maandag 12 september 2011

Een dag geen zin

Er zijn van die dagen, dat je wakker wordt en dat je ècht geen zin hebt. Die heb ik met ieder baantje wel gehad, maar als je het hebt als prostituee is het toch wel wat zwaarder. Als je in de horeca even geen zin hebt, dan kan je humeurig de glazen op tafel zetten, en kortaf zijn tegen je baas. En zo is het in de meeste banen. Maar als prostituee ben je dan slecht bezig.

Bovendien moet je als hoer de klant in je kut toelaten, en op sommige dagen heb je daar gewoon helemaal geen zin in. Dat voelt wel anders dan op een terrasje rondlopen met tosti's. Je laat iemand bij je binnen, en dat voelt op zo'n dag helemaal niet fijn. Het is wel het meest intieme wat je met iemand kan doen, en als je daar geen zin in hebt, is het iets wat wel erg in your face is.

In de club kwam ik op zo'n dag helemaal niet naar mijn werk. Ik meldde me heel makkelijk ziek. De baas vond dat altijd vervelend, maar het zorgde er wel voor dat ik niet met dit soort van dingen werd geconfronteerd. Nu werk ik voor mezelf, en ik moet mijn klantjes niet in de steek laten, en ik moet mijn rekeningen betalen. Als ik afspraken niet werk, kòst het me geld, want de Belasting wil tòch zijn 48% hebben, want die geloven niet dat ik afgezegd heb.

Mijn lijf komt ook niet op gang op zo'n dag, ik maak de bewegingen wel, maar het gaat niet vanzelf. Álles wordt hard werken, zelfs de babbeltjes, het strelen, al die dingen die ik eigenlijk vanzelf doe op een gewone dag. Je wordt tien keer zo moe. En mijn doos blijft droger. Dat zorgt er ook nog voor dat mijn schaamlippen makkelijker meetrekken. En dan is het helemaal vervelend.

Zo'n dag duurt eindeloos, zelfs het afwachten van de volgende klant is vervelend, want je zit er al de hele tijd aan te denken dat je zometeen weer moet. Niks is leuk, want je zit vast aan je afspraken, dus je kan niet eens je werk snel afmaken en dan dóór. Omdat de klanten echt verdeeld zijn op de dag, baal je dus tot de laatste van de avond.

De negatieve dingen gaan je opeens opvallen. Sigarettenadem, of dat hij langzaam doet, of dat zijn geur niet lekker is, of dat hij een spraakgebrekje heeft, dat gaat je rot-ergeren. Normaal doet me dat niets. Maar als je een dag geen zin hebt, dan is het iets wat je gewoon niet kan negeren. Dan denk ik: "Ik moet je al neuken, en nou adem je ook nog die schrale rook in mijn gezicht!"

Als een man belt voor een afspraak op zo'n dag zet ik ze ook anders in mijn agenda. In plaats van dat ik er graag vijf heb, probeer ik er dan vier of drie op een dag te plannen. Ik moet drie en een halve klant doen om gemiddeld vier en een half uur op een dag te kunnen werken, dus met vier zit ik goed, en vijf is nog beter, want dan kan ik vaker een dagje vrijnemen. Maar op zo'n dag voel ik zo'n zwaar gevoel in mijn maag als ik naar vijf afspraken op een dag kijk.

Meestal is er wel een reden. Ik ben misschien een beetje ziek, of ik heb een kater, of ik heb gewoon slecht geslapen, of ik wil eigenlijk wat anders doen. Dat doet er alleen niet toe, ik heb werk te doen. Als er echt iets was waardoor het niet kàn, dan zou ik er dankbaar voor zijn. Je kan alleen niet verwachten dat je werk goed loopt, als je om zoiets al gaat afzeggen.

Het klinkt misschien heel vreemd, dat ik meer aan mijn werk vastzit dan toen ik een baas had. Ik heb eigenlijk natuurlijk alle vrijheid, ik bepaal alles zelf. En toch ben ik strenger voor mezelf, dan al mijn bazen! Dat komt denk ik omdat elke Euro die ik verdien nu meteen afhangt van hoe ik zelf besluit te werken. Dat lijkt hetzelfde als in de club, maar er is een belangrijk verschil. In de club kon ik gewoon opeens weer opdagen, en dan ging het werk gewoon door. Nu verpruts ik mijn klantenbestand als ik niet professioneel werk.

Als ik een dag geen zin heb, vind ik vooral om te neuken erg naar. Het voelt niet goed, en op zo'n dag ga ik soms ècht twijfelen aan mijn baan. Het voelt dan alsof het heel veel van me neemt, en dat is op zo'n dag het geld niet waard. Niet omdat ik het te weinig geld vind, maar omdat het geld me op die dag óók niets zegt.

Aan het eind van zo'n dag zit ik dan in mijn joggingpak op mijn bank, me een beetje schuldig te voelen dat ik mijn werkflatje niet opgeruimd achterliet, en een beetje misselijk van teveel koffie. Dan ziet de volgende dag er echt niet fijn uit, en dan heb ik echt wel mijn twijfels. Je bent dan bovendien nog schraal ook, en je bent moe.

