dinsdag 8 juni 2010

Writer's block

Ik schrijf nou al anderhalf jaar dit blog, en al een jaar schrijf ik twee keer in de week wat nieuws. Ik schrijf vantevoren mijn ideetjes uit op papier, en op maandag en donderdag ga ik dan achter mijn macje zitten en tik ik in één keer alles in.

Gisteren ging het gewoon even niet. Ik heb alles van mijn bloknoot al opgeschreven, en ik zat te staren naar die knipperende balk linksboven in het invoerscherm. Het kwam gewoon niet. Ik heb meestal wel iets wat ik wil vertellen, maar nu had ik alles wel gezegd. Ik had niets nieuws.

Soms kan je gewoon niks vertellen. Ik weet niet hoe lang dit gaat duren, misschien ben ik wel gewoon leeggeschreven. Ik dacht dat ik wel altijd zo doorkon, maar ik weet echt niet meer wat er nou niet al helemaal beschreven is.

Nou ja, dat is niet waar, ik heb nog een hele lijst met dingetjes. Ik heb op mijn bloknoot nog een lijstje ideetjes, maar ik heb gewoon bij allemaal zoiets, daar heb ik nu geen zin in. Het zijn dingen die ik best nog wel een keer wil uitleggen, maar ik moet er nu niet aan denken om het te doen. Het zijn van die dingen waar ik nu niet bij denk, yes, dat ga ik doen.

Als iemand me een goed onderwerp wil geven, dan kan je dat in de reacties doen. Misschien krijg ik er wel inspiratie van.

Ik schrijf voor mijn lol, maar ik vind het wel belangrijk om het vol te houden.

22 opmerkingen:

Bobby zei

Hallo Zondares,

Ken je de tv-serie Secret Diary Of A Call Girl? http://en.wikipedia.org/wiki/Secret_Diary_of_a_Call_Girl
Zo ja zie je overeenkomsten?
Er was nogal wat comentaar op deze serie omdat het leven van een call girl te rooskleurig wordt afgeschilderd.
Groetjes,

Bobby

Frank zei

Je zou kwaliteit boven kwantiteit kunnen prefereren en gewoon doorbloggen, maar alleen als je inspiratie hebt. De lezers passen zich wel aan.

Je kunt de beste verhalen door een dee & tee mannetje laten fiksen, ze een beetje herzien, er een paar bijdoen en het onder een pseudoniem laten uitgeven.
Kies wel een uitgever die je flink gaat marketen. Er is een enorm publiek (boven de 45) die geen blogs leest.

Gegarandeerd dat je er minstens tienduizend verkoopt. Niet dat dat jou echt wat oplevert, maar je bent dan een "echte" auteur :-)

Anoniem zei

Misschien kun je eens schrijven over je favoriete kledingmerken en luxe artikelen! Eens wat luchtigs ipv alle zware verhalen :)! Ik vind het altijd intressant om te zien waar een succesvolle vrouw shopt;) En wat haar kledingstijl is.

Anoniem zei

Waar ik nieuwsgierig naar ben:

* Ik heb het idee dat vrouwen die als prostituee werken vanaf een bepaalde leeftijd minder klanten krijgen. Mannen kijken nu eenmaal ook naar uiterlijk en een strak en jong lichaam. Het feit dat oudere prostituees goed kunnen neuken is dan ineens niet meer genoeg om hun klantenkring te behouden. Daarom de vraag: op welke leeftijd denk jij met je werk te stoppen? En heb je al een idee wat je daarna wil doen? Iets anders in de seksindustrie, of heel wat anders?

* Hoe kijken volgens jou vrouwen (in het algemeen) en prostituees (in het bijzonder) aan tegen mannen die naar de hoeren gaan? Vinden ze hoerenlopers zielig, en vinden ze ze losers, of is er ook begrip? Is er wat dat betreft een verschil tussen vrijgezelle mannen en mannen die het gewoon niet kunnen laten om af en toe buiten de deur te neuken?
Wat vind jij trouwens van mannen die op seksvakantie gaan naar het buitenland om (bijv. in Thailand) veel en vooral goedkoop seks te hebben? Is dat verwerpelijk, ja of nee? En dan ga ik er maar even van uit dat ze het in ieder geval niet met minderjarige meisjes doen?

