maandag 18 september 2023

De klad in condooms

Ooit was ik een burgermeisje, en gebruikte ik nauwelijks condooms. Als ik condooms gebruikte, was dat vooral om zwangerschap te voorkomen. En als de man daar niet aan meewerkte, en ik bedoel ook echt mééwerkte, dan gebeurde het gewoon niet en deden we het zonder condoom. Want ik was dom, naïef, onverantwoordelijk, en vooral ook onwetend. Maar die onwetendheid kwam weer door die onverantwoordelijkheid, dus misschien is die wel het belangrijkste geweest.

Als je het me had gevraagd zou ik trouwens hebben gezegd dat ik het altijd met condoom deed. Netzoals mijn vriendinnen nogsteeds zeggen. Want als je wordt gevraagd of je het met condoom doet, denk je met een nuchter hoofd aan of je je volgende lover, die nog helemaal theoretisch is en waar je niets bij voelt en niet op geilt, in rubber gaat rollen, en dan zijn de goede voornemens sterk. Je kijkt niet naar hoevaak dat nou eigenlijk gebeurt als je met een dronken kop een vent over je heen laat kruipen.

Toen ik ging hoeren was ik nog niet veel beter geworden. Ik was slordig en onhandig met condooms, en ik pijpte gewoon zonder. Niet alleen omdat de klanten het lekkerder vinden, maar ook omdat ik zelf liever pik proef dan rubber. Ik had geen idee wat voor risico's je daarmee neemt. En van mijn collegaatjes in de club leerde ik ook niets beters, want die pijpten ook allemaal zonder.

Pas toen ik besloot om volwassen te worden, ging ik beter naar condooms kijken. En toen ik voor mezelf begon, besloot ik om goed met condooms om te gaan. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de klanten zijn het niet gewend, maar het kwam goed. Ik gaf ze ook geen andere keus, als ze moeilijk gingen doen over condooms konden ze iemand anders gaan zoeken. Sommige mannen deden dat ook, maar ik kreeg mijn agenda wel vol.

Goed condoomgebruik heeft ervoor gezorgd dat ik sinds ik volwassen besloot te worden nooit meer iets opgelopen heb. Ook geen kleine dingetjes, die niet als SOA tellen. Streng zijn met je condoomgebruik zorgt ervoor dat je echt gezond kan werken, en dat je zeker van je zaak kan zijn. Streng zijn met je condoomgebruik is gewoon je verantwoordelijkheid, want anders laat je de verantwoordelijkheid over aan geile mannen.

Ik kocht mijn condooms in dozen van een gros, of dozen van duizend. Ik draaide er superveel doorheen, want als je ze in zulke grote partijen koopt kosten ze heel weinig, en hoef je niet op een condoom meer of minder te kijken. Ik ben heel handig geworden met condooms, ik kan ze op verschillende manieren op verschillende pikken aanbrengen, met mijn handen of met mijn mond. Ik ben blij met hoe mijn condoombeleid werkte.

Maar de klad zit erin. Niet in hoe ik met mijn condooms omga, maar de wereld wil maar niet hetzelfde blijven. Er zijn meerdere dingen die ervoor zorgen dat ik me aan moet gaan passen, en ik ben er nog niet helemaal uit hoe.

Ik was ooit een vaste klant bij Durex. Durex stond aangeschreven als het topmerk van condooms, en als je zekerheid wou, kocht je Durex. Ik heb ettelijke tienduizenden Durex-condooms gekocht en gebruikt. En toen ik begon was dat ook gewoon precies hoe het werkte, je kon wat mindere condooms kopen, maar Durex was minder gedoe omdat ze minder scheurden en minder afgleden. Tegelijk waren ze ook fijner, minder plakkerig en soepeler dan de andere merken. Ik was tevreden.

Dat is niet meer zo, en dat is niet alléén omdat de andere merken verbeterd zijn. Je kan tegenwoordig nog maar lastig slechte condooms vinden, de meeste zijn gewoon prima. Maar Durex is flink achteruitgegaan. Tegenwoordig zitten ze vaak slecht opgerold, met plooien die in elkaar gevouwen zijn, met rolletjes die niet lekker lopen, vastgeplakt door gummend glijmiddel, en soms met scherpe vouwen of beginnende scheurtjes er al in als ze in de verpakking zitten.

Lang geleden had je dat nauwelijks met Durex. Hoogstens eentje per gros. Maar elke keer als ze veranderen van branding, als ze vormen en verpakkingen veranderen, of als ze watdanook veranderen, merk ik dat de kwaliteit zakt, en er meer fouten gebeuren. Tegenwoordig heb ik één condoom op tien met een fout die genoeg is om het condoom meteen in het vuilniszakje te flikkeren. Met Durex dan, want andere merken zijn veel beter tegenwoordig.

