maandag 18 maart 2019

Meisjesvragen

Als ik weereens durf te kijken naar mijn enorme mailbox, waar het aantal ongelezen mailtjes alleenmaar groter wordt, dan ga ik altijd aan de slag om antwoord te geven. Bestwel wat van die mailtjes zijn moeilijk te beantwoorden, en daar ben ik dan wat tijd aan kwijt, maar een bestwel groot gedeelte is vragen van meisjes die vragen hebben over seks en mannen. Er zijn heel veel plekken waar die meiden terechtkunnen, maar vaak krijgen ze er geen antwoorden waar ze wat mee kunnen.

Het probleem is er alleen met dingen waar de meeste volwassenen ook geen raad mee weten. De mensen die de antwoorden geven zijn ofwel mensen die graag kinderen voorlichten terwijl ze zelf maar weinig ervaring hebben, of een heel forum vol geile vijftigers die doen alsof ze tienermeisjes zijn. Als er één ding is wat mijn blogje echt de moeite waard maakt, is het wel dat ik er meiden voorlichting mee geef.

Dit stukje is een verzameling van regelmatig gestelde vragen waarmee meiden naar me toekomen. Het is bedoeld om meer meiden mee te helpen, en misschien vinden mijn andere lezers het ookwel interessant. Sommige antwoorden kan je overal vinden, maar ik ga natuurlijk vooral voor de vragen die je op de normale tienerwebsites toch niet helemaal eerlijk beantwoord krijgt.

Hoe kom ik aan de pil?
Ik krijg bestwel veel vragen van meiden die aan de pil willen, en dat nietzo makkelijk vinden. Vooral omdat ze toch wel erg jong zijn, maar ook meiden die hun huisarts er niet mee vertrouwen. Het eerste wat ik zulke meiden wil aanraden is om even na te denken of ze echt wel aan de pil willen. Er zijn meer voorbehoedsmiddelen, en het is véél moeilijker om een jongen een condoom te laten dragen als hij weet dat je aan de pil bent.

Maar als je echt aan de pil wil, en je hebt daar echt over nagedacht, dan is de makkelijkste manier nog steeds om naar je huisarts te gaan om te klagen over zware ongesteldheid. Die huisarts weet dan ookwel genoeg, je bent echtniet de eerste die met die kutsmoes naar hem toekomt, en je hebt dan niet tegen hem gezegd dat je gewoon een voorbehoedsmiddel wil. Als je dan vragen krijgt, kan je altijd nog zeggen dat je ècht last had van zware menstruatie, en hij je verkeerd begrepen heeft.

Begin alleen niet met anticonceptiepillen via internet. Ze zijn makkelijk te krijgen, en de meeste zijn ook gewoon echte anticonceptiepillen, maar jij zal maar net die pechvogel zijn die de slechte pillen krijgt. Als je geluk hebt zijn het neppillen, en word je gewoon zwanger, maar als je superpech hebt krijg je pillen die eigenlijk giftig voor je zijn, en ben je vergiftigd èn zwanger.

Heb ik met de pil condooms nog nodig?
Zolang je aan de pil bent, en je gebruikt hem goed, precies volgens de gebruiksaanwijzing, word je nietmeer zwanger. Maar dat is niet het enige wat je moet voorkomen. Er zijn ook SOA's, en die kunnen soms je hele leven bij je blijven. Je wil niet nu al een ongeneeslijke SOA oplopen. Gebruik condooms, in ieder geval zolang je partner niet getest is. Lees hier meer!

De pil maakt me vlak, kan dat?
Ja, dat kan. De pil kloot je hormonen op zodat je niet meer vruchtbaar bent. Dat is nogalwat. Hormonen spelen een hele grote rol in je gevoelsleven, dat kan je al merken aan je PMS. Dus ja, als je een beetje pech hebt, dan kan de pil je gevoelsleven nogal beïnvloeden. Dat kan beter zijn met een andere pil, maar anders zit je gewoon vast aan de keus tussen jezelf zijn of de pil slikken. En dat is een keus die jij alleen voor jezelf kan maken.

Mijn vriendje wil dat ik aan de pil ga, of mijn vriendje wil dat ik niet van de pil afga
Ja, je vriendje wil geen condooms gebruiken, en dat kan alleen als jij onvruchtbaar bent. Bovendien wil jij hem een plezier doen, je wil niet slecht afsteken bij al je andere klasgenootjes die wèl braaf de pil slikken, en ga maar door. Maar het is jouw lijf en jouw keus. Jij wil misschien ookwel zonder condoom neuken, en jij wil misschien ookwel de zekerheid dat je niet zwanger bent als er wat geklooid is in bed wat je achteraf toch niet zo verstandig vindt, maar het moet jouw afweging zijn.

