostitutie ingedrukt zijn, ze weten meestal best waaraan ze zijn begonnen. Als het wel voorkomt, is het vaak op kleine schaal, en het komt in België meer voor dan hier. Daar lopen ze minder risico om gepakt te worden. In België gaan de klanten met meldingen niet naar de politie, omdat prostitutie daar illegaal is. Hier wordt dat ook zo, dus ik verwacht dat we het in Nederland nu ook gaan zien. Geen man gaat melden dat hij strafbaar is geweest.

De rest is ook niet meteen zalig, er worden best veel van die meiden geflest, onder druk gezet, of achteraf niet uitbetaald. Dat probleem heb je wel als je met penose werkt. De tarieven die ze moeten betalen zijn ook onredelijk, maar het is hun enige kans om hier de hoer te kunnen zijn. Er is dus geen keus voor ze. De mensensmokkelaars combineren vaak de smokkel, de beveiliging, en de klantenwerving. Bovendien houden ze pooiers weg, want ze hebben zelf ook uit de kluiten gewassen jongens. Ik heb wel begrepen dat die meiden wat dat betreft beter af zijn dan Nederlandse meisjes.

Je hebt ook nog clubs, en daar heb je een clubbaas. Die is meestal gewoon een club aan het runnen waar jij werkneemster bent. Hij verdient door je een deel te laten betalen van wat je verdient, en hij maakt de huisregels. Het is de duidelijkste werkgever-werkneemster relatie in de hele business. Je werkt in een hoerenkast, en als je je niet aan de regels wil houden, word je eruit gezet.

Het is iets vager in de escort. Daar heb je buro's, die voor jou de klanten werven, en je dan vertellen waar je heenmoet. Vaak zie je die mensen één keertje, en heb je daarna alleen maar telefooncontact. Dat zijn mensen die ook huisregels hebben, maar ze zijn vooral bemiddelaars. Sommige buro's hebben ook chauffeurs in dienst, en die mannen zorgen dan voor transport en beveiliging. Maar tegelijk letten ze ook op, dat je geen extra uren maakt die je verzwijgt voor het buro. Dat is een manier om meer grip op het meisje te krijgen, maar veel meiden vinden een chauffeur erg fijn omdat het voor veiligheid zorgt.

Je ontkomt als je voor jezelf op grote schaal gaat werken niet aan een geldmannetje. Dat is een financiëel adviseur, accountant, boekhouder, of belastingadviseur, die je kan helpen met je admi. Als je het zelf doet, maak je snel fouten, en dat wordt gezien als fraude. Voor je het weet mag je meer dan een ton naar de Belasting overmaken. Ze denken daar snel dat je 24/7 je toptarieven ligt te verdienen, en je moet goed kunnen bewijzen hoeveel je ècht verdient. Dat is moeilijker dan het lijkt. Zo'n geldmannetje is goud waard, maar hij zorgt ook weer voor extra regels om rekening mee te houden.

Het is kut, maar je hebt mannen nodig bij het werk. Natuurlijk kan je zonder alle afpersers en zetbaasjes, maar er zijn dingen die je niet in je eentje kàn. Advertenties kan je zelf zetten, ook al laten veel vrouwen dat aan hun zetbaas over, je kan zelf je plekje regelen, ook al kan dat binnenkort alleen nog maar met vergunning (dus dan moet je op zoek naar een pooier die wèl nog een vergunning kon krijgen), je kan je werk zelf leren en inpassen, maar een man is ècht nodig voor de veiligheid.

Je bent nou eenmaal een vrouw, en ook al ben ik een feministe, ik weet heel goed dat ik niet opkan tegen een man. Daar schrijf ik nog wel een stukje over. Ik heb nou eenmaal beveiligers nodig. Daar gaan veel meiden voor naar een pooier, maar je kan ook beveiligers nemen. Dat is een heel groot verschil, want jij werkt voor een pooier, maar een beveiliger werkt voor jou!

Voor je beveiliging kan je vertrouwen op de politie, maar dan merk je snel hoe dat gaat. Je belt ze, en na een tijd komen ze aan, en laten de moeilijke klant lopen. Die komt later verhaal halen. Bovendien reageren ze langzaam, en je krijgt een kruisverhoor. Ze leggen je telkens uit dat je uit het vak kan, ook als je zegt dat je het graag doet. Als de klant iets ergs heeft gedaan, mag je aangifte doen, en krijg je twee weken later een brief met dat het ze spijt, maar dat ze er niets aan gaan doen. Het kost niets, maar dat is het enige voordeel.