Ik heb flink wat andere condooms uitgeprobeerd, en ik heb met de meeste andere merken minder gedoe dan met Durex. Ik ben nogsteeds geen fan van Pasante, BillyBoy, Chess, Trojan, en nog wel meer merken. Maar dat zijn geen slèchte condooms. W zweert bij Sagami en Okamoto, maar die zijn niet goedkoop te vinden. Ik heb een poosje Ceylor gebruikt, en Ritex, maar ik ben de laatste tijd vooral met Kruidvat Huismerk erg tevreden. Veel beter dan Durex. Dat had ik tien jaar geleden nooit geloofd.

Je kan zeggen dat Ritex en vooral Ceylor echt wel beter zijn dan Kruidvat Huismerk, maar ik moet die dingen bestellen, en ik kan voor de Kruidvat condooms gewoon de Kruidvat binnenlopen. Bovendien heb ik niet meer zo'n omzet als vroeger, en dan voel je het meer als je een condoom van een Euro weggooit dan wanneer je een condoom van dertig cent weggooit. En de kwaliteit van het condoom is goed als het condoom goed genoeg is. Supercondooms neuken even veilig als gewoon goeie condooms.

Nou, opgelost, denk je dan. Waar zeikt Zondares nou weer over. Overstappen op een ander merk condooms is toch geen big deal? Ja, overstappen is geen big deal. Maar dat het bekendste en bestverkopende merk condooms zo afglijdt is echt opvallend en maakt me ongerust. Vooral omdat je er buiten de hoererij niets over hoort. Scheurende condooms zorgen ervoor dat er SOA verspreiden, en daar krijgen we via via toch weer mee te maken.

Het laat ook zien dat de markt kennelijk Durex niet dwingt om degelijke condooms te maken. Verschillende hoeren hebben Durex benaderd over de problemen, maar Durex speelt stommetje. Durex is marktleider, en ik maak me zorgen of andere merken er misschien ook achteraan zullen gaan. Gelukkig lijkt dat nog niet aan de hand, maar dit soort ontwikkelingen zie je wel vaak gebeuren. Als de markt Durex niet meer behandelt als marktleider gaat het prima, en ik hoop ook dat dat zo gebeurt.

Maar eigenlijk is dit niet het punt van dit stukje. Er zijn veel grotere problemen dan de inzakkende kwaliteit van Durex, en dat is alleen een teken aan de wand. Het echte probleem is het inzakkende begrip voor de noodzaak van condooms. Je hebt altijd een klus gehad aan mannen in condooms krijgen, vooral als je er fris en gezond uitziet, maar die klus is langzaam groter aan het worden. Dat is voor mij een probleem, al kan ik er wel mee omgaan, maar ook een maatschappelijk probleem.

Eigenlijk merk ik het verminderde draagvlak voor condooms pas laat. Iedereen anders lijkt het eerder doorgehad te hebben. Ik ging van thuisontvangst, waar je zelf de regels maakt en de klanten daar makkelijker in meegaan omdat ze bij jou op bezoek zijn, naar escort, waar je op bezoek bent bij de klant. Het besef dat je in een omgeving met regels bent is er dan gewoon veel minder, al hebben de meeste klanten wel door dat jij de regels maakt als je op bezoek bent.

Vrouwen snappen vaak niet wat mannen tegen condooms hebben. En burgervrouwen snappen al helemaal niet wat ervaren vrouwen tegen condooms hebben. Er is veel onbegrip over de weerstand tegen condooms, en dat helpt natuurlijk helemaal niet om te zorgen dat het probleem wordt opgelost. Gewoon nuffig doen over mensen die moeilijk doen over condooms, zoals de voorlichters het al jaren proberen aan te pakken, werkt hoogstens averechts.

Een goed aangebracht, modern condoom is een kleine barrière voor gevoel. Een onbesneden man in een condoom heeft de meeste sensaties nog wel die hij zonder condoom ook zou hebben, zolang je het condoom maar zo aanbrengt dat de voorhuid vrij kan blijven rollen. Vooral de supercondooms kun je een man zo aandoen, dat hij zich afvraagt of het ding misschien gescheurd is. Het probleem gaat namelijk eigenlijk niet zo om het neukgevoel.

Ja, het afrollen is een ongemakkelijk gevoel, en als je een condoom wil omdoen dat strak genoeg zit, moet er een veeltestrak rolletje over zijn eikelrand heen. Dat vindt geen enkele vent geil. Het geeft een bekneld gevoel, het is onnatuurlijk gefrut en gepruts, vooral als hij het zelf doet. Als ik het doe heb ik truukjes om dat omdoemoment minder op te laten vallen, maar het gaat niet om het gevoel van het omdoen. Het gaat om het wéten dat hij omgedaan is.

Het probleem dat veel mannen, en ook ervaren vrouwen, met condooms hebben, is vooral conceptueel. Wéten dat je lover een condoom omheeft, en je dus afgeschermd bent, is een afknapper. Voor een man is voelen dat hij afgeschermd is precies hetzelfde, maar een man krijgt het veel direkter mee wat er gebeurt. Vooral het moment van het afrollen is voor zo'n man een echte afknapper. Of afslapper, eigenlijk.

