woensdag 17 december 2008

Matras

Ik heb in mijn peeskamer een echt bed. Dat is eigenlijk niet zo handig, want bedden bewegen met je mee, en je verliest makkelijk je evenwicht. Achter de ramen enzo gebruiken we gewoon een plank met een dun matrasje. Dat gaat ook lekker lang mee.

Maar ik heb een bed. Ik krijg rugpijn van te harde bedden, en ik lig toch best veel op mijn rug. Niet de hele tijd, maar wel zoveel dat ik lekker wil liggen als ik lig. Soms duurt het even tussen klanten, en dan wil ik even een uiltje knappen. Dan wil ik ook een bed. Klanten vinden het prettig dat ik een bed heb, vooral de oudere mannen willen ook een beetje ontspannen.

Als je een echt bed hebt, merk je wel dat het snel kapot gaat. Dus ik moet vaak mijn bed vervangen. Het is nu ook weer tijd voor een nieuw matras. Mijn lakens slijten hard, maar ook mijn matras. Mijn laatste matras was Ikea, en die is heel snel versleten. Ik ben dus aan het shoppen geweest, en heb er een bij Beter Bed gekocht. Hij zou gisteren worden geleverd. In de ochtend, hadden ze gezegd. Ik had dus het bed afgenomen, en ik wachtte. Heel lang. Ik had mijn klanten in de middag gepland op de nieuwe matras. De ochtend ging voorbij, en ik heb vijf keer gebeld naar de BB. Die konden me ook niet helpen. Elke keer dat een klant bij me lag zat ik in de rats dat de BB aan zou komen. Dat is niet leuk voor de klant, maar ik ben ook bang dat mensen conclusies gaan trekken. Je bent toch sociaal zwak als prostituee.

Die hele dag geen matras. De volgende ochtend al vroeg, kwam de matras. De man was nog binnen toen mijn eerste klant kwam. Die schrok van de man in huis. Ik zei hem: "Dat is gewoon iemand die een nieuw matras komt brengen." Hij klaarde meteen op. "Dat werd ook wel tijd he schat." zei hij tevreden.

1 opmerking:

Unknown zei

Beste Zondares,
Dat plastic waarin de lattenbodem-latten bevestigd zijn gaan inderdaad kapot, maar verder hebben bedden met latten zonder dat plastic het eeuwige leven, al zou je er 24u/dag alleen maar, en in alle standjes, op wippen.
Lakens hebben een levensduur die evenredig is met de prijs, soms het drievoud. Je kunt het aan het gewicht zien of als je ze tegen het licht houd. Stoffen worden ook aangeduid met gram per m², net als papier. Als de verkoper zegt dat hij het gewicht niet weet dan hoopt hij dat je er in tuint. Geld natuurlijk niet voor stoffen die dun moeten zijn. Bij kunststoffen weet ik het niet, ik had het over katoen.
Schuimmatrassen is helaas een ondoorzichtig produkt, moet je maar vertrouwen op een bekende fabrikant die zijn naam hoog wil houden. Springveren van metaal van een bekende fabrikant hebben een hogere levensduur als schuim.
Groetjes,
Co.