zondag 27 september 2020

Minpuntjes

Volgens mij is er niemand in de wereld die in de spiegel kijkt, en alleenmaar moois ziet. Iedereen heeft wel iets wat ze graag anders heeft. Zelfs de mooiste meiden zien minpunten aan zichzelf, zelfs als andere mensen die helemaal niet zien, of in ieder geval niet een minpunt vinden. En helaas zie je je eigen minpunten altijd als veel groter en belangrijker dan ze zijn.

Ik heb door mijn blogje de afgelopen bijna twaalf jaar behoorlijk wat kontakten gekregen, en sommige daarvan zijn best close met me geworden. De meeste helpers kennen me alleen via de computer, want we moeten aan onze anonimiteit denken. Maar er zijn ook mensen die ik wel persoonlijk ken, meestal omdat die me via een andere route dan mijn blogje óók hebben ontmoet.

Met die helpers heb ik afentoe echt persoonlijk kontakt. Het zijn er maar een paar, maar het is misschien wel daarom extra leuk om met ze af te spreken. Onder hoeren zijn is sowieso leuk, omdat je allebei dingen begrijpt die buitenstaanders niet snappen, en je kan even helemaal jezelf zijn. Met hoerenvriendinnen ben je anders dan met burgervriendinnen, en héél anders dan met klanten. Als ik dat niet kan hebben, mis ik dat enorm.

Zo kwam het dat ik een poosje geleden twee helpers bij me over de vloer had om te praten over het stukje "Oprisping." Ik wist niet goed wat ik daar nou mee wou, en ze hebben me heel goed advies gegeven, vooral over dat ik het kort moest houden. Dat is nou eenmaal advies wat ik heel vaak moet horen. De rest van de tijd hebben we vooral zitten kankeren op de samenleving en de rotmensen die daar de toon in zetten, en zitten keten samen.

Een helper, ook een escort, die er toen bij was, was voor de verandering eens goed gekleed. Meestal had ze kleren aan die haar niet pasten. Ze droeg altijd te strakke broeken, omslagdoeken om haar heupen, laaghangende handtassen, en het zag er gewoon niet uit. Nu had ze een leuk jurkje aan dat haar brede heupen mooi liet uitkomen. Ze zag er meteen een stuk lekkerder uit. We maakten daar complimentjes over.

Zij was daar nietzo gemakkelijk over. Ze zei dat ze dit aanhad op verzoek van een klant, maar dat ze dit soort kleren nooit droeg omdat het haar brede heupen zo liet zien. Dat verbaasde ons een beetje, want wij vonden haar brede heupen nou juist mooi. Ja, ze waren vast lastig bij het broeken kopen, maar haar middeltje zag er meteen uit als een wespentaille, en haar kont is historisch.

Maar dat hebben we allemaal wel. We zijn allemaal gewoon vrouwen, en er zijn maar heel weinig vrouwen die precies het ideaalmodel zijn. En onze afwijkingen, daar staren we ons blind op. Hoeveel onze collega's ons ook vertellen dat het niet belangrijk is, en dat het juist mooi is, en dat je er genoeg klanten mee krijgt. Juist dáárvoor. En zelfs wanneer je ziet dat het zo is, dan blijft het ongemak.

Een collega heeft dus brede heupen. Een andere heeft een huid die slecht tegen elke soort van ontharen kan, dus die heeft altijd huid als een sinaasappel. Weer een ander heeft rekstriemen van haar zwangerschap. Nog een ander heeft buitenmaats grote voeten, en voelt zich altijd als Pipo de Clown. KSP heeft nauwelijks tieten, geen heupen, is kort en ontploft elke lente van de sproeten. N is altijd òf te mollig geweest, òf had theezaktietjes. Alleen W is perfekt, tenminste dat lijkt zo. En daar heeft ze genoeg voor betaald.

