maandag 10 augustus 2015

Antwoord op: Stukken vlees en dat soort dingen

Hoe vaak lees je niet in de krant, of hoor je in documentaires of speeches van politici dat we als stukken vlees te koop staan in etalages, op plekken met namen als "de vleescaroussel," als stukken vee verhandeld, om maar te dienen als een gat om in klaar te komen, een afvalputje voor sperma. Beeldspraak over ons is héél populair. Ze zeggen dat de klanten zo over ons praten, en over ons denken, en dat het aangeeft hoe onterend en onwaardig het werk is.

Totale onzin natuurlijk.

Alleen de mensen die hoererij weg willen hebben praten met die termen over ons. Ja, ze zèggen dat ànderen ons zo zien en zo noemen, maar van die ànderen hoor je die ideeën dus nooit. En het zou niet erg aantrekkelijk voor ze zijn om zo over ons te denken. Klanten zijn geen trieste figuren, dat zijn juist de mensen die bereid zijn om te betalen voor onze aandacht. Collega's en ondersteunend personeel denken ook niet zo over ons.

Het zijn beeldspraken die stimulerend zijn voor de verbiedertjes, en passen bij het beeld wat ze van ons willen maken. Willoze, onvrijwillige, verdwaalde, misleide, goedkope, bange stukjes gestolen handelswaar voor de lachende derde, die maar doen alsof ze een eigen keus hebben. Dat weet iedereen. Het ademt dat het vies werk is, het ademt de passiviteit en de vervlogen dromen.

Je ziet wel waarom ik nu pas dit stukje schrijf. Een paar koppelingen zijn toch wel heel handig hier. Mocht je nog denken dat er eentje klopt, dan kan je klikken om te zien dat dat niet zo is.

Beeldspraak is een krachtig iets. Mensen denken veel met beelden. Emotioneel krijg je van beeldspraak meer mee dan van uitleggen. Als ik droog uitleg dat de argumenten en verhalen van Warner ten Kate, de mensenhandelbobo van het OM, nergens op slaan en hij eigenlijk oneerlijk is, geeft dat mensen weinig houvast. Als ik hem vergelijk met een jongetje dat het niet leuk vindt dat andere kinderen niet volgens zijn regels voetballen, en de juf hun bal wil laten afpakken, heb je meteen een beeld. Het werkt gewoon.

Een beeld is een gevoel, en een gevoel is nog geen argument. Je kan heel makkelijk doen alsof je een argument hebt als je dingen gaat vergelijken, maar dan moet je wel heel goed oppassen. En als je een beeld gebruikt àls argument, dan is het meestal geen eerlijke vergelijking. Beelden zijn simpel, en dat is de werkelijkheid haast nooit. Beelden gebruiken is prima, maar daar hoort dan wel bij dat je ook echt aantoont dat dat beeld klopt.

Dat is bij die beeldspraak door de verbiedertjes natuurlijk niet zo. Wat wij doen is wèrk. En het is bovendien een soort werk waar je bestwel wat voor moet leren, vooral over jezelf. Je bent niet je lijf als vlees aan het verkopen, hoe graag ze het ook zo willen zien. We zijn geen slachtvee, dat ten onder gaat aan wat ze zijn. We zijn niet passief of doods. Wat we doen is niet vies. Wat we doen is juist mooi.

Er wordt ook beeldspraak over ons gebruikt die ik wel prima vind. Niet door de verbiedertjes natuurlijk, die zijn heel zorgvuldig met geen ènkel positief geluid over ons laten horen. Maar de klanten beschrijven ons ook met beeldspraak, en dat is soms best mooi om te horen. Veel dingen over hoe ze het echt ervaren om je diensten af te nemen lees je beter uit hun taalgebruik dan uit wat ze beschrijven, want dat is vaak een open deur.

De meeste klantenbeeldspraak volgt voorspelbare patronen. Ze gebruiken beeldspraak over geslachtsorganen, door het zieke maatschappelijke idee dat de namen van geslachtsorganen scheldwoorden zijn. Zo proberen ze poëtisch, vleiend of opwindend te zijn inplaatsvan grof. Ze gebruiken alleen seksuele taal over ons, omdat seks nou eenmaal zo werkt, en daar niets mis mee is. Klanten noemen je nooit een stuk vlees. Zo zien ze je niet.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