Anoniem zei

Je had op 1 april een stukje geschreven over beffen dat je door een 1-aprilgrap gedelete hebt. Dat kan je nog eens proberen.

En waar ik al eens aan dacht, wat dacht je van een handleiding voor prostitueebezoekers? Do's en don'ts, hoe hou je het verborgen enz. enz. Dat kan je zelfs nog een handvol klanten opleveren!

En de ideeen die hier staan zijn ook uitstekend.

Anoniem zei

misschien over het volgende :

*je schreef over gigolo's en hoe jij aan je sexuele behoeften voldoet, maar hoe voldoe jij aan je behoefte naar niet sexueel contact met mensen? je luistert namelijk altijd naar je klanten en hun dagelijkse problemen. wie luistert er naar jou op moeilijke momenten, heb je zelf iemand die jouw rots in de branding is, op wiens schouder je kan uithuilen? uit de stukjes die ik hier lees, maak ik op dat je bijna enkel contact hebt met je klanten en weinig contact hebt met vriendinnen of buren.

*wat zijn je plannen voor de toekomst? ga je door tot je op pensioen kan gaan of zou je een 'gewone' job willen hebben?

*welke baan zou je willen hebben indien je deze baan niet meer zou kunnen doen? zou je nog een 'gewone' baan kunnen hebben, zou je bang zijn van de reacties van die collega's?

Anoniem zei

Schrijf als je zin hebt, het moet je niet gaan tegenstaan! Neem gerust een pauze, wij komen af en toe wel langs om te zien of er wat nieuws te lezen is :)

Oh, je mag ook best hele dagelijkse dingetjes bescrijven hoor. Misschien eens een 'a day in the life of' dingetje doen?

M.

Anoniem zei

Dag Zondares,

Alle hierboven beschreven ideeën zijn m.i. goed. Niet dat je ze een voor een uit moet gaan werken, maar wellicht zit er iets tussen dat je aanspreekt.

Uiteraard kijk ook ik steevast maandag en donderdag even of er al een nieuw stukje staat. Ik geniet van je zieleroerselen en je open, eerlijke en soms ongezouten mening. Toch is het absoluut geen must dat je wat dat betreft ook in een behoefte voorziet.

Als een onderwerp de moeite waard is om over te schrijven komt het vanzelf, en mocht dat een keer niet op je vaste schrijfdagen gebeuren is dat geen ramp.

Hoe cliché ook, waar ik best benieuwd naar ben is vooral wat je het leukste vindt om te doen. Al dan niet in je vrije tijd.

Gegroet,
Koolteer

PeterdeL zei

De charme van jouw stukjes is, dat ze ongecompliceerd zijn, fris en direct. Ik zou zeker niet gaan lopen forceren als het even niet komt, want dan is het middel zeker erger dan de kwaal.

En wat suggesties voor onderwerpen... Ik kom tot 3 V's. Je bent begaan met de standpunten van de partijen, maar minder met de Verkiezingen zelf, lijkt me. Maar goed, wie weet vind je toch inspiratie om te schrijven. Verder hebben we Voetbal; ik heb wel eens gelezen (toen het WK in Duitsland was) dat er wagonladingen meisjes werden aangevoerd, omdat de vraag flink steeg tijdens zo'n evenement. Merk jij ook dat je meer en hitsiger klanten krijgt? En hebben die atletische typisch op het veld op jou zelf ook een stimulerende invloed?

En dan hebben we nog Vakantie. Ik geloof dat je er wel eens wat over hebt geschreven, maar wie weet komt er plots een flits inspiratie boven: waarheen, wat doe je het liefst, wat was je leukste vakantie ooit. Je kent je publiek he, vooral sex met vakantieliefdes doet het vast goed, maar van mij mag het over van alles gaan.