Al die vrouwen krijgen werk. Geen van die vrouwen heeft ooit wat negatiefs erover gehoord van de klanten. Want klanten vinden het helemaal niet erg als je geen bovenwereldse engel bent, maar een vrouw. Mannen vinden het eerder een pluspunt als ze zich niet ongemakkelijk hoeven te voelen met iemand die veel perfekter is. Je kan zelfs zeggen dat minpuntjes hebben je pluspuntjes sterker naar voren laat komen.

Maar je hebt ook dat wat wij als minpunten zien, voor de klanten helemaal geen minpunten zijn. Rekstriemen vinden wij verschrikkelijk, maar de meeste mannen kan het niets schelen. Een flink aantal vinden ze zelfs aantrekkelijk, als een soort vruchtbaarheidssymbool. Tieten die klein of groot of zacht of ongelijk of puntig zijn, bijna altijd vinden mannen ze mooi, ook als jij ze liever perfekt had. Er zijn zelfs flink wat mannen die jouw niet-perfekte tieten leuker vinden dan de perfekte.

En zo gaat het met zoveel dingen. Ik heb een collega die het heel erg vindt dat ze geen lang haar kan laten groeien. Haar haar is heel breekbaar, dus zelfs extensions worden niet mooi. We snappen allemaal hoe erg dat voor haar is. Maar ze krijgt veel positieve reakties op haar advertenties sinds ze wat shots van haar achterhoofd erbij heeft, omdat er bestwel mannen zijn die het juist mooi vinden.

Ik heb wel ontdekt dat er geen betere manier is om op je gemak te worden met je schoonheid, je schoonheidsfoutjes en je aantrekkelijkheid, dan te hoeren. Een stroom van mannen die bereid zijn om te betalen om je te neuken omdat ze je aantrekkelijk vinden, dat kan je niet afdoen als goedkope complimentjes om je te troosten met je lelijkheid. Zelfs de meiden die danmaar gaan wegwuiven dat mannen geen smaak hebben, geloven daar niet heel hard in.

Je merkt namelijk heel snel dat die klanten niet alleen je vergéven wat je minpuntjes zijn, maar dat ze er vaak juist opafkomen. Die vinden dat aantrekkelijk. Vaak hoor je dat expliciet als ze reageren op je advertentie, en je krijgt het tijdens de beurt ook regelmatig te horen. Zo'n klant kan helemaal in vervoering raken van je minpunt, en dat zijn echt geen uitzonderingen.

Dat valt vaak niet goed. Bij anderen zou ik zeggen: "Gek genoeg valt dat vaak niet goed." Bij mezelf schrijf ik dat toch niet zomaar neer, terwijl dat toch ergens wel raar is. Ik vind het bij mezelf moeilijker te zien dan bij anderen. Als KSP een compliment over haar sproeten heeft gekregen, moet ze dat bijvoorbeeld uit haar hoofd zetten omdat het haar afgeilt. Andere meiden worden er echt onzeker van. Tegen hen kan ik volmondig zeggen dat het onzin is, maar als het bij mij gebeurt voel ik het ook wel.

Want als puntje bij paaltje komt, gaat het er eigenlijk helemaal niet om of de mannen je wel willen. Dan zou het immers snel weg zijn, en zou KSP lekker in de zon gaan zitten, zou het meisje met de brede heupen Braziliaanse broeken bestellen, zou de vrouw met de rekstriemen croptops gaan dragen, zou N een abonnement op roomsoesjes nemen, en zou W ons wel vertellen wat zij niet mooi aan zichzelf vindt. Maar zo is het niet.

Seks gaat vooral om op dingen geilen. Je geilt op de dingen die je doet, je geilt op de situatie waarin je het doet, je geilt op je partner, en je geilt op jezelf. Je moet mìnstens je voelen alsof je even thuishoort in de rol waarop je geilt. Mensen die niet op zichzelf geilen, hebben geen fijn seksleven. Je kan veel beter niet op iets anders geilen, dan dat ontbreekt dat je op jezelf geilt.