Witte beveiligers, dus van een officiëel bedrijf, installeren een veiligheidssysteem, en geven je noodknoppen. Als je daarop drukt, bellen ze eerst jou, en dan 112. Daarna krijg je de politie aan de deur. Daar betaal je nog best wat geld aan. Het is ietsje betrouwbaarder dan zelf 112 proberen te bellen, maar ik vind het eigenlijk niet de moeite waard. Mijn geldmannetje vindt van wel, dus ik hou het maar zo.

Zwarte beveiligers, dus gewoon flinke knullen die je betaalt om beschikbaar te zijn, luisteren naar mij, en als een klant moeilijk word, mag ik bepalen wat ze doen. Dat zorgt ervoor dat ze wel uitkijken. Ik heb nooit meer moeite gehad met een vent als mijn beveiligers hem onder handen namen. Ze kosten me een paar honderdjes in de maand, en bij een goeie job geef ik ze bonussen. Ik ben de baas, zij werken voor mij. Dat is een groot verschil voor mij.

Dit is een kort overzichtje, natuurlijk is er meer te zeggen. Maar het is dus niet zo simpel als in de media, en je wordt vaker de prostitutie uitgedwongen, dan erin!

26 opmerkingen:

Anoniem zei

Is er dan geen enkele beleidsmaker of politieagent die deze blog volgt ? Of willen ze de waarheid niet zien ? Komt niet goed uit voor hen ? Ik wist niet dat prostitutie in België illegaal was. In Antwerpen is het net als op de Wallen en in de rest van het land verstoppen ze zich toch ook niet. Op internet vind je er zo veel je wil, waar je wil. Donald

Anoniem zei

Helder overzicht. Ik leer best een hoop van je stukjes.

Anoniem zei

Hoi Zondares,

Lees altijd met veel belangstelling je stukjes!
Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik heb vorige week het boek slavinnen van de macht gelezen ( mischien ken je het al ) en naar aanleiding van dit stukje wou ik dat even met je delen! Ik denk namelijk dat je dit wel een interessant boek zult vinden.

Kevin

ex-hoofdagent zei

Een goed, duidelijk overzicht.

vernive zei

Leuk overzicht, maar de grens tussen pooiers en mensensmokkelaars lijkt mij nogal vaag.

Overigens kan de administratie ook door een vrouw gedaan worden, en er is volgens mij ook een escort-bedrijf door vrouwen opgezet (al meen ik dat de chauffeurs wel man zijn).

(En er zijn overigens ook vrouwen die goed getraind zijn in vechten, maar ik weet niet hoeveel)

Gwan zei

Ik vind het niet zo slim dat je vrijuit meldt zwarte arbeid te faciliteren. Stel dat de belastingdienst dit kan linken aan jou als persoon...

Bouche de la loi zei

Zwart werk faciliteren is alleen strafbaar als je de verantwoordelijkheid hebt. Bijvoorbeeld als er feitelijk loon wordt betaald, dan moet je loonheffing inhouden. Als er sprake is van een freelancer, is die verantwoordelijk voor de afdracht, en niet de afnemer. Daarom is het zo makkelijk om zwart te werken als klusjesman of werkster, want de klant is veilig.

Zondares huurt ze niet in als werknemers. Het de werkelijke relatie is niet zo duidelijk uit dit blog, maar ze heeft het netjes geregeld.

Gwan zei

Als Bouche het zegt dan zijn al mijn twijfels weg!
Succes!

Anoniem zei

Een heel aardig stukje , maar Zondares vergeet de grootste POOIER:

Sim Slim is een goedbetaalde IT specialist en is door een uitzendbureau voor 1200 euro per dag weggezet bij een bank. Hij krijgt daarvan 400 euro per dag bruto.
De winst van het uitzendbureau wordt voor 50 % wegbelast
= 400 Euro BELASTING
Sim betaalt eveneens 50% belasting = 200 Euro BELASTING
Hij besluit om zijn daggeld bij Zondares in genot om te zetten
en geeft haar 200 Euro.
Zondares geeft de helft aan haar geldmannetje
= 100 Euro BELASTING.
(hopelijk geeft hij dat inderdaad door aan de fiscus).
Met de andere helft 100 Euro koopt zij een leuk jurkje:
BTW: 20 Euro BELASTING
De winkel: 40 Euro inkoop en 40 Euro winst die voor 50 % belast wordt
dus 20 Euro BELASTING.