De pil heeft voors en tegens. Welke er belangrijker zijn is jouw keuze. Het voelt logisch om je vriendje daarover mee te laten beslissen, maar het gebeurt wèl allemaal in jóúw lijf. Je doet hem helemaal geen onrecht aan als jij keuzes over jezelf maakt. En als hij toch gaat zeiken, respecteert hij jouw keuzes over jezelf niet. Dan gaat de pil niet je enige probleem zijn. En wees nou eerlijk, als je het allemaal cool vond stelde je deze vraag niet, toch?

Wanneer ben ik klaar voor seks?
Dit is zo'n vraag waar je heel veel slechte antwoorden op krijgt. Dat komt omdat er heel omslachtig wordt gedaan over maagdelijkheid, alsof je ontmaagding de enige kans is op een goede of gezonde aftrap van je seksleven. De meeste mensen beginnen te praten over liefde en veiligheid, en dat je je vooral heel erg op je gemak moet voelen. Voor sommige mensen is dat inderdaad belangrijk. Maar wie zegt dat jij bij die mensen hoort?

Er zijn helemaal geen speciale regels over je eerste keer. Er wordt een boel gewaarschuwd, maar eigenlijk bestaat er helemaal geen echt onderzoek en geen kennis over wat je eerste keer met je doet. Als je er nuchter naar kijkt, is het niets meer dan de eerste keer dat je neukt. Dat is een nieuwe ontdekking, maar eigenlijk is hij nietzo belangrijk als we doen alsof hij is.

Je eerste keer weet je nog helemaal niet waar je mee bezig bent, je kàn het nog niet, je lijf moet nog enorm wennen aan een pik in je doos, en je bent waarschijnlijk toch al op van de spanning. En als ik kijk naar wat ik van mijn vriendinnen hoor, meestal ook nog dronken of stoned. Die eerste keer wordt geen toverachtige ervaring. Ja, misschien lijkt hij dat wel omdat je nog geen vergelijkingsmateriaal hebt, maar het wordt geen hoogstandje. Gelukkig geeft dat niets.

Mijn statistiekmannetje zei het heel mooi: Wat is er 'natuurlijker' gedrag, neuken of eten? Kijk eens naar een baby die voor de eerste keer eet, en hoeveel daarvan weer terugkomt. Maak je niet dik, het is niet erg als het niet perfekt gaat. Het is ook niet erg als je er niet veel aan vindt. Het is al helemaal niet erg als het niet lukt, want dat kan ook nog. Dit is niet je grote auditie. Het is gewoon de eerste keer dat je probeert een wip te maken.

Dat is ook zoiets. Alle heisa hoor je altijd over twee dingen: de eerste keer zoenen en de eerste keer naaien. Je hoort zoveel gedoe niet over de eerste keer hem je tieten laten pakken, of de eerste keer vingers in je slip. En toch zou je kunnen zeggen dat die dingen netzo bijzonder zouden moeten zijn. En je kan ook zeggen dat neuken een kleine stap verder is als je verder al heel veel andere manieren van vrijen en prikkelen hebt gedaan.

Maagdelijkheid is een achterhaald idee, uit tijden dat je nog het eigendom van je vader was dat hij aan een man moest zien te verkopen, uit tijden dat we nog geen condooms en geen pil hadden, toen dat nog belangrijk was voor echte dingen. Als je dan geneukt had, was dat een schande in je omgeving, en werd het moeilijk voor je om te trouwen en een gezin te beginnen. Nu is het alleen kultureel nog belangrijk. En jij hoeft je daar niets van aan te trekken als je niet wil.

Dus maak je niet druk. Het is allemaal niet zo belangrijk, en niet zo'n gespannen ding als je van iedereen om je heen voelt. Er is geen man overboord als het niet zo gaat als je wil. Dat is de belangrijkste tip die ik je kan geven. Maak je er niet te druk om, het is je eerste beurt, niet je laatste. Je wordt niet door de jury weggestuurd als je je auditie niet goed genoeg doet ofzo.

Maar ik geef je nog een tip: zorg dat je "legaal" bent. Als je jong bent, staat de wet snel klaar om je partner te straffen. Als je onder de twaalf bent, dan is àlles wat de wet als seks beschouwt strafbaar. Ben je tussen de twaalf en de zestien, dan mag je seksen, maar alleen met iemand die minder dan vijf jaar ouder is dan jij. Het is tot je zestiende nog steeds strafbaar namelijk, maar vanaf de twaalf doen we er minder moeilijk over.

Als je eenmaal de zestien hebt bereikt, mag je in principe gewoon met iedereen boven de zestien rampetampen. Nou ja, behalve dat er een regel is over dat het weer strafbaar wordt als je partner "overwicht" heeft, en dat is bijvoorbeeld als hij een leraarrol heeft. Dus veilig ben je niet. Voor jongens is het veel makkelijker, want over jongens nemen rechters minder snel aan dat een vrouw overwicht op ze heeft.

Je kan eigenlijk pas alles doen wat je wil als je achttien bent. Tot die tijd is elke sexy foto kinderporno, is alles waarmee je versierd wordt iets wat ze als "verleiden" kunnen zien, en zelfs sexting is al een justitiële toestand. En als je seks voor geld wil hebben kom je in héle grote problemen. Maar dat gebeurt alleenmaar als iemand aangifte gaat doen, en zolang dat niet gebeurt kan je het hele dorp uitproberen als je daar zin in hebt.