Op jezelf geilen klinkt heel narcistish, maar zo moet je het niet zien. Het gaat erom dat je jezelf voelt en ziet als een seksobjekt, als iemand waar andere mensen seks mee zouden willen hebben, omdat je naar jezelf kan kijken en dan denkt: "Ja! Als ik een vent zou zijn, zou ik mezelf willen pakken!" En dat gaat natuurlijk alleen lekker als je geen dingen hebt die voor jou jezelf diskwalificeren.

Dat jezelf diskwalificeren, dat zie ik véél. Veel te veel. Bij de hoeren om me heen zie ik het nog het minste, en daar zie ik het dus al veel. En dan nog wel bij de klantjes, reken maar dat het in hun persoonlijke seksleven erger is. Maar dus ook bij vrienden en vriendinnen, bij mensen die hulp vragen in mijn mailbox toen ik daar nog inkon, en natuurlijk bij klanten. En ik zie het ook mezelf wel doen.

Het gebeurt telkens. Een meisje ziet een jongen, en ze vindt hem aantrekkelijk. Hij kijkt, zij wil flirten, maar ze voelt zich stom, en ze heeft een ijselijk gevoel bij het idee dat ze wat zouden gaan aanrotzooien en hij gaat zien dat haar ene tepelhof veel bruiner is dan de andere. Dus kapt ze het af, want ze voelt zich er niet lekker over. En daar gaat weer een kans op een leuk avontuurtje.

Of een vrouw is lekker aan het borrelen met een knappe collega, en hij maakt een flirterige opmerking. Zij voelt hem wel, zij is meteen gefascineerd en wil doorflirten. Maar dan kijkt ze naar hem, en ziet hoe knap hij is, en meteen komt in haar hoofd een plaatje op van haar en hem samen. Dat plaatje is van een lekkere man en een saai lelijk wijf, en ze vindt het belachelijk. Dus ze schaamt zich en zet niet door.

Nog eentje dan, je bent lekker aan het dansen met een spannende kerel, je hebt zin in hem, en je wil hem wel verleiden. Je krijgt het ideale moment, er zijn even geen pottekijkers, je hebt net een flinke rumba met hem gedanst, en je wil je beproefde versiertruuk gebruiken. Maar dan kijkt hij je aan met een vrolijke blik, en je denkt opeens er alleenmaar aan dat je het niet awkward wil maken, en dat je zijn vrolijke, vriendelijke houding zou verpesten door er seks tegenaan te duwen. Want hij is leuk en los en spontaan, maar jij moet het weer seksueel maken.

Ook mensen die opzich niet onzeker zijn hebben dat. Mensen hebben een héleboel redenen om de stekker uit een flirt te trekken, zelfs voordat het een flirt wordt. Dus zelfs voordat ze hun seksobjekt de kans hebben gegeven om dat oordeel te maken waar je vast maar vanuitgaat. Je pakt dan dus wel die ander de kans af om het veel mooier te laten aflopen dan dat je had gedacht.

Er zit aanvast dat begeerd worden door iemand die je niet ziet zitten een soort aanranding is. Dat je niet "lastiggevallen" moet worden door mensen die je seksueel benaderen. Niet zo raar in een wereld waar de Nationaal Rapporteur Mensenhandel En Seksueel Geweld Tegen Kinderen al "ongewenste seksueel getinte blikken" als seksueel geweld telt. Maar toch komt seksueel kontakt alleen van iemand seksueel benaderen als er nog geen seksueel kontakt ìs.

We krijgen van de samenleving, ook via school, via ouders, via media, telkens te horen dat iemand seksueel benaderen geweld is. Niet echt met dat woord, maar bijna wel. Nafluiten wordt als geweld behandeld, een flirt die ongemakkelijk wordt ontvangen behandelen we als een aanranding, en het wordt helemáál naar als het binnen een kring van collega's of op een school gebeurt.