Je wil niet afgeschermd zijn. Je wil niet met een laagje rubber ertussen. Je wil niet zoiets nets en schoons en behoorlijks en ergens ook afwijzends tussen jullie in. En ookal zijn moderne condooms supergoed, èlk beetje dat je zo'n condoom waarneemt is al teveel, en wijst je er al teveel op dat er iets tussen je in zit. Je wil geen bescherming, je wilt bloot. Je wilt huid. Je wilt zaad, en hij wil zijn zaad in jou.

Ik probeer weleens vriendinnen uit te leggen hoe een condoom voor een man voelt door de vergelijking te maken met een vrouwencondoom. Vrouwencondooms zijn al heel lang op de markt, maar niemand gebruikt ze. Ik heb ze weleens gebruikt, maar ik hou het liever bij mannencondooms. Veiliger en makkelijker. Vrouwencondooms zijn ergens logischer dan mannencondooms, want ze zijn losser en beweeglijker, dus voor een vrouw leveren ze minder problemen met stimulatie op dan een mannencondoom bij een man.

Mijn burgervriendinnen gruwen al bij het idee. Niemand wil een vrouwencondoom proberen. En vooral voor dezelfde redenen dat een man geen mannencondoom wil: je voelt het zitten. Je moet het bewust aanbrengen. Het is gekloot en gepruts voordat het goed zit. Je moet het dan ooknogeens tijdens de beurt in de gaten houden dat er niets mee misgaat. En als die dingen opeens op jouw bordje terechtkomen, ga je zien hoe hinderlijk dat is. Dat hebben mannen dus.

Zonder condoom is lekkerder, en vooral geiler. Je hebt een handjevol condoomfetisjisten, maar dat zijn ook echt de enige mensen die condooms lekker vinden. Voor de rest van ons zijn ze een noodzakelijk kwaad, want je wil geen SOA oplopen of ongewenst zwanger worden. Dus met een zucht rol je dan toch maar weer een condoom over dat lekkere stuk manvlees wat je tegemoet staat te kloppen, en gooi je met het gebruikte condoom het rijke zaad in de prullenbak. Zonde, maar beter dan een ongeneeslijke SOA.

En daar zit de verandering in. Toen ik begon, eind jaren negentig, was er flink angst voor AIDS. HIV was het grote risico waar iedereen bang voor was, en de epidemie leek altijd maar uit te breiden. Er was angst voor AIDS. En het enige wat je kon beschermen, was een condoom. Dat was waar mensen condooms voor droegen, om niet besmet te raken met AIDS. Er was geen andere SOA die ook maar bij mensen opkwam om het voor te doen.

Ik heb in mijn schooljaren wel flink wat bange verhalen, en ook bangmaakverhalen, over AIDS gehoord. Dat je het van íédereen kon krijgen, dat het steeds meer werd, dat heel Afrika al lag te sterven aan AIDS, eindeloze stromen anekdotes over frisse jonge meiden die één keertje wipten met een gescheurd condoom en meteen aan AIDS begonnen dood te gaan, dat het weleens zoveel mensen kon doden dat het het eind van de mensheid kon zijn, ik gruwde ervan.

Die paniek hielp. Mensen gingen condooms gebruiken. Zelfs de homo-scene ging condooms gebruiken. En dat hielp. Aids verspreidde zich steeds minder, en andere SOA werden ook flink teruggedrongen. Klanten klaagden niet over dat je condooms wou, want die snapten wel waarom. Als je alle verhalen geloofden waren wij bovendien allemaal allang besmet met HIV, en wìl je dus ook geen hoer neuken zonder condoom. Al waren er natuurlijk genoeg mannen die dat risico best wouden nemen als hun pik eenmaal stond. Maar zelfs die hadden er begrip voor als jij condooms wou.

Het begrip, dat is weg aan het zakken. En dat komt vooral doordat de angst voor AIDS wegzakt. Want tegenwoordig zijn er AIDS-medicijnen waardoor mensen met HIV heel goed de gevolgen van hun ziekte tientallen jaren uit kunnen stellen. En tijdens goed gebruik van die medicijnen zijn ze ook nieteens meer besmettelijk. Er wordt zelfs beweerd dat HIV niet dodelijk meer is.

In grote lijnen is het waar, gedeeltelijk is het ook overdreven zonnig, maar het is vooral de reden voor een soort opluchting. AIDS is voorbij. We kùnnen weer. Dat allemaal andere lelijke ziektes nogsteeds ongeneeslijk zijn, en de geneeslijke ziektes ook nogsteeds een probleem zijn, daar wordt nietzo naar gekeken. Want AIDS heeft de spotlight, en nu hij die niet meer verdient heeft hij nogsteeds de spotlight.