Nog een tip, en eentje waarvan ik vaak hoor dat het niet lekker is gegaan: doe het omdat je de seks wil, en niet iets anders. Ik bedoel daarmee dat je neukt omdat jij zelf wil néúken, niet omdat je je vriendje een plezier wil doen, niet omdat je denkt dat je zo je relatie bezegelt, niet omdat je bang bent dat hij je anders een stomme bitch vindt, niet omdat je denkt dat het zo hoort, niet omdat je zo van hem houdt. Neuk omdat je wil neuken. Of dat nou is met de liefde van je leven of een leuke schooier die je op de camping op Ameland tegenkomt.

Hoe flirt ik met jongens?
Het is een heel bekend probleem, je vindt jongens reuze interessante wezens, en je wil het liefst wel een beetje meisjes-jongens met ze omgaan, maar je hebt geen idee hoe. Je staat een beetje langs de zijlijn, en als je wordt aangesproken, krijg je alleenmaar een rooie kop en weet je niet wat je moet zeggen. Liefst zou je een vamp zijn die de jongens om haar vinger windt, maar je hebt geen idee.

Dat is ook lastig hoor! Heel veel vrouwen leren dat nooit, en hopen maar dat de mannen het wel voor ze doen. Dat werkt wel een beetje, want mannen zijn gelukkig ondernemend genoeg om hun pik achterna te lopen, maar je wil toch eigenlijk gewoon leren hoe jij die mannen een beetje uitlokt en bestuurt. Liefst zonderdat ze zien dat jij dat doet.

Je leert dat door het te doen. Gewoon veel oefenen, veel proberen, en niet bang zijn dat het misgaat. Als je een blauwtje loopt of een flater slaat, is dat ècht niet het eind van de wereld hoor! En van elke ervaring leer je wat wel werkt, of juist niet. Als je een poosje geoefend hebt, wind je mannen om je vinger, en kan je ook de liefde van je leven vangen, inplaatsvan maar te hopen dat hij je ziet staan.

Maar waar moet je beginnen? Je ziet om je heen niet veel goede voorbeelden. Misschien heb je mazzel, en heb je een kennis, vriendin of familielid die de ene man na de andere verslindt, en zich door het leven flirt. Vooral als andere mensen afkeurend over haar doen weet je dat ze wat kan. Daar kan je je dan door laten uitleggen hoe je moet beginnen. Maar anders kan je het best naar oude films kijken, die in zwartwit toch heel wat kleur lieten zien. Zoek maar naar "femme fatale." Maar zet dan alsjeblieft je veilige zoekmodus aan!

Ik val alleen op leraren!
Als je op je leraar valt, ben je niet raar. Heel veel meiden hebben wel een crush gehad op een leraar. Dat is niet ongewoon, leraren zijn veilig, ze hebben het goed met je voor, ze geven je aandacht en ze zijn ouder en ervaren. En als het dan ooknog een lekker ding is, kan je daar hele warme gevoelens aan hebben. Dat is logisch en normaal.

Je moet je er alleen wel bij neerleggen dat het nooit wat gaat worden. Die leraar weet heel goed dat hij van zijn leerlingen moet afblijven, en een nette leraar heeft ook helemaal geen behoefte aan een meisje in de groei. Die kijkt naar vrouwen van zijn eigen leeftijd, en ziet jou niet als seksobjekt. Dat kan heel pijnlijk zijn als je verliefd bent, maar het is echt beter dat het zo werkt.

Maak je er niet te druk om. Je krijgt nu niet wat je wil, maar als je wat opgroeit word je een volwassen vrouw die valt op dominante, volwassener mannen. Meiden die daarop vallen hebben meestal een bevredigender seksleven dan meiden die vallen op toegankelijke, veilige jongens, als ik kijk naar wat ik om me heen heb gezien. Zie het dus niet als iets negatiefs, want het betekent niet dat je alleenmaar valt op wat je niet kan krijgen ofzo.

Ja, zolang je op school bent is het vervelend, want je kan je hormonen nergens kwijt, en je wordt elke week weer op gezette uren ge-clit-teased. Dat is vervelend. Als je vriendinnen zitten te bekken met jongens waar je echt geen trek in kan maken, kan je je wel heel erg op dieet voelen. Maar het wordt echt beter, ookal heeft een tiener een schrale troost aan iets waar ze niet nú wat mee kan.

Hoe krijg ik mijn vriendje zover dat hij de move maakt?
We beelden altijd af hoe de man de aftrap moet geven voor seks, en we beelden meiden die dat doen af als raar, wanhopig, en een beetje gek. Dat is niet alleen omdat de samenleving dat verwacht, maar ook omdat veel meiden het gewoon lekkerder vinden als de man ze meesleept. Maar als je nog nietzo ervaren bent, en je vriendje ook geen idee heeft, en jullie allebei verlegen tieners zijn, dan gebeurt het soms gewoon niet.

