maandag 9 november 2009

Beveiliging

Als je een prostituee bent, moet je goed op jezelf passen. Je bent op een discrete plek samen met een man die je niet goed kent. Hij heeft betaald, hij is geil, en hij heeft dus het idee dat hij dingen mág doen. De mensen hebben ook het idee dat de prostitutie een vrijplaats is, en dat zorgt ervoor dat je mannen kan hebben die rare dingen doen.

Het is me nog niet vaak gebeurd, maar af en toe zit er een klootzak tussen die zich niet buiten laat zetten. Sommige mannen nemen je gewoon niet serieus als je naakt bent. Het zijn júist de mannen die een vrouw die seks heeft niet serieus nemen, die voor problemen zorgen. Dan moet je zorgen dat je toch een troef achter de hand hebt.

Als je in een club werkt, zijn er altijd nog je collega's en soms een portier. Die kunnen dan ingrijpen, en in de clubs is even schreeuwen genoeg. Achter de ramen is dat net zo, maar daar hebben veel vrouwen ook nog een pooier met harde vuisten. Op die manier heb je veiligheid. Die vrouwen kunnen daarom wat brutaler zijn.

Sinds ik thuisontvangst doe, moet ik er zelf voor zorgen. In het begin was het nog nieuw voor me om zelf mijn klanten te regelen. Bij club en raam hoef je alleen maar mooi te zitten zijn. Ik dacht dat ik zo kon selecteren, dat ik geen agressieve mannen zou krijgen, en gewoon alleen de vriendelijke toe kon laten.

Dat klopte niet. Ik was nog niet ervaren genoeg, en ik wist nog niet dat de mannen als ze je benaderen, eigenlijk bezig zijn om je te versieren. Voor een man is het niet alleen maar zakelijk om contact met je te maken. Ze zijn bezig om een vrouw te veroveren, en ze proberen je geil en geïnteresseerd te maken. Het is best raar, want het hoeft natuurlijk helemaal niet. Ik vind het juist van respect spreken, als een man me vriendelijk maar zakelijk benaderd.

Omdat die mannen proberen om je te veroveren, krijg je een verkeerd beeld van ze. Elke man komt over als een beetje hulpelozer en schattiger dan dat hij is. De klootzakken kan je er niet meteen uitpikken. Dat komt pas als je bezig bent in het kamertje. Als je nog aangekleed bent, kijken ze wel uit om het te laten zien, want dan weten ze ook wel dat het meteen voorbij is.

Het zijn er echt niet veel, en echt gewelddadig heb ik ze nog niet vaak gehad. Ik heb wel wat mannen gehad die opeens gingen slaan, maar dat was dan iedere keer over als ik ging schreeuwen. Je moet je niet voorstellen dat je bij elke moeilijke klant meteen naar de pepper moet grijpen. Schreeuwen laat ze erg schrikken, ze zijn er niet op uit om gezien te worden. Meestal valt het dus wel mee. Er zijn er maar een paar geweest die ik echt niet zelf aandurfde.

Ik had vóór hem al wat slechte ervaringen in mijn thuiswerkplekje gehad, en ook al was het nog niet nodig geweest, ik had een paar sterke jongens van het poolcafé in de buurt in mijn telefoon staan. Ik betaalde ze om voor me klaar te staan. De klant kwam, en hij was heel aardig. Totdat we naakt waren. Hij was een hele gewone klant, een beetje kalend, blond, gebruind, mager, met best een flinke leuter. Zo snel als we naakt waren, en ik met hem begonnen was, begon hij al met opmerkingen die niet lekker klonken. Ze hadden een toontje dat ik een beetje dreigend vond. Ik was toen natuurlijk al op aan het letten. Tijdens het pijpen ging hij telkens zo staan dat ik moest gaan verzitten, dat vond ik irritant. Toen ik op wou houden, hield hij mijn hoofd vast.

Ik vind het bij de meeste klanten niet erg als ze mijn hoofd vasthouden. Ze doen dat niet om je te controleren, maar om meer contact met je te maken. Soms voel je je er claustrofobisch van, en dan is een beetje duwen tegen zijn handen genoeg. Je moet er niet teveel achter zoeken. Mannen doen het vaak zonder na te denken, en ze bedoelen er niets mee.

Zijn opmerkingen vond ik niet fijn. Het was niet alleen wàt hij zei, maar ook de toon die hij gebruikte. Hij wou macht over me, dat voelde ik wel. Het ging om kleine dingen, zoals: "Je kan maar beter gaan pijpen" en "Doe jij nou maar wat ik je zeg, dan gaat alles goedkomen" en "Pas op met die tanden, of ik word boos.

Deze vent was de hele tijd bezig met kleine dingen die me irriteerden. Ik was hem aan het berijden terwijl hij op zijn rug lag, en hij pakte opeens een sigaret. Ik herinnerde hem eraan dat ik niet laat roken in mijn huis. Hij lachte een beetje, en stak toen toch zijn sigaret aan. Ik zei dat hij die sigaret uit moest maken, of anders op kon rotten.