De angst voor AIDS daalt al een tijdje. Toen bleek dat het de homo-scene niet uitroeide zoals veel mensen hadden voorspeld, was de angst al wat gezakt. Er was zelfs een subcultuurtje binnen de homo-scene, kennelijk best omvangrijk, die het als een soort lidmaatschap zag om HIV te hebben, en als iets onvermijdelijks als je een "echte" homo was. Er werd mee gekoketteerd, en het was een onderwerp om drama van te maken, het was voor sommigen een ereteken van homo-zijn. De homo's die ik kende vonden het eerst schokkend, toen genant, en toen iets wat gewoon zo is.

Homo's zijn ons voorland. Ik weet niet waarom, maar de homo-scene loopt altijd voor op de hetero's, bij homo's zijn nieuwe ontwikkelingen altijd eerder zichtbaar, en we lopen altijd achter de homo-scene aan als het gaat om wat er gangbaar is. Vooral als het om SOA gaat. Als je op sites over SOA gaat kijken, zie je meestal ook dat ze vooral zich op homo's richten. Dat kan zijn omdat homo's gewoon met veel meer SOA rondlopen, dat is waar, maar ik denk ook dat het komt omdat wanneer je de homo's meekrijgt, de hetero's volgen.

De homo's zijn niet bang meer voor HIV. Een groot deel haalt er zijn schouders over op, en vindt het wel best. Je hebt medicijnen, je gaat er niet meer zo makkelijk aan dood, de angst begint ook flink oud te worden, en met de jaren hebben mensen tòch gezien, ondanks alle berichtgeving over hoe HIV bij iedereen voorkomt, dat je het vooral ziet bij drugsspuiters, homo's, en mensen uit Afrika. Dat zorgt ervoor dat afkeer tegen HIV gaat voelen als homohaat of racisme.

Als je daar je twijfels bij hebt, hoef je alleenmaar te kijken naar hoe gereageerd werd op de uitbraak waar ik op 1 augustus 2022 over schreef. Geen koppeling, omdat ik anders weer in de censuur terechtkom. Bij die uitbraak was het heel duidelijk de homo-scene die het slachtoffer was, en meteen werd alles uit de kast gehaald om maar mensen te vertellen dat het echt geen homo-ziekte was.

En het afzwakken van de angst voor AIDS is doorgezakt naar de hetero's. Er is minder angst voor SOA. Er is minder bewustzijn voor SOA. En de grootste reden om een condoom te dragen is tegenwoordig niet meer SOA, maar omdat je er respect naar elkaar toe mee toont. Je bent nette, hygiënische mensen als je er een rubbertje omheendoet. En als je dus in een sleazy bui bent, komt dat condoom niet meer aan de orde.

Ik ken meer burgervrouwen die condooms gebruiken als anticonceptie, dan tegen SOA. Sowieso weten veel mensen niet meer dan drie SOA op te noemen, en meestal blijft het alleen bij AIDS. En AIDS is voorbij. Nou ja, het is niet voorbij. Er gaan nu meer mensen wereldwijd dood aan AIDS dan in paniekjaar 1989, en er lopen meer HIV-positieven op de wereld rond dan toen. Er is verbetering, maar het gaat langzaam.

Die verbetering komt helaas niet van condooms. Die zijn beter geworden, maar mensen gebruiken ze gewoon niet genoeg. Je ziet in het rijke Westen vooral verbetering door grote, dure medicijnprogramma's die de besmettelijkheid van HIV-positieve mensen onderdrukken. In Afrika zie je vooral resultaat van grote besnijdenisprogramma's, want de miljoenen HIV-positieve mensen daar kunnen die dure medicijnen niet betalen, en krijgen minder effektieve behandelingen als ze besmet zijn.

Er gaan nogsteeds mensen dood aan AIDS. Ook in Nederland. En mensen met HIV die niet aan AIDS lijden, hebben ook klachten en een achteruit gaande gezondheid. Je wil nogsteeds voorkomen om HIV te krijgen. En de kans om het op te pikken is netzogroot als tijdens de paniek toen ik een meisje was. Maar mensen voelen het anders. Mensen kijken niet naar de cijfers. En mensen denken niet na. Vooral niet als ze geil zijn.

Mensen zoeken niet meer naar veiligheid. En zo krijg je ook dus dat de grootste condoomfabrikant, die zijn vinger aan de pols heeft van de markt, zich niet meer richt op top-betrouwbaarheid. Die gaat zoeken naar waar mensen nog wèl hun portemonnee voor trekken. En dat is vooral beloftes van betere seks, en vooral geile marketing. Het condoom moet beloven dat het je niet in de weg zit, if het zelfs béter maakt. Of het dan nog werkt is minder belangrijk.

Om mijn beroep te kunnen doen op een verantwoordelijke manier moet ik condooms gebruiken. Met hoeveel partners ik heb is daar geen keus aan. Met mannen die een beetje bang waren om door mij besmet te worden was dat makkelijk. Nu die mannen die angst niet meer hebben, komt de verantwoordelijkheid nog maar van één kant. En dat vind ik wel vervelend, want ik hoop dat die trend niet verder gaat dan nu.