We zien het wel, of en wanneer de ader weer openspringt!

Anoniem zei

Hoi Zondares,

Je schrijft regelmatig dat de meeste mannen er niets van kunnen.

Hoewel het persoonlijk is, lijkt het mij interessant en leerzaam als je meer hierop zou ingaan en gedetailleerd zou omschrijven hoe het beter zou zijn.

Vele mannen en ook vrouwen zouden je dierbaar zijn. Noem het " techniek "

succes en groeten,

T

Anoniem zei

Je laatste paar stukjes vond ik zeer vermakelijk eigenlijk, zoals over "tv"! Het kwam op mij over als een typerende situatie (heb ik dat weer) met een soort van Falty Towers setting.

Anders? Je hoeft niet over alleen je werk te schrijven. Kan ook over je voorkeuren, wensen, dromen, irritaties... alles kan!

T (die andere)

Enhance zei

Zondares, Ik ben het eens met de eerste alinia van o.a. Frank, Anoniem17:53 en PeterdeL. Anderhalf jaar 2 keer in de week een column schrijven is echt een behoorlijke productie, dus alle begrip ervoor dat je even op adem moet komen.

Hoe verder te gaan hangt er van af hoe je met het blog verder wil. Als je het persoonlijk en kwalitatief op hetzelfde niveau wil houden kan het dus voorkomen dat er even wat minder te schrijven is.

Als een regelmatige output op jou blog belangrijk is, zijn er enkele dingen die je kunt doen. Een idee is om bijvoorbeeld gastbloggers gelegenheid te geven om op jou blog te publiceren. Misschien een van je collega's of blogbezoekers die af en toe een bijdrage wil leveren.

Een andere oplossing is om de bijdrages wat minder 'persoonlijk' te maken, en wat breder te oriënteren op liefde, sex en prostitutie. Een link naar een goedgeschreven artikel of verhelderend filmpje met een kleine introductie erbij lijkt me gemakkelijk om achter de hand te hebben als de inspiratie of tijd ontbreekt. (En geloof me, er is nog best veel inhoudelijke content te vinden op internet. Ik wil ze graag delen, maar vind het vaak niet gepast om in elk recente blog de dingen te spammen die ik tegen ben gekomen, het moet wel 'passen' bij het onderwerp van de blog)

Je kunt een mailadres in het leven roepen waar lezers je kunnen attenderen op relevante bijdragen. Ik begrijp je reserves jegens een extra mailadres uit privacyoogpunt en het extra werk wat eruit komt met de ongetwijfeld onoverkomelijke inzendingen die een afspraak met je willen maken. Een oplossing is misschien om de mail via een door jou vertrouwd tussenpersoon naar je toe te laten komen.

Een andere richting is juist het nòg persoonlijker/algemener maken van je blog. Andere onderwerpen erbij; boeken, muziek, voorvallen bij de AH en de turkse buurtwinkel, huisdieren, hobby's, enzovoort. Hoewel ik persoonlijk interessant zou vinden om meer over jou te weten, lijkt dat in tegenstelling te zijn met de door jou zo zwaarbevochten privacy.

Ruthless zei

“Ik schrijf voor mijn lol, maar ik vind het wel belangrijk om het vol te houden”

Klinkt een beetje tegenstrijdig.

Schrijven voor de lol, als geen hond het leest, lijkt mij geen reet aan!

Volgens mij vind jij het toch ook wel belangrijk dat mensen jou visie op de branche
lezen, maar dat weet jij beter dan ikke natuurlijk.

Ik zou het onwijs jammer vinden als je helemaal opgedroogd ben (hmmm foute woordkeuze),
ik lees je blogs met veel plezier, en ik vind het vaak ook nog eens onwijs leerzaam.