Ik krijg dus regelmatig vragen van meiden die graag zouden willen dat hun vriendje eens de stoute schoenen aantrekt en ze gewoon néémt, maar bij wie dat niet gebeurt. Die jongen vindt het duidelijk allemaal heel spannend, maar hij komt maar niet verder dan wat voorspel, en dat is dus alleen frustrerend als je gewoon meer wil. Die meiden willen weten wat ze moeten doen om dat eens te doorbreken, en veeltevaak willen ze ook weten wat ze zelf verkèèrd doen.

Nou ten eerste moet je helemaal niet denken dat je echt per se wat verkeerd doet. Wat jij doet is misschien juist wel veel te gevorderd voor hem. Ik hoor regelmatig van meiden die een natuurlijk talentje hebben voor het opbouwen van spanning, en daar hoort bij dat je de man een beetje tegenhoudt, om hem harder te laten werken. Maar bij een argeloze jongen kan dat er wel voor zorgen dat hij niets meer durft.

Het beste advies is gewoon met hem te praten. Niet terwijl je zit te zoenen, niet als er spanning is, maar gewoon als je even een momentje met hem alleen hebt. Dat als hij er wat moois van maakt, dat je dan wel zin hebt dat hij die extra stap eens zet. En dat hij niet verlegen hoeft te zijn en zich niet zorgen hoeft te maken dat hij een blunder maakt. Want jongens zijn daar ontzettend onzeker onder, ookal doen ze nog zo stoer.

Ik kijk porno, en nou wil ik dat ook!
Nu en dan krijg ik mail van meiden die flink in de porno zijn gedoken. Dat is iets wat elke tiener wel doet, volgens mij. Porno is heel makkelijk te vinden, en wie is er nou nooit nieuwsgierig naar geweest? Die meiden gaan op ontdekkingstocht, en ze vinden hetzelfde als iedereen vindt. Van de gewone strippen-pijpen-pijpen-pijpen-pijpen-beffen-neuken-facial porno tot de bizarre dingen die bijna iedereen een keertje kijkt. Dan zie je ook meteen wat nou echt nieuwsgierigheid is, en wat gewoon consumptie van porno is.

Het is een fabeltje dat meiden geen porno kijken. Iedereen kijkt porno, het is alleen de vraag hoe. Mensen die veel aan de smartphone zitten kijken op hun smartphone, mensen die veel achter de computer zitten kijken op de computer. Mensen die daar minder toegang toe hebben kijken blaadjes of DVD's. En als je een tiener bent die het allemaal nog moet leren, ben je wel heel raar als je niet op zoek gaat naar porno om wat te leren over seks.

Mensen leren namelijk het meeste van porno, als het over seks gaat. Daar is porno nooit voor bedoeld, en eigenlijk niet voor geschikt, maar álles wat geen porno is, is zo preuts, dat je er niets van leert over hoe je seks eigenlijk dóét. Porno laat tenminste in detail en goed belicht zien hoe je de handelingen doet waar iedereen naar verlangt. En het laat dat zien op de meest stimulerende manier die ze maar kunnen bedenken.

Voor tieners werkt porno minstens netzogoed als voor al die afgestompte volwassenen voor wie seks flink minder een glitterend luchtkasteel is geworden. Tieners hebben bovendien geen vergelijkingsmateriaal, en die hebben dus snel het idee dat dàt is wat seks is, en daar helpen geen duizend waarschuwingen tegen, als je ze geen alternatief beeld kan geven. Dus voor megaveel tieners is porno gewoon hoe seks ìs.

Gelukkig trekt dat heel snel bij als er eenmaal wat ervaring komt. Maar intussen weet zo'n meisje ook dat haar vriendje ook die porno heeft gezien, en dat legt wel druk op haar. Veel onervaren jongeren gaan dan porno nadoen totdat ze ervaring hebben, en meer met elkaar op hun gemak zijn. En dat is niet erg. Want pornoseks is niet de beste seks die je kan hebben, maar het kan ook geen kwaad. Het kan echt veel erger dan pornoseks.

Daar zijn de voorlichters het niet mee eens. Die zien "pornificatie" als een serieus probleem. Want dan hebben mensen niet de soort seks die de voorlichters graag willen dat ze hebben. Wat die voorlichters precies te oordelen hebben aan het seksleven van een ander blijft een beetje de vraag, en je moet het dus ook niet te serieus nemen wat er in alle TV-programma's en boekjes komt te staan over de gevaren van pornificatie.

Maar tieners nemen ondanks alle stoerheid die waarschuwingen wel heel serieus, dus als eem meisje de porno gaat verkennen en erachter komt dat een DP-scene van een klein popperig meisje met twee onwerkelijk grote zwarte mannen haar echt heel heet maakt, raakt ze soms een beetje ongerust. En soms komen ze dan in mijn mailbox binnen om te vragen wat er nu met ze aan de hand is. Is ze nu door de porno misvormd? Is ze nu stuk?