Tegelijk laten die media wèl zien dat seks en seksueel benaderen allemaal geweldig en gezond is, zolang het maar geaccepteerd en welkom is. Wat je dus vantevoren niet kan weten. En als je afgaat op wat je leert uit de geïdealiseerde verhaaltjes in de voorlichting of de fiktie in boeken en op TV, zie je dat perfekte mensen geaccepteerd worden en "goede" seksuele wezens zijn, terwijl de iets-minder-perfekt-mooie mensen die de bad guys spelen er juist mee laten zien hoe slecht en verkeerd ze zijn.

Het is een wonder dat er nog íéts gebeurt. Nou ja, we hebben danook als samenleving wel manieren gevonden. Van gala-plicht tot puberspelletjes als flesje draaien of seven minutes in heaven;, als er maar peer pressure bijhoort is het opeens weer helemaal goed. En dan is er opeens ook geen zelfdiskwalifikatie meer, dan is er geen gevoel meer dat je iemand aanrandt, zelfs als die spelletjes eigenlijk dichter tegen aanranden aanliggen dan je collega uitvragen bij het kopiëerapparaat.

De meest gebruikte manier om hier tochnog overheen te komen is natuurlijk alcohol. Daar heb ik aleens een heel stukje over geschreven, en op dat stukje ben ik best trots. Het sloeg niet zo aan, en het heeft nooit veel views gekregen, maar ik vond het zelf wel erg mooi. Waar het opneerkomt is dat alcohol wordt gebruikt om alle kronkels in je kop te verdoven, en eens wat natuurlijk gedrag door te laten.

We hebben allemaal ongezonde ideeën over hoe dodelijk onze minpuntjes zijn voor ons recht om seksueel te zijn. Terwijl als je als hoer gaat adverteren, je héél duidelijk ontdekt dat er meer mensen zijn die je minpuntjes juist mooi vinden dan die erop afknappen. Als ik luister naar mijn collega's hoor ik dat al teveel, en onder de klanten en mijn burgervriendinnen is het helemáál prijs. Sommige mensen hebben nooit een flirt, omdat ze zich àltijd diskwalificeren. Dat is zo jammer!

De meeste minpuntjes zijn nieteens minpuntjes. Dat vinden veel mensen nieteens echt lelijk, of zelfsmaar minder mooi. Mensen die klagen over hun ogen die tever uitelkaar staan, hou toch op! Verlegen zijn over je knokige knieën, ga toch weg! Piekeren over je smalle schouders, wat een onzin! Ja, jij vindt het minder mooi, maar de mannen zíén het vaak nieteens!

En ook echte minpuntjes, want ik ben niet zo iemand die helemaal body positivity gaat over alles, die zijn niet het eind van de wereld. Als je te dik bent kan je daar wat aan doen, als je bieflapjes hebt hangen of een harige moedervlek dan zijn er dokters die je daar vanafhelpen, netzoals wanneer je scheelheid hebt of slechte tanden. Als het je dwarszit, blijf er dan niet mee lopen.

Maar er zijn ook èchte minpunten waar je ècht niets aan kan doen. En dat kan heel veel zijn. Bestwel veel mensen hebben die. Van ontsierende littekens tot blindheid tot vingers of voeten kwijtzijn, scoliose of gewoon een heel onregelmatig, lelijk gezicht, ja. Dat is naar, dat begrijp ik wel. Maar hoevaak ik wel niet van die mensen heb gehoord dat ze verbaasd zijn hoe goed ze tòch in de seksuele markt liggen!

Wees een seksobjekt. Dat is wat we allemaal nodighebben. Je moet jezelf kunnen zien als iemand die seks opwekt bij anderen, en seks met anderen bedrijft. Als je je betrapt op dat je verlegen wordt of niet durft om een seksobjekt te zijn, stuur jezelf dan bij. Het is zo zonde om jezelf zo af te serveren. Leer om te geloven dat je mooi en begeerlijk bent, voor bijna iedereen. En nou nog voor jezelf.