Als u meegeteld heeft, dan heeft de werkprestatie van Sim Slim ter waarde van 1.200 Euro de tegenwaarde van 20 Euro voor Zondares opgeleverd.
De grootste POOIERS van Nederland: Jan Kees de Jager en consorten hebben er
400 + 200 + 100 + 20 + 20 = 740 Euro van geïncasseerd.

En in ruil daarvoor kijken ze neer op de prostitutie en maken ze het die productieve en lieve dames moeilijk.

Dit is slechts een schematisch voorbeeld, als u dit model doordenkt blijkt dat uiteindelijk wel 70 % van onze productie in de handen van de graaiende Nederlandse overheid valt, die er leuke dingen van doet zoals het opleiden van Afghaanse agenten ( à 500.000 Euro), die vervolgens verkrachte vrouwen arresteren wegens seks buiten het huwelijk,

Met vriendelijke groeten uit een warm buitenland, Henri Bik

vernive zei

Bouche,

uit het stukje blijkt dat zondares de beveiligers een vast bedrag per maand betaalt, en extra als ze in actie komen.
En dat zondares bepaalt wat ze mogen doen.

Dus dan zou er van een werkgever-werknemer relatie sprake kunnen zijn.

Toch zijn naar mijn gevoel de jongens uit het poolcafé eerder zzp'ers dan werknemers.
Ik betwijfel met name dat ze zich aan de instructies houden als ze uit het zicht van zondares zijn.

Anoniem zei

"uitbuiten van idealen"

wat voor idealen? welk ideaal projecteert zo'n meisje op haar loverboy?

Anoniem zei

"ze zijn penose, dus dan weet je hoe dat gaat"

nee, dat weet ik niet, maar van de film heb ik zulke voorstellingen als -

mes tussen je ribben?

afgetuigd in een steegje?

voor dood achtergelaten op de kade?

Richard zei

Bedoelt ze met uitbuiten van idealen niet dat het meisje in kwestie een ideaal beeld heeft en dat de man daar misbruik van maakt (c.q. uitbuit). Tenminste dat is hoe ik het begreep.

Anoniem zei

Wat heb je nou aan dat "schematische voorbeeld" van die Henri Bik? Zo kun je op elk gewenst bedrag uitkomen. Men neme een hoog bedrag, bedenken een paar uitgaven waardoor dat geld rondgaat. Dan gaat er natuurlijk altijd belasting af.

Of het dan onzinnig is om Afghaanse agenten op te leiden, daar kun je over twisten. Verspilling van overheidsgeld zal er altijd zijn, maar zonder het systeem van belastingen hebben we geen wegen, veiligheid, verlichting, gezondheidszorg, onderwijs en steun voor zwakkeren.

Er is genoeg op elk beleid af te dingen, maar feit blijft dat we in een van de veiligste landen wonen met een hoog voorzieningsniveau.

In dat stukje werd de overheid een beetje weggezet als pooier van zondares. Nou dan heb je toch wel iets te veel zon gehad in dat zonnig buitenland.

Anoniem zei

Goed overzicht. Verplichte kost voor iedere politicus die zich met prostitutiebeleid bezighoudt (net als de rest van je blog trouwens).

Willem van Oranje

Anoniem zei

Richard: je hebt gelijk, ze bedoelt vast het ideale droombeeld van een man. Raar dat een kerel blijkbaar kan doen wat hij wil, als een meisje eenmaal heeft besloten dat hij het helemaal is...

Anoniem zei

Ik heb toch wel hele andere dingen gelezen in Man is stoer, vrouw is hoer. Ik geloof een boek dat uitgegeven is wel meer dan een internet-blog. Wat haal je wel in je hoofd? Heb je dan helemaal geen gevoel voor de vrouwen die elke dag gemarteld worden en verkracht?

Maar ga maar door met je pretty-woman mythe, als je er nog wat zelfrespect aan kan hebben. Respect van mij hoef je niet op te rekenen.