Nee, natuurlijk niet. Je hebt gewoon behoeftes, en je hebt iets gezien wat ontzettend tot je verbeelding spreekt. Het is normaal om dat lekker te vinden om naar te kijken. Of je het ook lekker gaat vinden om ook in het echt te doen, dat ga je nog moeten uitvinden. En misschien verandert door wat ervaring ookwel wat je lekker vindt om naar te kijken. Er is echt niets veranderd aan je, behalve dat je fantasie wat gevoerd is.

Dus heb het naar je zin, kijk lekker zoveel porno als je wil, masturbeer jezelf helemaal suf. Dat kan allemaal geen kwaad. Op een bepaald moment krijg je wat ervaring, en dan ga je die porno waarschijnlijk in een heel ander licht zien. Dat komt vanzelf terecht, je behoeftes zijn niet opeens iets onmogelijks geworden ofzo. En als je echt iets anders spannend wil vinden, moet je toch verder zoeken naar iets om het mee te vervangen.

Hoe moet ik ontmaagd worden?
Nu en dan krijg ik mail van meiden die moeite hebben met ontmaagd worden. Meestal gaat dat best soepel, maar er zijn ook meiden bij wie het gewoon niet wil lukken. Dat kan door heel veel dingen komen, maar toch is het altijd hetzelfde liedje in de voorlichting: seks mag geen pijn doen, en je moet ontspannen. Dat klinkt heel zalvend en lief, maar het helpt meiden niets voor wie dat niet werkt.

Het komt over als een norm. Als je pijn hebt, doe je het verkeerd. Als het je niet lukt, had je maar ontspannener moeten zijn. Het komt dan ook over alsof je je ontmaagding aan die norm moet laten voldoen. En dat terwijl ontmaagden nou juist de eerste stap is bij het ontdekken hoe neuken voor jou werkt. Dan wil je niet ooknog een norm hebben waar je je aan moet houden.

Veel adviezen zeggen dat als ontmaagden moeilijk gaat, je bovenop moet omdat je dan zelf de diepte en het tempo kan bepalen. Ze houden er dan helemaal geen rekening mee dat bovenop je juist extra strak maakt, en dat je dan bezig bent met het houden van je evenwicht terwijl je ooknog bezigbent met zo'n floepende lul tegen je gleuf houden. Dat werkt juist heel moeilijk. Als het voor je werkt: prima, maar het is wel het laatste standje wat ik aan zou raden aan iemand die moeite met ontmaagden heeft.

Er is niet één advies dat voor iedereen werkt. Eigenlijk kan ik nieteens alle adviezen opnoemen die er mogelijk zijn. Er is veel wat je kan hebben, en wat voor jou kan werken. Toch ga ik wat dingen noemen die voor veruit de meeste meiden wel werken, gewoon gebaseerd op wat ik allemaal aan ervaringen van andere meiden heb verzameld. Het kan dus heel goed dat jij niets aan deze adviezen hebt, ookal zullen de meeste meiden er wel wat mee kunnen. Maar dat maakt jou niet raar of verkeerd.

De eerste tip die ik je wil geven: gebruik condooms. Ja, het is een extra stap, en het is minder romantisch, en minder lekker, vooral voor hem, en het maakt alles nog een stapje droger en pijnlijker ook, maar het is gewoon dom om het niet te doen. SOA liggen op de loer, en je kan ook zwanger worden. Je gaat je al genoeg zorgen maken over SOA en zwangerschap als je wèl condooms gebruikt, laat staan als je dom doet zonder condooms.

De tweede tip: gebruik glijmiddel. Het glijmiddel dat op condooms zit is niet genoeg, en jij bent met al die spanning waarschijnlijk ook niet nat genoeg. Glijmiddel is een goed idee, en zorgt dat je in ieder geval niet ooknog droogheid als probleem hebt. Glijmiddel zorgt er ook voor dat dingen makkelijker op de goede plekjes terechtkomen, en dat je minder makkelijk wondjes oploopt. Gebruik het flink, wees er niet zuinig mee.

De derde tip is: laat hem het werk doen. Je kan wel proberen om zelf je op hem te prikken, of om hem te leiden, maar je hebt geen idee wat je doet en je wordt er alleenmaar gespannener van. Je wil juist je spieren een beetje loslaten, en dan werkt ontspannen op je rug liggen het beste terwijl hij zijn ding doet. Natuurlijk moet hij wel voorzichtig zijn, en rekening met je houden, maar voor hem is het veel makkelijker om te doen wat er moet gebeuren.

De vierde tip: Ontmaagden is niet alleen de eerste keer als er een pik in je muts gaat. Voordat je poes gewend is ben je vaak wel even bezig. Voor sommige meiden is het meteen leuk en zijn ze supersnel gewend, voor andere meiden is het proces van hun kut klaarmaken voor een feestje iets wat heel wat werk is, en veel beurten nodigheeft. Er moeten dingen rekken, scheuren of wakkerworden, en hoe snel dat gaat weet je gewoon niet.