Ik heb in mijn vroege carrière maar een paar klanten gehad die afhaakten om het condoom. In de afgelopen twee jaar zijn het er al evenveel als in mijn hele vroegere carrière. Goed, dat zijn geen aantallen waar je goed statistiek op kan gebruiken, maar toch zegt het me wat.

Gedeeltelijk is het ook door de hetzes vanuit de overheid. Veel van de misèreporno benadrukt dat we onveilig moeten werken, veel van de overheidsbetutteling beleert ons om condooms te leren gebruiken op een manier dat zelfs de handleiding in het pakje nog geavanceerder is. Dat dringt het idee op dat de norm binnen ons vak is om zonder condoom te werken. En dat werkt bij klanten èn collega's in de hand dat er wordt gedacht dat het ookwel mìnder kan met de condooms.

Ik pijp al heel wat jaartjes met condoom. Veel collega's doen dat niet. Die pijpen "gewoon" zonder. En veel lopen ze niet op, dus ze vinden het wel best. Er zijn er genoeg die zeggen dat ze nooit iets van pijpen hebben opgelopen. Netzoals er veel meiden zijn die ook wel neuken zonder, en nooit wat opgelopen hebben, zeggen ze. Maar er gaat genoeg rond wat je pas veel later merkt, van hepatitis tot kankerverwekkende HPV. Vaccins helpen, maar niet honderd procent. Condooms blijven belangrijk.

Voor dat pijpen met condoom is steeds minder begrip. Ooit werd het zonder slag of stoot geaccepteerd. Sommige meiden doen het zo. Nu heb ik steeds meer zeikers die het onnodig vinden, en erover in discussie gaan. Terwijl ik het in mijn advertentie, en nog een keer tijdens het boeken, wel duidelijk maak. Ik doe niet aan pzc, en dat verandert niet als je gaat mopperen.

Ik kom tegenwoordig ook meer klanten tegen die denken dat ze met hun eigen condooms aan de slag kunnen. Dat gaat natuurlijk niet, want je hebt teveel mannen die kloten met zo'n condoom. Meestal per ongeluk, als dat ding heeft liggen bakken in het handschoenenkastje van hun auto tot hij bijna over de houdbaarheid is, maar vaak genoeg ook expres. Dan doen ze hun best een condoom voor te bereiden om te gaan scheuren.

En je hebt tegenwoordig ook condooms in veel meer maten. Vroeger had ik al het probleem dat mannen een XL-condoom wouden terwijl ze niet of nauwelijks groter waren dan gemiddeld. Tegenwoordig heb je condooms van bijvoorbeeld MySize, die in allerlei maten komen. Dus krijg je een klant met een gewone Hollandse lul die een condoom om wil dat zou slobberen bij een paard. Dat geeft wrijving in de date, want dat moet ik weigeren natuurlijk, en daar wordt de wip niet beter van.

Wat realiteit zou ik fijn vinden. Dat mensen gewoon blijven begrijpen dat ik condooms moet gebruiken, en dat condoomgebruik belangrijk is, ook als er geen onredelijke angst wordt gezaaid, of als er geen paniek is over een ziekte. Want als we allemaal gewoon condooms gebruikten tot we schoon getest hebben, en allemaal regelmatig controleerden of we ergens mee rondliepen, dan stierven al die smerige ziektes gewoon uit. Condooms zijn nodig omdat mensen ze te weinig gebruiken.

38 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik reageer even op die opmerking dat in Afrika aids minder wordt door besnijdenis. HUH?? Die moet je me echt even uitleggen. Wat is dat met blogs van DvP's die zo doorzeiken over besnijdenis? WandaEscort deed dat toen ze nog schreef, Kimberly die vroeger een column had op Perverts, waarom? Ik kom hier aan en het begint al in het vierde blog dat ik lees! Ik heb nog nooit klachten gehad over mijn voorhuid als ik bij jullie op bezoek kom hoor!

Anoniem zei

Waar zijn alle reakties heen????

Anoniem zei

Er wordt de laatste tijd flink genoeid in de reactiepanelen van Zondares. Goed oppassen dat je niks zegt wat de cybernannies aan laat slaan.

Anoniem zei

"zolang je het condoom maar zo aanbrengt dat de voorhuid vrij kan blijven rollen" ???
Wat voor condooms gebruik jij ? Condooms zitten zo strak dat helemaal niets beweegt, dat is de ellende met die krengen. Ze zitten veel te strak.

Anoniem zei

De redenen dat homomannen vaker HIV krijgen is niet zozeer dat ze voorop lopen. Maar een bepaalde subgroep heeft meer wisselende contacten. Die groep heeft vaker anale sex, en HIV verspreid zich daarbij echt makkelijker.
En de reden dat het minder wordt is inderdaad medicijnen. Maar dan niet alleen bij mensen met hiv, ook bij mensen zonder HIV - PrEP is ook behoorlijk effectief.

Anoniem zei

Het handjevol mensen dat PrEP neemt is statistisch insignificant in de hoeveelheden besmettingen die voorkomen. Condoomgebruik is belangrijker in elke metriek die je toepast.