Anoniem zei

Alle vrouwen die seks voor geld hebben zijn hoeren. Geen escortes, of club-meisjes, maar hoeren. Alle mannen die daarmee geld verdienen zijn pooiers. Je maakt het mooier dan het is, en dat is kwetsend voor de vrouwen die in deze vorm van slavernij moeten werken.

Anoniem zei

Stom blog. Ga wat leukers doen, echt werk zoeken.

Zondares zei

De politie van Nederland, Belgie en Oekraine zijn vaste klanten op mijn blog, maar beleidsmakers heb ik nog niet gezien. Die hebben hun mening toch al wel klaar.

Slavinnen van de macht, als de rest zulke onzin is als wat ze schrijft over Nederland, dan is het helemaal onzin.

De idealen die een loverboy uitbuit, zijn van een meisje dat verliefd is, en die erg haar best doet om een gelukkig leven met hem te maken, en alles over heeft voor haar liefde. Dat is heel mooi, maar daar word dus misbruik van gemaakt. Dat vind ik laag.

Penose kan niet naar de politie of de rechter, dus dan gaan ze dreigen, vandaliseren, treiteren, en als het verder gaat ook echt geweld gebruiken. Dat is nietzo mooi.

Man is stoer, vrouw is hoer is zo'n rotboek waar we allemaal als zwakke vrouwtjes worden afgebeeld. Het is onzin, ze neemt de smoezen van vrouwen die hun eigen aandeel niet willen nemen over als de waarheid voor iedereen, en daarmee wakkert ze alleen maar het vuur aan onder de heksenjacht. Ik vind haar immoreel en fout. Ze maakt niets beter voor hoeren, alleen maar gevaarlijker.

Gert zei

Is een mooi artikel.
Ik ben zo'n man achter een hoer, maar toch kan ik mezelf niet plaatsen.

Mijn vriendin en ik hebben een huis gekocht dat we renoveren. Beide hadden we een vaste job maar de renovaties duurden te lang voor haar. Want alles kan niet gelijk en alles kost ook veel geld.

Na een moeilijk moment tussen ons stelt ze plots zelf voor om in de prostitutie te gaan.

Als ze er al denkt ... dan gaat ze dit mss doen achter mijn rug als ik het niet toelaat of in welke omstandigheden, dacht ik toen.

Ik wou haar niet verliezen en ik begreep dat het om het geld draaide, voor ons huis en toekomst.

Ik zie haar liever gelukkig. Nu is er meer geld, minder stress voor haar, ...

Maar ik zat er een tijd volledig door. Nu gaat het beter met mij, maar toch ...

Ik wil haar steunen en er voor haar zijn. We hebben uitgerekend samen hoeveel ze kan verdienen en we hebben samen overlegd wanneer ze zou kunnen stoppen. Maar ik vrees dat het geld een verslaving is.

Heb jij misschien tips, ervaringen, ... Die me kunnen helpen om het blijven aan te kunnen. Ik wil niet eindigen dat de gevoelens voorbij gaan en ik gewoon van het geld profiteer ...

Anoniem zei

Ik begrijp dat vrouwen, graag dat 'ideaal beeld' van de 'heilige, vroomse, roomse, gezinsvrouw' hoog willen houden en mannen graag de schuld geven ............ . Wij vrouwen doen dat niet. Wij willen geen snel geld.

Vrouwen, heb s lef, betaal hun tijd 30 min, en ga nou gewoon s met prostituees praten, een kopje koffie drinken ....... en stel je beeld misschien genuanceerder bij (of niet).

Ik denk dat zondares gelijk heeft.

Mij maak je niet wijs dat de meeste vrouwen daar gedwongen zitten. Veel van de oostblokmeisjes en jonge vrouwen vliegen of rijden met bus of eigen auto elke zoveel maanden naar hun thuisland voor een lange vakantie en maken elke periode grote sommen geld over naar hun gezin thuis. Sommige zeggen dat ze thuis gewoon weten van hun 'job' anderen zeggen dat ze er thuis niet van weten. Ik kan me haast niet voorstellen dat je het thuis geheim kan houden, gezien het geld dat de dochters transferen. Hoe naïef kan het 'grootgezin' in het voormalig oostblok zijn?