Als de eerste keer niet meteen alles soepel laat gaan, dan kan je het beste een aantal keer voorzichtig opbouwen. Dan gaat voor veel meiden het steeds makkelijker, en dan komen ze er wel. Bij sommige meiden wil het niet opbouwen. Voor de meeste van die meiden werkt het dan het beste om zich eens niet-voorzichtig te laten uitwonen. Dan scheurt er wat, en dat ruimt dan het probleem uit de weg. Doe dat niet met speeltjes! Die kunnen veel te sterk zijn, en je echt beschadigen. Een pik lukt dat niet.

Heeft dat allemaal niet geholpen? Ga dan naar je gyn of naar je huisarts. Die hebben dat vaker aan de hand gehad. Die kijken er echt niet van op dat je misschien wat hulp nodighebt. En misschien is er wel echt wat met je aan de hand, dat wil je ook niet laten sukkelen.

Zwangerschap
De meeste vragen krijg ik nogwel over zwangerschap. Meiden die als de dood zijn dat ze zwanger zijn, en kost wat kost niet bij hun ouders of huisarts aan willen kloppen. Ik vertel die meiden altijd twee dingen: Koop een zwangerschapstest bij de drogist, dan weet je het zeker. En het tweede: gebruik gewoon condooms, dan hoef je je niet meer de hele tijd zoveel zorgen te maken. En als je zwanger bent, beslis dan meteen wat je gaat doen, en ga ervoor.

Bloed
Soms krijg ik vragen over bloeden bij de seks. Als het je eerste keer is, of de eerste keer na een lange tijd droogstaan, dan is het niet abnormaal. Dan moet je je geen zorgen maken. Als je kort voor je ongesteldheid zit, is het ook niet raar natuurlijk. Maar als je het vaker tegenkomt, bloeden na de seks, dan moet je even met je huisarts praten. Dat kan namelijk wijzen op een agressieve HPV-infectie aan je baarmoedermond. Als je dat niet behandelt, kan dat kanker worden.

Hij vraagt me hoe hij was
Veel mannen willen na de seks, of soms al tijdens de seks, weten hoe goed ze het doen. Dat kan heel raar overkomen. Je bent zelf toch meer bezig met het beleven van een ervaring, met een intieme ervaring, en opeens komt hij dan met zo'n vraag. Dat is omdat voor mannen instinctief seks toch een soort prestatie is. Dan gaat het er nieteens zo om of ze je een plezier doen, maar willen ze eigenlijk diep in hun instincten vooral weten hoe ze staan in de competitie met andere mannen.

Mannen zijn competitieve wezens, en seks is onderdeel van een competitie voor ze. Soms gaan ze daar teveel inzitten, en krijg je het gevoel dat ze meer bezig zijn met scoren dan met jou. Dat is de verkeerde manier om ernaar te kijken. Het hoort nou eenmaal bij mannen dat ze zo werken, en het zit in hetzelfde element wat ze ook vurig en dominant maakt. Als je dat vurige en dominante wil, moet je dat competitieve ook een beetje voeren.

Daar kun je hele subtiele, ingewikkelde spelletjes mee spelen. Je kan mannen gefascineerd met je maken door ze het idee te geven dat ze nog niet goed afsteken bij de mannen die je eerder hebt gehad, en dat ze daarvoor de goede manier bij jou moeten vinden. Maar als dit nieuws voor je is, kan je dat beter laten, en je man gewoon vertellen dat je nog nooit beter hebt gehad, dat hij geweldig goed is, en een enorme pik heeft.

Neuken doet pijn, kan dat kwaad?
Dit stukje is al heel lang, dus ik gooi hier wat vragen bijelkaar die bij elkaar horen. Soms krijg je een vraag over pijntjes afentoe bij het neuken, soms over telkens pijnlijk neuken, en soms over hoe ze moeten denken over wat ze doen en wat ze voelen. Maar vooral vaak wat ze er nou van moeten vìnden dat het pijn doet. Want daar ligt vaak de kneep, we krijgen immers de hele tijd te horen dat seks geen pijn mag doen.

Je kan op heel veel manieren neuken, en het is makkelijk om een manier te vinden die pijn doet. Dat kan een beetje pijn zijn, of vrij heftig. De man hoeft nieteens door te hebben wat hij doet, het is lang niet altijd het wildste wat het meeste pijn doet. Een ervaren man leert wel wat hij niet moet doen, maar jonge jongens hebben daar nog geen idee van, en die doen je soms zeer door hun onhandigheid.

Het is voor de meeste vrouwen best makkelijk om pijn te vermijden. Gewoon au zeggen als je vent iets doet wat zeer doet, en hij vindt wel een andere beweging of snelheid. Voor sommige meiden is het echt telkens een strijd om pijn te vermijden. Meestal is dat te verhelpen met glijmiddel, maar andere meiden hebben echt een probleem met een ontsteking, een SOA of een ander lichamelijk iets. Die moeten daar wat aan laten doen, en naar de huisarts.