Anoniem zei

Ik wist dat Durex kut is, maar dat was dus lang geleden niet zo? Ik ben pas 2 jaar ontmaagd.

Anoniem zei

Besnijdenis vermindert overdracht van HIV van vrouw naar man met meer dan 60% bij heterosex. Dat is een score die volgens de wetenschappelijke literatuur "comparable to a high effectiveness vaccine" is. Het vermindert ook de kans om andere SOA op te lopen en/of over te dragen. Daarom noemt Zondares het hier.

Anoniem zei

Condooms zijn kut en als er geen gevaar aan aids meer is dan gebruik ik ze liever ook niet. De meests vrouwen willen best zonder als je het vraagt

Anoniem zei

Ik ben altijd wel blij dat jullie zo streng zijn. Als ik langswip wil ik ook het liefst zonder rubbertje, maar de dames zorgen dat ik verstandig ben. Achteraf ben ik daar wel blij mee, stel je voor dat je wat oploopt.

Anoniem zei

Altijd durex gebruikt, nooit klachten. Soms knapt er welis eentje maar dat heb je met elk merk toch?

Anoniem zei

Het rijke zaad? Welke vrouw praat nou zo? Sperma is goor, ik weet van geen vrouw die dat niet vindt.

Anoniem zei

Ik bezoek al jaren prostituees en ik gebruikte tot voor kort altijd condooms. Voor mijn eigen veiligheid en omdat de betreffende dames het zelf ook niet zonder wilden. Bijn altijd ging het dan om condooms van de merken Durex of Glider.

Een paar jaar geleden kwam ik voor het eerst bij een prostituee die, zonder te overleggen, me bij het pijpen geen condoom meer omdeed. Toen ik om opheldering vroeg, zei ze dat (de meeste) van haar collega´s dat ook niet meer deden. Prostituees die vasthielden aan het gebruik van condooms zouden (volgens haar) veel minder klanten krijgen. Alleen bij het neuken waren condooms nog vaste prik.
Ik was verwonderd, maar ik heb me niet tegen het pijpen zonder verzet. Enerzijds omdat ze toch al begonnen was, anderzijds omdat ik het zonder condoom ook wel erg lekker vond.

Daarna heb ik inderdaad steeds vaker prostituees getroffen die van pijpen zonder de standaard behandeling hadden gemaakt. En ik moet eerlijk zeggen dat ik ben meegegroeid met deze ontwikkeling. Als een prostituee staat op orale seks mét condoom zal ik me niet verzetten en doe ik het met, maar anders laat ik me heerlijk verwennen zonder rubbertje.

Ja, ik weet dat het qua soa´s net iets risicovoller is, maar het extra genot van mijn blote jongeheer in een zuigende vrouwenmond is vaak zo aanlokkelijk dat ik bezwijk voor dit vooruitzicht.

Steeds vaker wordt er tegenwoordig ook neuken zonder condoom aangeboden. Vooral in de escort en de thuisontvangst heb ik dit meegemaakt. Meestal is dat dan tegen een meerprijs. Zelf heb ik die mogelijkheid nog altijd afgeslagen, maar ik besef best dat ik mij met het accepteren van pijpen zonder condoom al op een hellend vlak heb begeven, dus hoe lang nog houd ik voet bij stuk... Want ja, het idee om een mooie, jonge (beroeps)meid puur natuur te neuken blijft trekken, zelfs al brengt dat een grotere kans op een soa met zich mee.

Nogmaals, ik ben het niet van plan, zeker nu niet, hier achter mijn laptop, maar wat als op het moment supreme een bloedmooie meid haar geslacht uitnodigend boven mijn hunkerende paal balanceert en aanbiedt om me voor een paar tientjes meer een echte, onvervalste girlfriend experience te geven... ik hoop dat ik dan nog even standvastig ben als nu.

Voor mij is safe sex lange tijd de enige optie geweest. Ingegeven door mijn eigen angst en de mogelijke consequenties van een condoomloze vrijpartij. En met safe sex kon (en kan) ik prima uit de voeten. Liever had ik de mogelijkheid om zonder rubber te seksen niet gehad. Maar zolang dat aanbod er ligt, durf ik niet uit te sluiten dat ik ooit voor de bijl ga. Want het vlees is zwak, zeker als er lust in het spel is.

Vaste Klant

Anoniem zei

"Als je daar je twijfels bij hebt, hoef je alleenmaar te kijken naar hoe gereageerd werd op de uitbraak waar ik op 1 augustus 2022 over schreef. "

Dat ging dus over monkey pox, de apenpokken. Dat kan je ook gewoon schrijven. Een linkje is beter. Ik begrijp wel dat je wil dat mensen nieuwsgierig worden maar kom nou.

Mkz zei

Nou, ja en nee. Mijn hoofd vindt het goor. Als ik geil ben wil ik het in me en niet in een condoom.

Instinct of zo. Geen idee. Maar ik herken het wel.

Anoniem zei

Wat Mkz zegt, als je niet geil bent is het afstotelijk, als je geil bent wil je het vol in je kut.