Je bent een mens, een seksueel wezen. En als je geluk hebt, heb je geen grote minpunten. Als je geen grote minpunten hebt, dan heb je ècht niets om je zorgen over te maken. Dan kan je gewoon vol zelfvertrouwen en trots seksueel zijn, en mensen seksueel behandelen. Heb je wel grote minpunten, dan loop je vaker een blauwtje. Dat is naar en oneerlijk, maar dat is nou eenmaal zo. Maar nog steeds kan je vol zelfvertrouwen zijn, en mensen seksueel behandelen. Want ook jij bent een mens, ook jij bent seksueel, en ook jij mag een seksobjekt zijn. Geil op jezelf!


6 opmerkingen:

Nico zei

Nou, dat is een aardige manier om de week te beginnen...

Dank!

Willemijn zei

Wat een lief stukje Zondares. Dankjewel dat je ons lezers zo een hart onder de riem steekt.
Had het heel erg nodig!

Anoniem zei

Zondares, wat ben jij toch een diepdenkertje.




Anoniem zei

Ik had een link geplaatst. Die heb je weggehaald. Jammer want ik bedoelde het goed naar degene die die video’s plaatst op utube. Er was in de 80’r jaren ook ook een vrij jonge prostituee in rotterdam in die situatie. Door omstandigheden ontmoette ik haar ook privé soms. Ik weet dat ze veel klanten had ondanks haar ‘puntje’ .... zij draaide goed.

Mijn bedoeling was om met de link aan te geven dat je ondanks dat ‘puntje’ heel sexy en aantrekkelijk kan zijn. Er zullen ongetwijfeld lezers van deze vlog op haar triggeren. Ik heb ook bewondering voor wat ze doet op utube.

Het leek me toch goed dat te vermelden.

[je kan deze posting ook weghalen, omdat hij nauwelijks nog ergens op slaat, maar ik wilde toch even de door je weggehaalde link toelichten aan je], waarom ik deze hier geplaatst had. ‘Zij van de weggehaalde link’ is geen prostituee zover ik weet, misschien is dat de reden dat je die link weggehaald hebt en daar kan ik me ook wel wat bij voorstellen.

Anoniem zei

Hoi, hoe normaal is het om als vrouw "hip dips" te hebben ? Vrij normaal volgens mij.......zeg maar zo'n kuil in je heupen / zijkant van je bovenbenen, waardoor je niet helemaal van die mooie ronde heupen hebt :) Zijn er eigenlijk mannen die zich hier aan storen bij een vrouw? Een typisch voorbeeld lijkt me, vrouwen storen zich er (misschien) aan, mannen zién het vaak niet eens...?

Willemijn zei

Soms vraag me af waar die extreme onzekerheid bij vrouwen vandaan komt. Zou het alleen de media zijn, dat vind ik toch wel moeilijk te geloven. Iedereen weet dat je in de media alleen de 5% mooiste mensen ziet.
Van mezelf weet ik het wel, en dit zal wel voor meer mensen gelden. Mijn jeugd was moeilijk, kinderen en tieners zijn gemeen. Heb je afstaande oren, een beugel, een brilletje, pukkels of ben je te lang, te kort, te dik of te dun: je krijgt het te horen. En niet zo'n beetje ook.
Ik had flink ondergewicht, plus een bril, plus een beugel en ben vrij lang. Vier keer prijs dus. Ik werd bijna dagelijks van mijn fiets getrokken, uitgescholden, uitgelachen door groepen jongens. Die ik niet kende, het waren steeds andere. Altijd als ik alleen was, werd ik bedreigd door bendes of kreeg ik te horen dat ik lelijk was, een stomme bril had, tieten te klein, etc. etc.
Nu ben ik een grote meid, maar dat ben ik niet vergeten. Er zijn dagen dat ik nog steeds amper de straat op durf. Daten durf ik ook niet. Ik heb al vier keer in therapie gezeten, met beperkt effect.
Nu ben ik mij in cosmetische chirurgie aan het verdiepen, maar ik weet ook wel dat ik met die psychische schade moet leren leven en dat dat niet overgaat, zelfs al zag ik er vanaf morgen uit als miss world. Heel jammer, inderdaad. Maar het is wat het is. Ik ben de enige niet.