Misschien een totaal nieuwe opzet, nieuwe look and feel van je blogsite….beetje commercieel dus, zal niet meevallen, maar volgens mij is in jou leventje niks makkelijk gegaan denk ik zo.
Enne ik zou het niet erg vinden als er wat coole onderwerpgerelateerde ads voorbij flitsen…

Dus ik kan wel onderwerpen voorstellen, maar dat zijn dingen die ik van jou zou willen weten,
pfoe en dat is best wel veel.
Maar volgens mij gaat het niet om wat ik wil weten, maar meer wat jij van je af wilt schrijven.
Ik hoop dat je een reden vind om door te gaan, op wat voor manier dan ook.

Groet,
Ruthless

Anoniem zei

Hey Zondares,
Ik zou me er niet te druk over maken hoor. Iedereen heeft weleens een wat minder geinspireerde periode. Ik wel in elk geval en het gaat altijd weer over...

Maar leuk dat je het vraagt want ik zit me een tijdje iets af te vragen.
Je schrijft weleens dat de meeste mannen er niets van kunnen in bed. Volgens mij bedoelde je dat ze er thuis en bij jou niet veel van bakken.
Ik vraag me af :
Wat doen ze dan niet goed volgens jou ? En wat vindt jij dan wel goed ?
Wellicht dat de wereld er wat mooier van wordt als je de klunzen onder ons die het ook niet weten uitlegt wat ze moeten/kunnen doen.
Hopelijk heb je er wat aan.

Greetz,
Mark

Anoniem zei

Wat ik me nou afvraag, Zondares.. Je bent vegetarisch, maar ben je ook proefdiervrij? En zo ja, kun je me wat tips geven van condooms/glijmiddelen etc. die niet op dieren zijn getest?

Verder hoop ik dat je de inspiratie snel weer mag vinden, want ook hier zit een stille lezeres die stiekem enorm van je blogs geniet.

Liefs, Azrael.

Enhance zei

Azarel, is hier misschien informatie voor jou te halen? http://www.amazon.com/Eco-Sex-Green-Between-Sheets-Sustainable/dp/1580081185/emandlo-20

Zondares zei

Leuk dat jullie met ideetjes komen, jongens, ga zo door!

Anoniem zei

Geweldige tip Enhance, bedankt! Deze gaat zeker op mijn verlanglijstje.

Liefs, Azrael.

Enhance zei

Zondares, ter inspiratie of vermaeck;

Fleshmap of desire
http://www.fleshmap.com/index.html

Prostitutie, economie en de prijs van pijpen
http://www.kennislink.nl/publicaties/seks-als-markt

Wat TED-talks
http://blog.ted.com/2009/12/cindy_gallop_ma.php
http://www.ted.com/talks/lang/eng/helen_fisher_tells_us_why_we_love_cheat.html
http://www.ted.com/talks/helen_fisher_studies_the_brain_in_love.html
http://www.ted.com/talks/lang/eng/mary_roach_10_things_you_didn_t_know_about_orgasm.html


Regulating Sex- Organised Workers not Organised Crime in Australia…
http://vimeo.com/12455663

Vermarkting van de farmaceutische oplossing voor vrouwelijk orgasme
http://orgasminc.org/about-synopsis.php?trailer=true

Azarel; leuk dat je zo enthousiast reageert, groet

Zondares zei

Enhance, jij komt echt met leuke dingen aan! Dankje!

Enhance zei

Geen idee waar ik het moet plaatsen, dus dan maar even hier http://www.higherlevel.nl/videos/view/87

Soms wat langdradig en wat meer erotiek georiënteerd, maar ook hier problemen met banken als geldschieters. Toffe vrouw trouwens, zelfbewust en met veel energie.

Op www.higherlevel.nl zijn wat meer bijdragen, al is het beperkt, te lezen over gerelateerde onderwerpen. Het is voornamelijk op ondernemers gericht.

Co Jansen zei

Aan Enhance,
"om de bijdragen wat minder 'persoonlijk' te maken": Ik val juist op dat persoonlijke.
Co.