Ouwe Brood zei

Even kijken of ik kan posten.

Ouwe Brood zei

Scherpe analyse weer van dit verschijnsel.
Ik weet nog goed hoe de betuttelingscampagne van de overheid in de 90er en vroege 00er jaren me tegenstond. Riep bij mij al automatisch een rebelse mindset op: rot op met je condoom. Men probeerde het inderdaad als een soort sex-speeltje aan de man te brengen, maar het is gewoon een rotding om je pik en het is alleen maar goed om dat als sekswerker te onderkennen.

Voorop moet staan dat seks draait om consent: degene die het minst ver wil gaan moet zijn/haar zin krijgen. Dat geldt ook met betrekking tot condooms. Dit zou gewoon de bottom line moeten zijn. Als ik zo wel eens opvang hoeveel vriendjes hun vriendinnetje onder druk zetten om vooral geen condoom te hoeven gebruiken denk ik dat hier een heel groot probleem ligt. Dit geldt natuurlijk ook voor sekswerk. Het idee dat door seksnegatieve lobbyisten wordt gepropageerd dat je bij een sekswerker haar consent afkoopt kan er makkelijk toe leiden dat een sekswerker iets uit te leggen heeft als ze een condoom er bij pakt.

Al dat gezegd hebbende, ik krijg toch ook de indruk dat er rondom het pijpen zonder condoom er een zekere vertrutting plaats vindt. De adviezen van bijvoorbeeld SOA Aids heb ik in de afgelopen 5 jaar duidelijk zien veranderen, van aanvankelijk vrijwel 'don't care' tot nu dat het advies bijna gelijk staat aan neuken zonder. Terwijl er een heel groot verschil is qua besmettelijkheid.

Dat besnijdenis bij mannen helpt tegen SOAs is overigens een mythe, gebaseerd op een enkel onderzoek waar mannen gevolgd werden die kort nu hun besnijdenis (op latere leeftijd) een tijd lang geen seks konden hebben vanwege de ingreep. Het is nog steeds een grote schande dat deze praktijk van genitale verminking van jongetjes niet categorisch afgekeurd wordt, maar zelfs gepromoot, maar dat is een andere discussie.

Maar ik denk dat de bottom line gewoon heel simpel is: als een sekswerker een condoom wil gebruiken heb je dat als klant zonder meer te respecteren en is het niet gepast dat te bevragen, laat staan er een discussie van te maken.

Anoniem zei

Er zijn, als je gaat zoeken in de wetenschappelijke literatuur, best wel veel onderzoeken over of en hoe besnijdenis werkt tegen SOA. En voor zover die niet vanaf de aftrap bedoeld zijn om besnijdenis af te keuren meten die allemaal een beschermend effect van besnijdenis, ondanks dat besneden mannen statistisch meer partners hebben en meer risicogedrag vertonen. Die zijn alleen niet erg welkom bij de sterke politieke stromingen die zich afzetten tegen besnijdenis. Duik eens een universiteitsbibliotheek in, dan wordt het heel duidelijk.

Anoniem zei

Overigens eens dat SOA/AIDS zijn boodschap zo hard doordrukt, en de homo-boodschap op de hetero's toepast, dat veel mensen gaan aanvoelen dat ze niet neutraal worden voorgelicht. Dat helpt bepaald niet om safe sex te promoten.

Anoniem zei

Durex maakt zijn goede naam niet waar, maar dat is al heel lang zo. Dat vind ik niet zo veel veranderd eigenlijk. Ze hebben wat meer problemen dan vroeger.

Dat besneden pikken minder geslachtziektes verspreiden is al hoerenwijsheid zo lang ik weet. Dat was bij ons al bekend in de jaren 70. De wetenschap begint daar net bij te komen. Grappig dat.

Anoniem zei

Ik heb een goeie dikke pik, en kocht vaak te nauwe condooms. Super irritant. Tijd geleden de latexvrije skyn xl condooms gekocht. Heerlijk ding, voelt 'm niet meer zitten. Aanrader. Happy neuken! 😁

Anoniem zei

Durex wordt minder, maar het is nog niet zo erg dat burgers het al gaan zien. Durex richt zich vooral op onervaren mensen, op mensen die een beetje bang zijn. Die gaan het niet merken.

Goed blogartikel, ik vond het goed geschreven, en het is een belangrijk onderwerp.

QQ zei

Jaren '70? Het is wel ouder. Ik las in het dagboek van een grande horizontale al dat ze een knip liet zetten in haar vaste klanten om te zorgen dat ze een beetje veilig kon werken. 19de eeuw al dus. En ik denk dat hoeren al weten hoe goed het werkt sinds de eerste voorhuid eraf ging.

Anoniem zei

Ik zei ook niet dat we het uitgevonden hadden in de jaren 70, ik zei alleen dat het toen ook al bekend was. Toen begon ik, ik weet dan toch ook niet wat daarvoor er allemaal al bekend was!