Maar als ik de vraag krijg over dat ze pijn heeft bij het neuken, en of dat kwaad kan, heb ik wel gemerkt dat ik even door moet vragen of ze het èrg vindt dat het pijndoet. Want best veel meiden vinden het wel lekker als neuken een beetje zeer doet, vooral als ze de bui ervoor hebben. En achteraf vragen ze zich dan af of ze zichzelf niet iets aan het aandoen zijn. En daar gaat die vraag dan eigenlijk over.

Als je pijn hebt waar je vanafwilt, dan moet je proberen om die pijn te vermijden door net wat anders te doen. Een centimeter kan het verschil zijn. Een paar drupjes glijmiddel ook. Als je het wel ziet zitten, een beetje pijn bij het neuken, dan kan je gewoon je gang gaan. Als je jezelf echt kwaad begint te doen merk je dat ècht wel. Als de pijn maar wegtrekt, en als hij maar blijft voelen als iets waar je wel mee om kan gaan zit het wel goed. Sowieso met een pik. Met speeltjes is er wel een risico, maar pikken kunnen je niet kapotmaken.

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed dat je ook dit soort stukjes schrijft.

Anoniem zei

Goeie leerzame stukjes.

Anoniem zei

Hier kunnen volwassenen ook wat van leren.

Anoniem zei

Oh een jongen de move laten maken! Dat was voor mij ook zo'n probleem, ik heb jaren gewacht voordat er wat gebeurde omdat hij verlegen was. We hadden verkering vanaf de brugklas, hij heeft me pas ontmaagd in de examenklas. Ik had meer moeten doen, en andere jongens moeten proberen. Dat mag ook wel in je artikel.

Anoniem zei

Weet je wat ik vooral mis in dit stukje?
Het advies om je niet druk te maken en lekker te sletten!

Anoniem zei

Niet eens met het deel over leerkrachten. Ik heb mijn maagdelijkheid verloren met een leerkracht waar ik verliefd op was, en ik zou het niet anders gewild hebben. Ik was ontzettend in love, en hij wist precies hoe hij me moest versieren. In een week was ik ontmaagd, en hij deed het fantastisch. We konden geen relatie krijgen, dat deed hij heel handig, en ik had dus ook geen liefdesverdriet. Ik kon geen genoeg van hem krijgen, maar hij liet het niet meer worden dan alleen seks. Hierom kwam ik weer zachtjes op mijn benen terecht na mijn verliefdheid. Ik weet dat hij het met meer meiden van de school deed, en niemand had er problemen mee. Het kan echt dus wel. Hij moet alleen wel een leraar zijn ook in bed. Hij heeft me alles geleerd.

Anoniem zei

Geen zin in de negatieve effecten van 'de Pil' ? Dan is de LadyComp (bij serieus gebruik!) ook een optie en 100% natuurlijk. Dan blijf je tenminste jezelf en slik je niet al die hormonen. Wel even heel goed sparen......

Anoniem zei

LadyComp schijnt niet zo betrouwbaar te zijn. Het is eigenlijk raar dat er nog zo weinig goede voorbehoedsmiddelen zijn zonder bijwerkingen. Je hebt veel pillen, maar de effecten zijn in grote lijnen hetzelfde. Dus als je vlak wordt of libidoverlies krijgt, moet je een andere methode kiezen en zoveel opties zijn er dan niet meer. Van de koperspiraal kreeg ik ontstekingen.

Anoniem zei

De voorbehoedsmiddelen die medewerking van de man nodig hebben werken beter dan de statistiek suggereert. Je moet alleen wel een man met discipline hebben. Ik heb met sommige mannen effectief periodieke onthouding gebruikt, met op mijn vruchtbare dagen terugtrekken. Weinig mannen maar hebben daar de discipline voor.

Anoniem zei

Condoom hoeft gelukkig alleen totdat je een testje doet. Ik moet er niet aan denken dat ik altijd door een rubber lul wordt geneukt. Ik wil die kwak in mijn kut. Daar wordt ik gelukkig van.

Unknown zei

Wat ik wel graag had willen horen toen ik opgroeide:
Zó interessant is seks nou ook weer niet, dus stel je er niet te veel van voor.

Seks werd altijd gebracht als een magische ervaring, iets van samensmelten en in de zevende hemel zijn of zo. Nou, zo heb ik het nooit ervaren. In de verste verte niet.

Klaarkomen is lekker hoor (lukt me trouwens nooit met een man erbij), maar..tja.. wat zal ik zeggen. Het is hetzelfde niveau van 'lekker' als bijvoorbeeld een groot glas sinaasappelsap leegdrinken als je dorst hebt. Of wakker worden en dan beseffen dat je kunt uitslapen vandaag. Of een warme douche nemen als je het koud hebt.
Allemaal heel lekker en daar wordt nóóit zoveel heisa om gemaakt als om seks.

