donderdag 17 maart 2011

Lekker vakantie

Ik ben terug van een lekkere vakantie. Het was zalig, ik was al jaren niet meer op vakantie geweest. Ik heb lekker het budget van al die tijd samengedaan, en gekeken waar ik heenwou. Ik heb gekeken naar walvis-spotten bij California, ik heb gekeken naar een reis door de Filipijnen, of me kapot blowen in Thailand, of een prachtige natuurvakantie in Congo, maar toen kreeg ik een aanbieding te zien van een reisje naar het strand van Acapulco, en ik was verkocht. Een zalige niksdoe-vakantie tijdens Spring Break! Lekker feesten.

Dat blijft bij mij vaak toch bij het uitzoeken van de vakanties, want al dat geregel vind ik maar lastig, en ik verlies er zoveel inkomsten mee. Ik heb ook altijd het idee, dat ik de ideale vakantie ga vinden als ik nèt even doorzoek. Maar toen de week voordat ik ging er opeens weer sneeuw op de straat lag, dacht ik: nu ga ik gewoon.

Ik heb helemaal niet zoveel uitgegeven als ik had gereserveerd, maar wel zalig geshopt, dus ik heb ook weer kleren voor lange tijd. Het is andere mode dan hier. Zo kan ik lekker mixen en matchen. Daar is shoppen ook een andere ervaring, je kan naar een Amerikaans-achtige mall, maar je kan veel leuker shoppen op de markt, er zijn in de kleine wijken bazaar achtige dingen, met veel kleine winkeltjes. Heel leuk echt.

De Mexicanen zijn heel leuke mensen, ook al spreken ze vaak alleen maar Spaans. Dat maakte het weleens moeilijk, maar met mijn gidsboekje kwam ik toch nog wel een eind. Er waren wel véél Amerikanen, maar toen ik met een groepje daarvan meeliep, konden die voor mij wel vertalen, dat was erg handig. Ik denk dat we allemaal meeliepen met één jongen, die het echt een beetje sprak.

Tijdens Spring Break zijn er een heleboel studenten in de stad, die goedkope feestvakanties vieren. Dat is erg feestelijk, en erg leuk, als je uitgaat kom je in een soort massa terecht, die later op het strand terechtkomt. Soms was er bij zwembaden afgesproken, waar er niet zoveel gezwommen werd, maar heel veel gezopen. Dat is wel een nadeel bij die studentenfeesten.

Het was pas ècht een supervakantie, toen ik erachter kwam, dat iedereen daar dacht dat ik ook nog een college student was. Niemand geloofde dat ik meer dan tien jaar ouder was, dan de studenten! In het begin legde ik het nog wel uit, maar later verzon ik gewoon dat ik nog studeerde, en iedereen geloofde me. Dat was geweldig! Als er klanten belden, deed ik alsof het mijn ouders waren, en tegen de klanten dat ik op een feest was. Je kan niet zomaar helemaal verdwijnen. De afspraken moet je in blijven plannen.

Dat is wel het nadeel van een éénmans-bedrijfje, je kan het nooit helemaal achterlaten. Met een baan had ik dat nooit, het bedrijf kon doodvallen als ik op vakantie was. Ik vind het wel een beetje jammer dat dat niet meer kan, maar het zit me ook niet echt dwars. Het is iets van mij dat ik meeneem. Het is een fijn gevoel dat alles er thuis ook mee doorgaat. Ik heb daarom nu ook héél veel te doen.

Ik ben best dronken geweest, maar ik heb me niet zo comagezopen als die mensen daar doen. Ik vond het fijn om te feesten. Heerlijk op het strand zijn, zwemmen in de zee, de stad in om in de drukte tussen de Mexicanen te lopen. Ik had nog het plan gehad, om naar kunst en cultuur te gaan kijken, maar ik had het zo naar mijn zin dat ik het niet heb gedaan.

Het bier daar is echt smerig. Ik was blij als er Heineken was, moet je nagaan. Het zal wel een andere smaak voor bier zijn, maar dat laffe kan ik echt niet hebben. Bier hoort niet zo dun als limonade, en ze kunnen er zoveel van zuipen, omdat het echt slap is. Misschien kwam het omdat er veel Amerikanen waren, maar al dat bier wat je daar krijgt is bijna hetzelfde.

