maandag 19 februari 2018

Antwoord op: Dat viel toch mee?

We zijn heelwat gewend als het gaat om hoe hoererij in de media wordt afgebeeld. Eigenlijk is het allemaal het ene ellendepornoverhaal na het andere, waar soms wat tussendoorzit wat ergens nogwel wat nuchters bevat. Zelfs in de beste artikelen en programma's wordt nog wel het denkbeeld beleden, maar dat zijn fijne uitzonderingen, waar we wel altijd blij mee zijn. Het is een opluchting.

Aan de andere kant is het soms veel erger dan normaal. Ik hoef alleenmaar te herinneren aan de beruchte show van Jojanneke. Dan is het niets anders dan ellende en weer meer onzin die over ons verspreid wordt, zodat we alle domme details weer één voor één moeten gaan tegenspreken. Elke keer zinkt mijn hart weer in mijn schoenen als ik zie hoeveel antwoordstukjes er nog nodig gaan zijn om alles te behandelen.

Soms komt er een programma op de TV, of een artikel in een blad, waar een aspect van sekswerk béter wordt afgehandeld dan we gewend zijn. Het komt dichterbij de waarheid, of er wordt iets niet gedaan wat anders wèl altijd gedaan wordt. Dan zijn we altijd opgetogen, want elke verbetering is welkom, vooral omdat ze zo zeldzaam zijn. En dan zijn er mensen van de sekswerk-kant van het debat die zo'n artikel of programma gaan aanprijzen. Want het viel zo mee.

Dat is vaak niet zo'n goed idee.

Ja, het is beter dan je gewend bent. En voor jou springt het er echt uit dat er zo'n grote stap vooruit wordt gedaan vanaf wat je verwacht. En het liefst had je dat iedereen dat positievere stukje zag inplaatsvan alle negatieve onzin die je meestal ziet. Dat is omdat jij je ervaring en je kennis hebt om te zien dat het een stap vooruit is, en heel duidelijk ziet watvoor onzin er normaal wordt verteld.

De meeste kijkers zien dat niet. Die zijn niet bezig met hoe de sekswerkwereld zit, die krijgen het in hun hoofd gegoten door de media, en daar houdt het op. Die kijken niet op dezelfde manier als jij. Die zien geen correctie op een detail dat de samenleving meestal verkeerd ziet, die zien juist alle dingen die netzoslecht zijn als altijd weer onderstreept. En jouw positieve detail wordt juist makkelijk genegeerd. Want dat is niet spannend genoeg.

Pas dus op met media-uitingen aanprijzen als goed. Je moet altijd duidelijk zijn wat je goed vindt, want in de ogen van de burgers lijkt het er snel op dat je juist over alle anti-seks-onzin hebt gezegd dat het klopt, en ze missen het ding wat je bedoelt helemaal. Je wordt dan natuurlijk wel iemand die overal kritiek op heeft, zelfs als het een artikel of programma is dat je meevalt, maar je moet wel.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heb je het over Dark States van Theroux? Die viel mij 100% mee. Nu moet ik natuurlijk zeggen waarom.

Het ging over de excessen, dat was te verwachten. Het ging over verslavende (foute) liefde en aandacht, dat was te verwachten. Het ging over fysiek en psychisch gewelddadige pooiers, dat was allemaal te verwachten.

Dat wat ik heel positief vond, was dat de emotionele kant van de dames werd belicht. Dat de dynamiek werd belicht. Dat het karakter van deze dames een essentieel onderdeel zijn van het spel. Hij stelde de juiste vragen en kreeg intelligente antwoorden van een reflectieve hoer.

Vele, de meeste hoeren, ik vermoed zo’n 98% van de reguliere hoeren zijn niet gevoelig voor deze pooier/prostituee-sex/geld-spelletjes.

Het jammere is dus wel dat dat om een relatief kleine groep van de hoeren gaat en dat dat feit nauwelijks belicht werd.

Ik werd veel blijer van het programma dan ik had verwacht.


Sommige hoeren functioneren beter als ze achter hun broekje aan gezeten worden door een ‘coach’ en af en toe een tik krijgen. Ze vinden dat lekker. En ze klimmen - na het werk - dan ook vrolijk en dankbaar op de dick van hun scheldende vriendjes.

Anoniem zei

Ach een hoer met een coach die haar een POP (persoonlijkontwikkelplan) laat opstellen. Geregeld een functioneringsgesprek heeft (tik in de goede richting) en een beoordeling (kwartaalbonus of kwartaalsanctie). Geregeld een onverwacht cadeautje (sieraden, nieuwe borsten, tattoo) soms een slecht nieuws gesprek (we gaan reorganiseren, ik verkoop je, ik heb een nieuwe).

Hm het klinkt vaag bekend.

Op kantoor werken we ook? Direct zien we geen cent van onze acties. Gaat naar onze pooiers. Met RSI werken we door tot het uit de hand loopt. En volstrekt vaag en vaak redelijk onlogisch krijgen we soms salarisverhogingen, variabele beloningen, bonussen, cadeautjes, oopz zwanger ..... ontslag ......... en onze baas rijdt een Mercedes en wij ..... wij fietsen naar ons werk door de kou en de regen. Dag in dag uit ........

Anoniem zei

Gaat over Trafficking van Theroux zeker? Ja, gewapend met kennis die ik van jouw blog heb zag ik wel wat die wisselwerking was van die vrouwen met zo'n man, maar ik denk inderdaad dat de meeste mensen dat helemaal missen. Dit stukje kan je trouwens wel breder toepassen dan alleen op Theroux.