woensdag 16 maart 2011

Inenten tegen wratten!

Hoi allemaal, ik heb goed nieuws. Misschien weten jullie dit allemaal al, maar ik heb het pas gisteren gehoord. Je kan je in laten enten tegen genitale wratten! Daarmee loop je als vrouw ook veel minder risico op baarmoederhalskanker. De inentingen worden gratis aan meisjes van twaalf aangeboden, ook al doen die er vaak niet aan mee, maar je kan ook als volwassene dus in laten enten! Dat kost wel wat geld, maar het is echt goed voor je gezondheid.

Genitale wratten is één van de meest voorkomende SOA, en het is er eentje die soms voor kanker kan zorgen. Dat is wel de moeite waard. En als we met genoeg ons in laten enten, sterft de ziekte misschien uit! Daar hebben we nu allemaal de kans voor. Het is ook mogelijk voor mannen. Denk niet alleen aan jezelf, ook al is het voor jou belangrijk, je bent dan ook veilig voor als je anders je partner besmet.

Ik heb me vandaag bij mijn huisarts gemeld om te vragen of het kon, en hij zei meteen ja. Ik moest wel eerst een bloedproefje laten doen, om te kijken of ik het niet al had. Vorige test was dat niet zo, en ik hoop zó dat dat nu nog zo is! Ik ben helemaal opgetogen, een paar prikjes en ik ben weer wat veiliger.

Dankjewel W!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Mijn oom Ad had een genitale wrat en at patat.

Anoniem zei

zou het vaccin levenslang werken? dan zou iedereen zo'n prik ergens in 'je' jeugd al moeten krijgen

Anoniem zei

Altijd slim, voorkomen is beter dan (pogen) te genezen. Let er wel op dat er 2 vaccins (Gardasil en Cervarix) zijn. Aangezien je zelf moet betalen moet je ook zelf kunnen kiezen. een van de twee heeft een bredere werking (kruisbescherming tegen andere vormen van kanker. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke een langdurige bescherming geeft ook op latere leeftijd.
Je huisarts kan vast wel eea voor je opzoeken/vinden.

Student medicijnen zei

Hey Zondares, voor jou is Gardasil een betere optie dan Cervarix. Cervarix schijnt iets meer celreactie te geven, maar dekt maar twee viri, Gardasil dekt er vier.

Cervarix is onder andere aangenomen als het entmiddel in het Verenigd Koninkrijk omdat het niet beschermt tegen de irritante wratten. Dat is omdat anders preutse groepen het middel zagen als een aanmoediging tot promiscu gedrag.

Zondares zei

Ik heb mijn eerste prik gehad, deed best veel pijn. Maar ik ben tenminste beschermd als ik de kuur afmaak.

Ik heb inderdaad Gardasil genomen.

Anoniem zei

FYI

Al weet ik niet in welke leeftijdsgroep je valt:

http://www.reuters.com/article/2011/04/06/merck-gardasil-idUSN0626315420110406

Ze zeggen niet dat het niet veilig is! Het is alleen niet bewezen dat het even goed werkt als bij jonge mensen (wrs te weinig data om claim hard te kunnen maken eg meer testen nodig).
gardasil lijkt mij ook beste keus (werk in dit farma gebied, maar niet bij Merck)

Serena zei

Ik heb indertijd de baarmoederhalskankerprik afgeketst toen ik 16 was. Toen werkte ik al. Mij werd verteld dat als je al met veel mannen sex had gehad, de prik amper zou werken voor baarmoederhalskanker. Over genitale wratten is NOOIT iets verteld, ook niet in de info folder! Slechte zaak. Mijn hepatitis heb ik wel gehad, ik vind dat je die sowieso moet hebben als working-girl. De klanten kunnen hier beter ook eens achteraan bij het GGD!

Ik ga direct morgen een gardasil-prik halen, thanks voor de tip!

Co Jansen zei

Google-afbeeldingen heeft mij voor die wratten heel bang gemaakt.
Co.

Third Aly zei

This site is one of the best I have found.

obat perontok kutil kelamin herbal de Nature