Het viel me heel erg op dat de Amerikanen heel erg zelfbewust zijn, en héél preuts. Als ze denken dat het hoort op een feestje, laten ze wel wat van hun seksualiteit zien, maar op een heel onbeleefde en zowat gemene manier. De meisjes kunnen maar op één manier flirten, en dat komt op mij heel sletterig over. Er was maar één meisje dat ik anders met de mannen om zag gaan, maar die kwam uit Frankrijk!

Amerikaanse studenten hebben duidelijk leren seksen door te kijken naar Gonzo. Ze doen echt precies hetzelfde, het is véél erger dan in Nederland. Maar als je een beetje zo'n jongen eronder krijgt, worden ze heel verlegen en kun je er nog iets mee. Ze schrikken zich rot als je ervaring hebt, dat vond ik wel heel duidelijk.

Ik werd op de feesten een beetje zat dat er zoveel schuttingtaal werd gebruikt. Alles is fucking, en de zinnen krijgen nog even shit aan het eind geplakt. Als zo'n jongen zegt dat hij drankjes gaat halen, zegt hij: "I'm going over to the fucking bar to get some fucking drinks, you want some?" Dat lijkt niet zo bijzonder, maar na een week ben je dat echt zat hoor. Net zoals de drankspelletjes. Die zijn gewoon gevaarlijk, een meisje van hoogstens 45 kilo die een hele fles Tequila in één keer naar binnen moet gieten. Halverwege kotst ze alles op, maar is dat dan wel alles?

Het was een zalige tijd, lekker feesten. Ik had me eigenlijk vantevoren voorgenomen om geen seks te hebben, maar toen ik daar was dacht ik: waarom eigenlijk? Ik was van plan om een vakantieliefde te krijgen, en ik weet dat als je gewoon losse seks gaat hebben de vakantieliefde niet komt. Maar het gevoel was anders, dus dan doe je wat je wil. Het is vakantie! Helaas was er maar één goeie beurt bij, maar de rest was leuk, want ik was dronken.

Het vakantiegevoel komt ook van hoe je eet en waar je slaapt. Ik had flink uitgepakt met het hotel, en dat was erg fijn. Want je komt dan thuis in een schone kamer, met een heerlijk bed, en alle gemakken. Lekker in een ruim bad, en roomservice zodat je toch nog wat kan eten, midden in de nacht. Gewoon eten deed ik met de studenten waarmee ik optrok, maar anders in een leuk restaurant. De Europese restaurants liet ik zitten, ik ging in de Mexicaanse restaurants. Ik hou van heet eten, maar dit was toch anders dan bij de Chinees.

Ik heb meer zon gekregen dan wat ik dacht, maar ik ben niet erg verbrand. Ik ben wel lekker bruin, zalig. Nederland is toch wel heel erg koud als je zo thuiskomt. Ik ben heel lui geweest, en lekker genot zoeken. Ik ben helemaal opgeladen, ook al heb ik zoveel tijd verloren op de vliegvelden, en ook al heb ik heel veel jetlag gehad.

Toen ik thuiskwam was mijn geldmannetje helemaal woest, omdat ik vergeten was om hem het te vertellen. En omdat ik mijn administratie aan hem zou geven vòòr maart. Dat was gewoon vergeten, maar daar maakt hij meteen dan een hele toestand van. Ik heb weer moeten horen dat ik betrouwbaar moest zijn, en dat er zo niet met me te werken was. Ik voelde me weer alsof ik nog op school zat.

Zalig jongens. Ik ga niet superlang meer wachten tot de volgende vakantie, misschien zelfs al voor volgend jaar.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

probeer zo lang mogelijk op die vakantie high te blijven! even eruit is altijd wel goed om weer op te laden / bij te komen.
Voor je het weet zit je weer in een werkritme.

Anoniem zei

Leuk stukje! Goed dat je een fijne vakantie gehad hebt.