Nu weet ik wel dat je dan vroeg naar bed moet, en dat de volgende ochtend alles er weer veel beter uitziet, maar de eerste keer dat ik het had dacht ik dat ik voor altijd was afgeknapt. Dat zorgde weer voor een slapeloze nacht, en daarom duurde het tot na het weekend. Dat was wel de tijd dat ik nog maandag en dinsdag als vrije dagen had, en dat was maar goed ook. Anders had ik het misschien wel opgegeven.

Baaldagen zijn nooit leuk, maar voor een hoer zijn ze extra zwaar. Je moet niet alleen seks hebben, maar je moet ook nog doen alsof het lekker is. Vooral bij de klanten die bij je komen omdat je nietzoveel fake't, is dat héél zwaar. Je ligt echt alleen nog maar een act op te voeren, en dan voel je je wel gebruikt, ook al weet je wel dat het anders zit.

Gelukkig heb ik ze nietzovaak, anders zou het werk een stuk zwaarder zijn. Ik ben een bezige bij, ik heb het graag druk. Ik dacht vroeger van niet, maar toen moest ik gewoon nog wennen, en een soort werk vinden dat ik leuk vond. Professioneel zijn heeft me ook veel geholpen hoor, want als je jezelf gaat zien als een prostituee inplaats van iemand die prostitutie doet, dan ga je je een beetje aanpassen. Dat is zo voor elke soort werk, maar de prostitutie is de eerste waarbij het voor mij past.

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Hebben de meeste vrouwen dit niet elke dag?

BG zei

Mocht je dit stukje geschreven hebben omdat je vandaag zo'n dag hebt, dan bij deze veel sterkte! :)

Anoniem zei

Mensen die de diagnose depressie hebben gekregen, kunnen ervaren dat het omgaan met de klachten hen veel te veel wordt en dat er een crisis volgt. Zo’n crisis is meestal gerelateerd aan de depressie, hoewel het ook kan optreden als gevolg van andere problemen of factoren. Een crisis zorgt er vaak voor dat je niet meer in staat bent om op een normale manier te functioneren.

Anoniem zei

Die dagen hebben we allemaal wel eens, maar de meesten kunnen gewoon 5 uur afwachten en dan aan het bier gaan. Als ik zo'n post als deze lees ben ik blij dat ik geen eigen baas ben. Gemak dient de mens, nietwaar?

Gaan klanten echt zo moeilijk doen als je ze opschuift naar een andere dag? Ik denk dat als je één van de klanten opschuift het al een heel stuk zal schelen.

Anoniem zei

Anoniem 1 : Weer zo'n vooroordeel! Nee, dit hebben de meeste vrouwen helemaal niet elke dag. Ik denk alleen die van jou !

Anoniem 03:44: Heeft zondares het hier over een crisis of een depressie gehad ? Een keer geen zin hebben is normaal in elk vak, waar het woord "depressie" echt niet misbruikt moet worden, want dat is wel heel iets anders.

Zondares: ik begrijp dit verhaal wel, en kan me er ook alles bij voorstellen dat het dan juist in dit vak zo tegen kan staan op een off-day. Ik begrijp alleen niet wat de belasting ermee te maken heeft als je een afspraak af zou zeggen. Ook jij kan ziek zijn en zij kennen jouw agenda toch niet ? ze staan vast ook niet om de hoek te kijken. Ik begrijp alleen nog steeds niet hoe jij in je werkflat je klanten ongemerkt binnen laat komen, want in een flat ziet iedereen alles, en je hebt nu eenmaal geen achter-ingang. Ook is het meestal erg gehorig, waardoor ik denk dat ze daar best wel door zullen hebben wat jij in die flat uitspookt, als ik het even zo mag stellen. Dit was een gedachte die opkwam en niet met jouw verhaal te maken heeft. Ik begrijp heel goed dat een dag geen zin hebben je dan wel heel erg tegen kan staan, want neuken tegen je zin in met allerlei mannen, bah .. ik moet er niet aan denken. Knap dat je het volhoudt. All for the money, want niemand kan mij wijsmaken dat dit leuk werk is. Seks is leuk en fijn, maar wel met degene die je daar zelf voor uitkiest en er veel meer gevoel in kan leggen en zelf bij kan ervaren. Ik denk dat de meeste vrouwen daarin mee kunnen voelen.

B.

Anoniem zei

Ik zou als klant toch ook liever liever willen dat je me naar een andere dag verschuift dan dat je het met tegenzin doet.

Waarom denk je dat beschikbaarheid noodzakelijk is om je klanten te behouden? Een klant gaat toch niet denken: ze kan weeral niet, nu kom ik niet meer bij haar...

Richard zei

Nou als je klanten gaat verzetten moet je denk ik op zijn minst bij gaan houden wie je wanneer af hebt gezegd. Zeg maar een geschiedenis bijhouden, want als er meerdere keren achter elkaar wordt afgezegd zou ik toch behoorlijk gaan twijfelen. Maar een keertje kan gebeuren natuurlijk.