De kern van dit stukje is me uit het hart gegrepen! Inderdaad, (vaste) klanten hebben het, als ze het over prostituees hebben, nooit over een 'stuk vlees' of over 'een gat waar ze hun sperma in kwijt kunnen'. Natuurlijk niet! Mannen die naar prostituees gaan zijn juist enorm blij dat er vrouwen zijn bij wie met hun seksuele gevoelens terecht kunnen. Daar past geen belediging en geen hoon bij, maar dank en respect!
Zelf betaal ik al vele jaren voor seks. Ik ben vrijgezel, uit volle overtuiging, want een relatie (met alles erop en eraan) past niet bij me. Maar natuurlijk heb ik behoefte aan seks en aan intimiteit. Voor mij is het daarom een groot goed dat ik bij hoeren (geen scheldwoord!, eerder een geuzennaam) terecht kan. Ik ben blij met ze, betaal met volle overtuiging voor hun lichamelijke diensten en geniet van alle plezier en bevrediging die ze mij schenken.
We moeten af van het idee dat betaalde seks vies of fout is. In de juiste setting is het een keuze, zowel voor de prostituee als de prostituant. En dat er (ook) misstanden in de hoererij zijn, doet daar niks aan af.
Ik heb zelf vaak heel goede contacten met de dame(s) die ik bezoek. We maken duidelijke afspraken, ik ga niet over de door haar gestelde grens, ik betaal haar een bedrag dat we allebei redelijk vinden en als tegenprestatie gebruikt zij haar lichaam en haar vakvrouwschap om mij seksueel te gerieven.
Seks wordt (terecht) gezien als iets moois en waardevols, en het wordt niet ineens vies als er geld in het geding is.
Voor mij is het zo duidelijk als wat. Een hoer doet belangrijk en nuttig werk, en juist de hoerenloper is zich daarvan ten zeerste bewust. Daarbij past alleen maar waardering,en bepaald géén denigrerend taalgebruik.

Anoniem zei

Ik maak me zorgen, en wel om het volgende. Ik kom uit Utrecht en wilde laatst een meisje bezoeken, nu het Zandpad dicht is moet ik het zien te vinden op Kinky.nl. Goed, leuk meisje gevonden en gebeld voor een afspraak. Aangekomen in de straat, wachten op het huisnummer. Telefoontje naar mij, telefoontje terug, toch een stukje verder rijden. Blijf wachten in de auto in een nieuwe sms (en meerdere telefoontjes op en neer) van haar, ik dacht dat ik op enig moment wapens of drugs aan het kopen was. Vervolgens telefoontje, deur is open loop rustig naar de deur toe en ga naar binnen. Deur bleek niet open, ik bel nog een keer. Meid over de stress, kom snel naar binnen etc. Paranoide drama! Maar goed, ik ging naar binnen en we deden de act. Duidelijk was wel dat die meid zo anoniem en verborgen haar ding deed, hoe kan iemand nou met droge ogen beweren dat dit een goede situatie is. Hoe gaat zij nou met een lastige klantsituatie om als zij zo benauwd is voor haar privacy, wie komt haar helpen? Daarnaast, ik begin me steeds minder relaxed te voelen om dames te bezoeken. Ik kan met mijn auto vanuit 030 in twee uur in een goed Duits laufhaus zijn, waarom doe ik dit nog?

Anoniem zei

@11 augustus 2015 14:57

Ik bevestig jouw ervaring. Ik bemerk ook vaak opmerkelijk gedrag bij Kinky.nl meisjes dat niet te maken heeft met angst voor mij als prostituant, maar met angst voor de algemene hetze tegen prostitutie. Dat maakt juist deze meisjes die dit specifieke gedrag vertonen dat jij zo duidelijk beschrijft zeer waarschijnlijk inderdaad kwetsbaarder.

Wel bijzonder dat juist (met name zekere feminististische en religieuze) groeperingen die hoog van de toren blazen om hoeren te lijken te willen beschermen deze stille ellende veroorzaken.

Anoniem zei

Ik kan mij zomaar voorstellen dat een zelfverzekerde hoer met een bordje op de deur die normale voor haar branche kenmerkende communicatie voert, minder snel slachtoffer is, dan dat angstige wezeltje dat constant op de vlucht is voor de overheid en/of anderen instanties, die jacht maken op haar of op haar klanten.

NB: Elke overeenkomst met bestaande kvk inschrijvingen is toeval.

Anoniem zei

Tekst op het Naambord op haar huis luidt: Hoer Tatiana, kvk nr 53xx5678, lid van www.proudnederland.nl

Was om technische reden weggevallen in de vorige comment omdat ik het tussen driehoekhaakjes had geplaatst.

Anoniem zei

Met een bordje op je deur werk je vandalisme, straatroof, inbraak en mensen die foto's ed maken , in de hand. De overheid en instanties zijn niet je enige vijanden als sekswerker.

Anoniem zei

N.a.v. Anoniem 14.57:
Inderdaad, zo dringt de vergelijking met het kopen van drugs of wapens zich op. Wat een drama! Ik schrik hiervan.
Zelf kom ik maar heel af en toe bij meiden die op kinky adverteren, en de door jou geschetste situatie ben ik gelukkig nog nooit tegengekomen. Ik kom vooral bij dames achter het raam, en bij een paar bekende privé-adressen. En als ik jouw ervaringen lees, wil ik dat ook liever zo houden.
De verdergaande terugdringing van alles wat met prostitutie te maken heeft, pakt zo wel erg slecht uit voor zowel prostituees als klanten.

Anoniem zei

anti seks religieuzen willen in feite opnieuw besnijdenis invoeren:

http://www.martinzender.com/ZWTF/ZWTF2.11.pdf