Anoniem zei

Wat is trouwens die ene manier van flirten die Amerikaansen kennen? Ik had een paar dagen terug een Amerikaanse ontmoet, ik vermoed dat ze me wel leuk vindt, en zich ongeinteresseerd voordoet om zich een houding te geven.

drybatio zei

Ik denk dat ik uw boekhouder gelijk geef.
Nu heeft uw administratie 2 weken achterstand, terwijl het misschien maar een uur kostte om het naar hem te brengen.

Overigens zou ik niet op die manier vakantie willen vieren, ik wil juist die ruïnes in Mexico bekijken, en het is zonde om dan je roes uit te slapen.
Maar het is jouw geld.

drybatio zei

En ik vind wel grappig dat je gewoon op de versiertoer was.

Blijkbaar is sex tijdens het werk anders.

Anoniem zei

Je geldmannetje had ook gewoon je blog moeten lezen :P

Leuk dat je het zo fijn hebt gehad!

M.

Anoniem zei

Fijn dat je het naar je zin hebt gehad, maar ik had mijn werk ook maar even thuis gelaten en in jou geval zeker geen seks willen hebben, dat zou ik zo zat zijn. Ik hou er zelf erg van hoor, maar ja, het is ook niet mijn werk.

Richard86 zei

Leuk dat je een fijne vakantie hebt gehad. Maar ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar die ene manier van flirten.

Anoniem zei

Als jij het maar een lekkere vakantie vond.... dat is het belangrijkste.

Anoniem zei

Hallo,

Doet je goed he lekker weg. Leuk dat je het na je zin hebt gehad. Vertel eens over een avontuurtje op vakantie. ik denk dat we er allen op zitten te wachten.

ik wacht op de volgende vakantie verhalen ....

adios

Anoniem zei

Moet de boekhouder niet de belasting stuff indienen in deze tijd. Dus kan opzich snappen dat die niet al te blij is:P

Anoniem zei

Hoi "Zondares",

Als je met bejaarden mensen spreekt dan valt het me altijd weer op dat de meesten van hen, als zij terug kijken op hun leven, niet over hun bezittingen spreken, maar dat zij spreken over zaken die zij meegemaakt hebben.

Veel(jonge)mensen zijn bezig met het verzamelen van geld en materiaal, maar is dat de essentie van het leven?

Mijns inziens zijn ervaringen opdoen in het leven veel belangrijker(lees:verrijkender) dan geld & materiaal verzamelen en daarom juich ik het toe dat je met vakantie bent gegaan. Misschien zou je dat meer moeten doen?

Als ik jouw vakantieverhaal zo lees, dan lijkt me een "Full Moon Party" op het strand van "Koh Phangan" in Thailand trouwens ook wel wat voor jou!

Er staan daar aan het strand zo'n stuk of twaalf strandtenten met torenhoge muziekinstallaties die tot ver over het water waarneembaar zijn. Elke tent heeft haar eigen DJ's.

Afhankelijk van de tijd van het jaar zijn er zo'n 10.000 tot 30.000mensen (van verschillende nationaliteiten)op het strand te vinden.

En een colaatje Barcardi wordt er niet in een glas geserveerd, maar in een bucket (deze laatste is vergelijkbaar met een plastic mayonaise emmertje).

google op "Koh Phangnan Full Moon" en klik op afbeeldingen voor foto's van dit feest.

groet,

HL 69.

magere hein zei

Lachen hee, heerlijk weer, lekker ketsen met jonge mensen. Zuipen en uitslapen. De ideale mannenvakantie!!
En de zeurpieten over cultuur e.d. zijn gewoon jaloers.

Zondares zei

De Amerikaanse meisjes flirten door de jongen waar ze wat mee willen, eigenlijk te negeren, maar heel duidelijk laten zien dat ze heel dronken en promiscu zijn. Dan hopen ze dat ze door hem worden besprongen. Ze maken geen contact.

Co Jansen zei

"De meisjes kunnen maar op één manier flirten, en dat komt op mij heel sletterig over": Sletterig vind ik lekker geil.
Co.