Is het de dwang van de kredietcrisis, of de dwang van het (behoeftige?) grootgezin in het thuisland. Is het de opvoeding geweest in een gebroken gezinssituatie. Is het naïviteit/ontwikkelingsachterstand? Is het de zoektocht naar een opwindend en spannend leven? Is het ...... ? Weet ik veel?

Veel van de meisjes lijken toch zeker niet ongelukkiger dan ik met mijn stomme en saaie, van 9 tot 5, 37 jaar lange kantoorbaan.

En net of de seks in een jong huwelijk zo belangeloos is?
En net of de seks in een huwelijk van 30 jaar nog zo tof is?

Sommigen hoeren laten de haren doen voor 500 euro, d'r nagels voor 170, hebben de duurste make up, lap top, i pad, de duurste sigaretten, laten foto's zien van hun bij elkaar geneukte dure auto, vliegen geregeld heen en weer.....vertellen over: stappen, dansen, zijn soms dronken..... Ik heb zeker niet de indruk dat de meeste momenteel! gedwongen worden. Ze praten heel vaak vanuit de 'ik situatie'. 'Ik denk dat ik dan naar huis vlieg'. 'Ik ben dan 4 weken weg, etc etc.'. Dat lijkt mij dan geen indicatie voor dwang.

Ja ...... Bij een enkeling heb ik twijfel. Dan gebruiken ze truukjes om iets door te geven ... aan een vriendin? aan een pooier? ik geloof dat t vaak vriendinnen zijn en dat ze elkaar in de gaten houden, maar soms heb ik sterke twijfel. Maar is het dan een gewone door de hoer betaalde beveiliger of een pooier? Niet te checken zolang je de geldstroom niet kent. Een enkele keer zag ik drugsgebruik. Extreem tenger, lijkt soms een indicatie voor drugs te zijn(??). Maar ook vaak weer niet(??).

Uiteraard blijft het super noodzakelijk scherp op dwang te zijn en hier tegen keihard op te treden. En dat dwang lastig te traceren is moge duidelijk zijn. Het acteertalent van de dames mogen we ook niet onderschatten!

Maar wanneer is dwang dwang? Een super moeilijk en complex onderwerp! Je zal echt de geldstromen moeten analyseren. Dat kan niet zomaar, toch? En dan nog is het heel lastig, denk ik. Wie profiteren nu of hebben geprofiteerd van 'de inkomsten / het lichaam' van de prostituee .......... en in hoeverre is er dan sprake van dwang?

Het beeld is echt veel genuanceerder, diverser en ruimer dan maar al te vaak wordt geschetst.

Luister en praat met hoeren. Heb respect voor hoeren. Dan durven ze uit de anonimiteit te treden, Dan zullen ze zichzelf organiseren en hun eigen problemen oplossen. Ze zijn slim zat.

In Nederland lijken zaken op zich vaak toch wel redelijk geregeld, maar t kan altijd beter, veel beter! Prostitutie zal een onrustige branche blijven. Want we zullen het er niet snel over eens worden.

Zondares zei

Mooi gezegd, laatste anoniem.

Admin zei

Mijn vriendin heeft nooit geen pooier gehad. Als er zo'n gast op haar af kwam, en op haar in begon te praten, wimpelde ze die mooi af.

Na verloop van tijd wisten de meeste het wel. Bij mijn vriendin heeft het weinig zin, maar bij sommige andere meiden lukt het wel.
Overigens zijn dit wel de meiden die keer op keer voor hetzelfde trucje vallen (drie keer achter elkaar dezelfde fout maken is geen uitzondering hier), dus ik kan het die mannen bijna niet kwalijk nemen als die dame weer voor hetzelfde trucje valt.

Tja, het is misschien hard, maar een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen. Op een gegeven moment houdt het op, en moet je ook eens voor jezelf leren nadenken.
Mijn vriendin heeft bepaald geen medelijden met deze 'domme' meiden, en ik moet eerlijk bekennen dat ik me er ook steeds minder druk om kan maken.

Unknown zei

"we hebben gezien dat de overheid machteloos is tegen de pooiers met al dat geblunder": Nou nee, de overheid pakt de hoer ipv de afperser.
Co.

Anoniem zei

Dit vind ik weer een mooi stukje van je. Zoals je meeste stukjes. Maar die andere over loverboys en pooiers weer niet. En of ze nou loverboys pooiers of pooierboys heten. Voor mij is het allemaal tuig.