donderdag 27 februari 2014

Honeyball


Gisteren heeft het Europarlement ingestemd met het Honeyball-rapport. Dat rapport heb ik al eerder eens in een nieuwsstukje genoemd. Eigenlijk is het geen rapport, maar een radfem-haatfonteintje dat alleen maar uit argumentenloze propaganda bestaat. Eigenlijk is het bijna een lijstje van antwoord-stukjes die nog moeten. Als je me niet gelooft, kan je het hele ding hier lezen. Het is niet veel leeswerk.

Dit rapport is extremer en makkelijker te lezen en begrijpen dan de WRP. Het is dus iets dat veel makkelijker doorzien kan worden. Het is een groep losse kreten, die allemaal makkelijk kunnen worden weerlegd als je je in de hoererij hebt verdiept. Het raadt dingen aan die al vele malen zijn gebleken dat ze niet werken, en die tòch het stokpaardje zijn van zoveel politici.

Er kwam veel weerstand opgang tegen het Honeyball-rapport. Dat was vanuit allemaal organisaties die met prostitutie te maken hebben, van maatschappelijke organisaties, tot vakbonden, tot SOA-bestrijding. En een grote groep onderzoekers en wetenschappers hadden hele scherpe kritiek op wat er werd geschreven. Het ICRSE, een internationale belangengroep voor sekswerkers, heeft die groepen en mensen gebundeld.

Vijfhonderdzestig groepen en vijfentachtig onderzoekers en wetenschappers ondertekenden de kritiek. Ik heb zelf ook geprobeerd om mijn steentje bij te dragen, maar ik heb niet zo'n zware stem als deze stortvloed van kritiek natuurlijk! Ik vond het eigenlijk heel fijn om te zien dat er in de wereld nog zoveel mensen zijn die ons niet zo willen behandelen. Ik was eigenlijk best optimistisch.

Het ICRSE is een internationale groep, maar Marianne Jonker en Marjan Wijers zijn wel onderdeel van het bestuur. En de kritiek is ondertekend door de Nederlandse onderzoekers Hendrik Wagenaar en Isa Vanweesenbeeck. SOA/Aids Nederland, Rights4Change, Buro Brycx en Tampep zijn de Nederlandse organisaties die meetekenden. De hele rits zogenaamde slachtofferhulpclubjes, èn natuurlijk de Nationaal Rapporteur, kon het niet genoeg schelen, of die vinden het wel goed als we worden verneukt. Comensha heeft dan niet zich aangesloten bij de groepen die voor de hoeren opkomen, maar ze hebben zich nog tenminste wel aangesloten bij een protest namens allemaal anti-mensenhandel-clubs.

Honeyball reageerde op de kritiek door de Europarlementariërs persoonlijk te mailen met de boodschap dat ze deze organisaties niet serieus moeten nemen omdat ze uit pooiers bestaan. Ik vond dat zo'n zwaktebod, en zo ongeloofwaardig, dat ik dacht dat deze hele genante toestand nu wel als een klapsigaar in haar gezicht was afgegaan, en niemand haar meer serieus kon nemen.

Mijn collegaatjes zeggen wel vaker dat ik tè optimistisch ben, en dat ik er niet vanuit moet gaan dat we eens een keer níét verneukt gaan worden. En ze hebben weer gelijk gekregen. Het voorstel is aangenomen. Nou is het Europarlement volgens Bouche "een schijndemocratische façade zonder slagkracht," en kunnen ze niemand dwingen om het over te nemen, maar het telt wel weer mee in de media. En in de politiek. En die twee hebben wel de macht in Nederland.

Bijna alsof het natrappen is. Zo voelt het als ik lees dat ze niet alleen met grote overmacht hebben gestemd vóór het Honeyball-rapport, maar wèl paragraaf 29 hebben geschrapt. Daar stond:
"Stresses that prostituted persons should not be criminalised – as is the case in some Member States, for example the United Kingdom, France, the Republic of Ireland and Croatia – and calls on all Member States to repeal repressive legislation against prostituted persons;"
Dat was een paragraaf die geen keiharde repressie tegen iedereen in de business zou veroorzaken, maar juist wat ruimte zou maken, en die is geschrapt. Dat betekent dus dat ze niet eens ongelezen of zonder te begrijpen voor hebben gestemd. Dat deden ze bewust òm die repressie, en òm ons nog verder in het verdomhoekje te schoppen.

Had het Europarlement maar een Eerste Kamer. Die heeft in Nederland wel bewezen dat ze nuttig zijn. Nu is het enige wat er gebeurt na een besluit van hun parlement dat er een mooi verhaaltje van wordt gemaakt door hun public relations. In de Nederlandse pers is er weinig oproer, ik heb alleen Linda Duits nog maar gezien, en dat is geen massamedia. Hopelijk komt er nog wat meer los.

Ja, er is meer nieuws. Utrecht heeft weer wat gedaan, maar dat is nog steeds gewoon precies wat je kan voorspellen, dus daar ga ik niet opin. Laurens Buys heeft zich uitgesproken over het beleid in Amsterdam, nèt nadat ik mijn stukje van maandag was begonnen te typen, dus die moet ik hier nog even apart noemen. Hij heeft ook een stukje in Joop.nl geschreven. Er is een nieuw onderzoek naar pornoverslaving, en die is ookwel interessant. Seks is goed voor je hersens, dat wisten we al. EDIT: En kom, laten we dit er ook nog even bijdoen.

Tijdens het zoeken naar achtergronden kwam ik dit filmpje tegen over Petite Jasmine. We missen haar.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt een grote fantasie Zondares, want ik zie het nergens in het nieuws!!!

Anoniem zei

@27 februari 2014 07:08: Maak je nou een grapje of ben je echt zo dom?

Al is het inderdaad wel opmerkelijk dat de main-stream-media dit bericht niet melden.

UKS zei

Stukje van Laurens Buijs is al een tijdje oud. Wel nog steeds relevant.

Anoniem zei

Doe je mee met de Flash Mob als protest? Het is op 8 maart om 15.00 uur op de Dam in Amsterdam (op datzelfde tijdstip zijn in andere landen ook protesten).
We zullen allemaal een rode paraplu opzetten.

Anoniem zei

@Anoniem 28 februari 2014 04:14:
Leuk plan, maar op die plaats en tijd is er ook een 'feministische' demonstratie.

http://8maartamsterdam.nl/

Is het de bedoeling om het 'pro-hoererij' standpunt in te brengen in die demonstratie?


Anoniem zei

Dat is toch ook wat... Ze zien prostitutie als een vorm van slavernij? Punt B bladzijde 6. Bizar.