Daardoor heb ik me altijd best wel genept gevoeld. Ze hadden me méér beloofd! Maar het is er niet, althans niet voor mij. En ik zal toch niet de enige tijd. 15% van de vrouwen komt helemaal nooit klaar bijvoorbeeld.

Ik denk dat het verhaal dat seks zo geweldig is, vooral gebaseerd is op de mannelijke ervaring en die van een minderheid van de vrouwen.

Anoniem zei

Ik word niet vlak van de pil, maar ik word er wel dik van en ik kan niet meer klaarkomen. Er zit dus wel meer aan vast.

Anoniem zei

Reactie "Daardoor heb ik me altijd best wel genept gevoeld. Ze hadden me méér beloofd! Maar het is er niet, althans niet voor mij. En ik zal toch niet de enige zijn"

Dat zeg je heel goed: " althans niet voor mij " Het is namelijk voor iedereen anders.

Niks is gek lijkt me

LadyComp is vrij betrouwbaar hoor, mits je hem goed gebruikt. Je krijgt op een gegeven moment zelfs precies door in welke "tijd je van de maand" je zit. Dan kun je er bijna blindelings op vertrouwen en als je alleen tijdens je vruchtbare dagen een condoom gebruikt OF aan onthouding doet (evt. nog iets er voor en iets er na) dan is dit een prima en 100% natuurlijke optie. Alleen verdienen artsen en zo hier natuurlijk niets aan (in tegenstelling tot de pil en spiraaltjes etc. dus ik snap heel goed dat ZIJ het niet aan zullen raden)

Anoniem zei

Ik ben vrijgezel en dus 'sla ik de hand aan mijzelf'. Maar het met een mooie of leuke vrouw te doen; dat lijkt mij toch 10x beter. Als antwoord op Willemijn Biemond. :)

Anoniem zei

Ik heb me als klein meisje kkhard opgekloot over mijn ontmaagding. Ik was er doodsbang voor dat ik het verkeerd zou doen. Ik had het kunnen doen toen ik 14 was maar ik durfde niet tot ik kkdronken was toen ik 20 was en toen dacht ik is dit nou waar ik zo bang voor was?

Anoniem zei

Ik kom uit wat wel een "schaamtecultuur" wordt genoemd. Seksuele voorlichting kwam alleen van school, maar via je nichtjes hoor je het meest over seks. Die weten ook nergens wat van af, maar dat weet je niet. In porno kan je wel zien dat het niet klopt wat seksuele voorlichting allemaal zegt. Je gelooft dan toch wat je nichtjes zeggen, logisch. Dit soort informatie was voor mij heel nuttig geweest.

Anoniem zei

Dank u voor dit artikel, mevrouw.

Anoniem zei

Ik heb ook met een docent geknald. Hij was een aardrijkskundeleraar van 55, ik was 15, en het kwam allemaal van zijn kant. Ik gaf een beetje weerstand, maar het was telkens dat hij wat probeerde en ik terugschrok, maar na een paar dagen was ik niet meer geschrokken en juist heel nieuwsgierig. Hij bleef maar opnieuw proberen en ik ging steeds iets verder mee. Ging meer dan een jaar zo, en toen had hij me eens gevraagd terug te komen na de lessen. Die uitnodiging had ik al wel vaker gekregen, maar nooit gedurft. En toen ik deze keer wel durfde, gingen we samen in het lokaal toen er niemand meer in de school was, en hij nam geen nee meer aan. Dat was mijn maagdelijkheid! Ik was eerst super geschrokken, maar na een week piekeren en zenuwen ben ik toch weer terug gegaan naar hem na de les, en hij heeft me geneukt totdat ik van school ging. Ik weet nog steeds niet of het goed voor me was, maar ik vond het toen superspannend en ik leerde heel veel.

Anoniem zei

Ik heb ook wel met een leraar gewiept maar dat was maar een keer.

Anoniem zei

Ik kan toch niet de eerste zijn die wel houdt van een beetje pijn, en hoopte en verwachtte dat mijn ontmaagding flink pijn zou doen? Viel zo tegen.

Anoniem zei

Ik schrik wel een beetje van die verhalen over seks met leraren. Op mijn school was er helemaal geen seksuele spanning tussen de leerlingen en de leerkrachten, ik zou het me zelfs niet voor kunnen stellen. Dat zou ook zo onethisch zijn! Als ik verliefd zou zijn geworden op een leraar, zou ik alleen meer mijn best zijn gaan doen om hogere cijfers te halen, hihi!

Anoniem zei

Sommige dingen wist ik al. Er zijn ook dingen die ik nog niet wist. Het is best een opluchting. Ik vond dit heel leerzaam.

Anoniem zei

Mijn vriendje verliest altijd zijn condoom in me. Ik zit telkens in de stress of ik zwanger ben. Kan je uitleggen hoe je zorgt dat het comdoom blijft zitten?