Even tegen B. is het niet zo dat de belastingdienst haar juist erg streng op de voet volgt? Tenminste zo heb ik het al die tijd begrepen. Misschien staan ze niet op de hoek van de straat te turven wie er naar binnen gaat, maar ze zullen vast moeilijk gaan doen als ze altijd ongeveer dezelfde omzet draait en dat opeens minder is geworden. Die gasten kunnen vast rekenen bij de belastingdienst.

Even een korte vraag aan zondares. Ik kan me herinneren dat je af en toe iets verteld over wat je tussendoor op een dag doet. Als je min of meer zit te wachten tot de volgende klant komt. Zou je misschien een stukje kunnen wagen over wat je tussendoor doet? De tijd moet je toch op een manier invullen en kan me voorstellen dat het best vervelend of moeilijk kan worden. Wat bijvoorbeeld interessant kan zijn is of het werken als hoer je andere of meer hobbies heeft gegeven die je voorheen niet had? Of misschien is het makkelijker om gewoon even niets te doen en tussendoor te rusten. Ik zeg maar even wat om je een idee geven natuurlijk, hopelijk heb je er iets aan.

Anoniem zei

Ben benieuwd hoe je naast je werk ook nog voor een huishouden kan zorgen.
Wassen, strijken, vouwen, stoffen, stofzuigen, koken, vaat wassen enz.

Of heb je gewoon hulp in de huishouding en koop je wekelijks nieuwe werkkleding? Want ik geloof echt niet dat Robijn alles mooi houdt.

Anoniem zei

zo zo dat klinkt allemaal niet zo makkelijk als gewoon gaan liggen en over je heen laten komen. Je bent ook nog echt actief. Klinkt redelijk uitputtend. Ik hoop dat je wel genoeg geld opzij hebt gezet dat als je er geen zin meer in hebt. Je ook echt nooit meer hoeft te werken en 48% voor de belasting wow dat is best wel veel.

Lisa zei

Oh wat toevallig Zondares, ik kom net van mijn werk (ben een collega van je.) En vandaag hadden ook een paar meiden in het huis echt een baal dag samen met mij, terwijl we normaal altijd een enorm gezellige sfeer maken, het zat er gewoon niet in vandaag.

Enne... Als je maar wel goed voor jezelf blijft zorgen Zon, da's het belangrijkste, vooral als professionnelle.

Anoniem zei

12 september 2011 13:14:

Eeh, nou net als ik en ieder ander met een eigen bedrijf.

Anoniem zei

Dat kan toch gebeuren, iedereen heeft zo'n dag. Als je goede lieve klanten hebt kun je ze best verschuiven.
Ik heb er in ieder geval geen probleem mee. liefs

Anoniem zei

ik zou echt pist worden als er iemand zijn schrale rookadem in mijn gezicht hijgt

je moet er tegen kunnen

Anoniem zei

Ah gelukkig, je bent ook maar een mens.

Anoniem zei

48%belasting is veel te veel en dat kan zeker lager. Laat je geldmannetje 2 boekhoudingen doen. 1 wit en een gedeelte zwart.

Anoniem zei

http://zondares.blogspot.com/2008/12/matras.html
http://zondares.blogspot.com/2008/10/cash.html
http://zondares.blogspot.com/2009/03/slechte-adem.html

Deze artikelen vond ik nog op je blog en vond ik passen bij dit artikel en de reacties.

Zondares gaat tussendoor wel eens even slapen (of schrijven zo weten we inmiddels), @Richard 12 sept. 2011,12:45 uur. Belastingpercentage bleek ook in 2008 al hoog en een slechte adem blijft een probleem.

Anoniem zei

95% van alle vrouwen in heel de wereld sinds de geschiedenis van de mensheid heeft dit inderdaad élke dag. Alleen toevallig niet die éne vrouw die hier reageert dat het niet op haar van toepassing is en die 'toevallig' op deze site beland is, maar niet wil toegeven dat ze vermoedt dat haar man naar de hoeren gaat ... en daarom die mistige wereld van de prostituees eens wil verkennen.

Anoniem zei

Ja, iedereen heeft wel eens een baaldag. En als je met klanten werkt is dat zwaarder dan op een kantoor en als me moet neuken lijkt het me helemaal zwaar.

M.

DikkeWillem zei

Nou, B, dat soort dingen gebeurt dus gewoon bij verdenking van prostitutie:
"Dat gebeurde nadat zogenoemde gemeentelijke toezichthouders prostitutie de woning enkele dagen in de gaten hadden gehouden en mensen die uit het huis kwamen, hadden aangesproken. " (Bron)

Unknown zei

"Het is wel het meest intieme wat je met iemand kan doen": Daarom (en vanwege jullie onterecht slechte imago) vind ik dat jullie nooit genoeg betaald kunnen krijgen.
Co.