woensdag 19 augustus 2009

Ramadan

Ik had een klant aan de lijn die een afspraak wou maken.
"Kan het op vrijdag?" vroeg hij.
"Nee schat, vrijdag heb ik al vol" zei ik. Dat was ook zo, vrijdag is best een drukke dag.
"Dat is een probleem, ik kan alleen op vrijdagen."
"Dan doen we toch lekker volgende vrijdag, dan kan je je een week verlekkeren" zei ik.
"Nee dat kan ik niet, dan is het Ramadan.

Tijdens Ramadan zie ik minder Moslim-mannen. Daar heb ik er normaal wel een hoop van, maar ze zijn allemaal de nette man tijdens Ramadan. Ik vind het soms wel een beetje raar, want een hoer mag gewoon nooit van de Koran. Tijdens Ramadan denk ik dat ze een beetje inhalen voor de rest van het jaar.

Maar zo hebben we allemaal wel wat, ik ben gereformeerd, en ik werk als hoer. Godsdienst is heel belangrijk voor mensen, en ik zou me heel klein en alleen voelen als ik niet kon terugvallen in de armen van de Heiland. Ik hou me niet aan alle regels, en ik ga bijna nooit naar de kerk. Toch vind ik mezelf Christen. Het is heel fijn om te weten dat er iets is.

Mijn ouders zijn veel serieuzer in hun geloof dan ik. Ik ben wel Christelijk opgevoed, maar toen ik achttien werd vonden ze dat ik mijn eigen weg in het geloof moest vinden. Ze vinden het heel jammer dat ik niet meer naar de kerk kom, maar ze respecteren mijn keus. Ik heb ze wel verteld dat ik nog steeds een Christen ben, en dat mijn geloof zelf niet weg is.

Ik denk dat we allemaal eigenlijk in hetzelfde geloven. De Moslims, de Christenen, de Katholieken, de Boeddhisten, de Joden en iedereen anders gelooft in een God van liefde en genade, die ons geschapen heeft en liefheeft, en ons in de hemel wil opnemen. Al onze verschillen vallen weg als je het vergelijkt. We hebben gewoon verschillende manieren om onze liefde voor God te belijden. We hebben allemaal wel wat onverdraagzaams voor de andere geloven, maar dat is gewoon omdat we niet de moeite hebben genomen ze als onze naasten te zien.

Ik krijg soms een klant die na het ophijsen van zijn broek opeens me probeert te bekeren. Er zijn er best wat, het is me al een paar keer gebeurd. Hij heeft net een nummertje met me gemaakt, en na het kwakkie verteld hij me dat ik tot de Here moet komen en dit zondige leven moet verlaten. Ik zeg dan dat ik een betere Christen ben dan hij, want ik heb vrede met God over wat ik doe, en hij duidelijk niet! Dan komen ze meestal niet terug, maar daar moet ik niks van hebben, dus ik vind het niet erg.

Er zijn mensen die spreken over dat Moslims geen respect hebben voor hoeren, maar daar ben ik het niet mee eens. Ze hebben op een andere manier respect voor vrouwen. Hun respect is niet door te doen alsof je hun vriendin bent, zoals Nederlanders doen. Zij respecteren je door hun afstand te houden, en je zo in je waarde te laten.

Dus vier weken Ramadan, dat betekend wat minder klanten. Wat minder variatie in de pikken, en iets minder multiculturele ervaringen in mijn werkflatje. Het wordt een beetje saaier, maar als de Ramadan voorbij is, hebben ze het opgespaard. Ik heb nu al afspraken voor dan opgeschreven staan.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dan is het dus een Marokkaan, de Turken beginnen vrijdag al.

Anoniem zei

Zijn moslims nou anders in bed? dwz hebben ze meer respect, of andere manieren?

Zondares zei

Ik zal daar eens een stukje over schrijven!

Inge zei

Mijn vriend is Moslim en ik zie het een beetje zo: Ramadan voor een Moslim is als naar de kerk gaan met kerst voor de Christenen. Maar ook dat doen niet alle Christenen :)

Zondares zei

Ja, zoiets is het!

Anoniem zei

Heb je nooit de gebruikelijke problemen met Marokkanen?

Saartje zei

Hoi!

Ik ben ook wel benieuwd naar hoe de seks is met Marokkanen in vergelijking met Nederlanders of andere nationaliteiten.
Zie je trends, kan je ons er iets over vertellen?

Unknown zei

Beste Zondares,
Die burka's en zwartekousen-gedrag vind ik niet erg getuigen van een leefwaardig bestaan tengevolge van religie, geen God zou het kunnen verzinnen.
Groetjes,
Co.

Anoniem zei

ik ben niet gelovig maar ik snap dat wel een beetje denk ik zo'n christen die je probeert te bekeren na de daad.

Soms ga je geil naar een hoer en als je dan klaar bent gekomen denk je soms weleens oei, zonde van het geld, dat had ik beter kunnen gebruiken. Dat komt volgens mij doordat als je bent klaargekomen en de geilheid weg is, de rationaliteit weer terugkomt.

Een geile christen zal na het klaarkomen als de geilheid wegebt dan misschien bekeringsgedachten krijgen (zijn normale gedrag zeg maar) en om als het ware een beter tintje te geven aan zijn hoeren bezoek, zodat hij zich minder schuldig hoeft te voelen. Ook omdat christenen vaak zo gespannen met hun geilheid omgaan. Het is geen echt gespreksonderwerp in de kerk, toch? Als je moet biechten (doen ze dat nog?) kan je dan ook zeggen, ik heb een hoer bezocht maar ik heb haar ook kennis laten maken met het christendom. Dat klinkt dan tog stukken beter! Zou het zoiets niet zijn?