Anoniem zei

Begonnen in de jaren '70? Werk je dan nog steeds?

Anoniem zei

Nee ik werk niet nog steeds. Ik ben opgehouden na een jaar of 6. Ik ben nu 68 jaar. Maar ik denk er nog vaak aan terug en ik wou dat ik het langer had gedaan. Daarom lees ik hier graag.

QQ zei

Citaat gevonden: "Je l'ai également convaincu de changer son sexe à la manière des Maures, ce qui m'a procuré un grand plaisir et une grande tranquillité d'esprit, considérant mon état de santé. Il était doté d'une grande vigueur et d'une endurance considérablement améliorée en raison de son acquiescement à ma demande, et il pouvait m'amener à des sommets de paroxysme jusqu'alors inatteignables."

Anoniem zei

Waarom wou je dat je het langer had gedaan?

Anoniem zei

Ik maak me ook minder druk om condooms dan tien jaar geleden. Tja, als het probleem minder erg word, snap ik ook niet waarom ik me druk zou maken.

Anoniem zei

Voor mij is het de verpreutsing. We krijgen steedss meer dat zwaaiende vingertje, alles mag niet, alles is slecht. Dan neem je op een bepaald moment niks meer serieus, zeg nou zelf.

Anoniem zei

Misschien een te makkelijk antwoord op een serieus onderwerp. Maar: haalt anoniem hier vrouwen- en mannen besnijdenis door elkaar wellicht? Mannenbesnijdenis is vanuit religie het wegsnijden van een stukje voorhuid waarna een blote eikel die functie overneemt. Minder smegma en minder bacteriële besmettingen. En cosmetisch valt er iets voor te zeggen. Vrouwenbesnijdenis is berucht omdat zowel schaamlippen als clitorisknopje zonder toestemming worden weggesneden bij jonge meisjes. Je praat dan niet over een cosmetische schaamlipcorrectie onder verdoving... Dus niet voor burgermeisjes met een obsessie voor pornopoesjes. Mannen zonder voorhuid weten niet beter natuurlijk, maar de huid wordt ongevoeliger. Vrouwen zonder clitorisknopje die de traumatische ervaring achter zich kunnen laten werden verondersteld helemaal geen plezier te mogen beleven aan seks. Besnijdenis bij mannen redt levens, waar vrouwen vooral levensgevaarlijk gewond raken en voor het leven getekend. In het nu is het maar goed dat een clitoris zich verder en dieper in een vrouwen lichaam bevindt, dan beperkte mannenhoofd en konden bedenken. Maar daarom is er vooral protest tegen besnijdenissen. Infecties en hygiëne maken elke besnijdenis risicovol, maar vrouwenbesnijdenis heeft gruwelijke gevolgen en moet uit de geschiedenisboekjes.

Anoniem zei

mannenbesnijdenis is ook voor moslima’s om ‘ongelovige’ [ is niet islamitische] mannen te kunnen herkennen als ze zich - stiekum - voordoen als gelovig om te kunnen sexen met een moslima.

Het was natuurlijk niet zo moeilijk om de HIV verspreiding in de eighties/nineties te vergelijken …. vergelijk de cijfers van een soa-controle instituut in zeg uhh een traditioneel islamitisch land met de hiv verspreidingscijfers in een toen niet islamitisch land en sluit een aantal andere variabelen als temperatuurverschillen etc mathematisch uit en corrigeer e.e.a. voor het aantal inwoners, demografie etc.

Er zijn ook landen waar in bepaalde levensfase het normaler is dat mannen het met elkaar doen bij niet beschikbaarheid van vrouwen … daarom ligt daar zo’n taboo op, juist in die landen … omdat dát op zeker moment moet stoppen als de hiërarchieën onderling bepaald zijn ‘in tribe-achtige gemeenschappen’ waarna trouwen en heterosex kan plaatsvinden [voor de voortplanting].

[gemelde] Medische Soa-Cijfers zijn daar voldoende uit de destilleren en te vergelijken met gelijkwaardige bronnen van andere landen.

Daar kan je dan conclusies uittrekken … qua verspreidingsstatistieken voor met en voor met zonder voorhuid.

Anoniem zei

Ik laat me altijd pijpen zonder, liefst neuk ik ook zonder. Als een DvP zegt dat ze wil pijpen met, ga ik wel naar een ander.

Anoniem zei

DvP's zeggen altijd dat je niet in hun mond mag klaarkomen, maar als je het doet slikken ze gewoon! Oeps, ik voelde het niet aankomen lol! Gewoon de haartjes vasthouden als ze proberen hun kop terug te trekken.

KSP zei

Op een dag kom je de juiste meid tegen, en bijt ze.

Anoniem zei

Ik vind jou wel erg hatelijk KSP, het is gewoon een leukigheidje wat ik heb gemerkt! De dames kunnen er achteraf ook om lachen!

Anoniem zei

Condooms zijn losser geworden. Vroeger was een condoom strakker, en zat hij beter vast. Op zoek naar meer comfort, zijn de condooms afglijders geworden.