Hij ging met die sigaret heel dreigend naar mijn dij toe, en toen vond ik het wel te bedreigend. Ik heb hem uit me laten schieten, en ik ben van bed naar de TV-kast gesorongen. Achter de TV had ik toen de telefoon liggen, en ik drukte op de voorkiesknop voor mijn zware jongens. Maar toen had ik nog wel die man in mijn kamer.

Hij begon eerst die sigaret op te roken, dat kostte lekker veel tijd. Daarna heeft hij heel dreigend achter me aan gelopen door het appartement, met een hele dikke stijve. Hij maakte nog steeds dreigende opmerkingen. Op dat moment was ik misselijk, en trilde ik helemaal. Hij kon het volgens mij gewoon aan me zien, hij vond het hartstikke leuk dat ik bang voor hem was.

Ik had toen naast mijn bed en in de keuken wel messen liggen, omdat ik dan een wapen had. Ik heb dat niet gebruikt, omdat je toch niet zomaar gaat steken, als er echt iets is. Het was wel mooi bedacht van tevoren, maar ik was echt naïef. Je kan een heleboel vervelende dingen tegenkomen zonder dat je kunt gaan steken, dus zo'n mes is eigenlijk helemaal niet nuttig. Ik heb het nog steeds liggen voor noodgevallen, maar ik heb het ook maar beter verstopt, want ik heb intussen wel bedacht dat het ook tegen je kan worden gebruikt.

Ik stond te hopen dat hij niet gewelddadig zou worden toen ik de sleutel in het slot hoorde. De jongens van het café waren er, en daar ging zijn stijve meteen van over! Ik heb ze gezegd dat ze hem alleen maar naar buiten moesten brengen, en dat ik gewoon van hem afmoest. Hij heeft zelfs nog de tijd gekregen om zich aan te kleden. Daarna is hij weggegaan, met de zware jongens. Ik heb van de buurtjes gehoord dat hij in het portiek nog een grote bek kreeg, en daarom hebben ze hem in elkaar geslagen. Dat vind ik lief bedoeld, maar ik wou daar juist niets mee te maken hebben.

Het condoom dat hij achterliet, heb ik met walging weggegooid. Het is een beeld dat bij me is gebleven. Ik vind het werk geweldig, maar hij was als een indringer in mijn zaak. Ik voelde me alsof hij me overvallen had. Hij kwam in mijn zaak binnen, en ik verwelkomde hem als klant, maar hij bleek geen klant te willen zijn maar een agressieve misdadiger.

Ik heb een tip van vrienden gekregen, pepperspray. Dat is goed spul, het verblind je aanvaller en het is onschadelijk. Je kan het dus veel makkelijker gebruiken dan een mes. Tegenwoordig heb ik dat, en ik heb de bus wel in mijn hand gehad, maar ik heb nog nooit gespoten. Dat is niet nodig geweest. Mijn jongens zijn ertegen.

Nu ik wit werk, kon ik de jongens van het café niet meer gebruiken. Ik heb nu een abonnement bij een echt beveiligingsbedrijf. Ze hebben me een noodknop gegeven, en als ik die indruk, bellen ze meteen op. Als ik dan niet antwoord met een codewoord, schakelen ze de politie in. Ze zijn veel duurder dan de jongens, en ik heb ze nog niet nodig gehad. Ik hoop dat ze even goed werken. Ik hou mijn jongens nog wel even.

Je moet goed op je veiligheid letten. Het belangrijkste is dat je niet met je laat spelen. Als er zo'n man is die spelletjes met je gaat spelen, moet je hem meteen de deur wijzen. Dan kan het nog. Ik was te naïef om het te weten, zulke dingen worden alleen maar erger als je het toelaat. Tegenwoordig heb ik ook wat aan mijn werkflatje laten verbouwen zodat het niet meer zo kan gaan.

Op de politie kan ik niet rekenen. Als ik aangifte doe, dan vinden ze het ingewikkeld omdat ik een hoer ben. Ik ben een keer verkracht, en toen moesten ze overleggen of het wel verkrachting was, omdat die man betaald had. Je krijgt ook geen hulp als je word weggepest uit de buurt. Helaas val je buiten de samenleving die ze willen beschermen. Over die verkrachting schrijf ik misschien later nog weleens.

Er zijn rotklanten die gewelddadig of gevaarlijk worden. Het zijn er misschien vijf per jaar. Meestal kan je ze gewoon wegschreeuwen, maar af en toe word het lelijk. Dan moet je er wat aan doen. Als je passief bent, en gewoon hoopt dat het overgaat, dan kan zo'n man met je spelen. Als er wat misgaat, moet je vechten of hulp oproepen. Daar moet je op voorbereid zijn.

24 opmerkingen:

Frank zei

Ik vind je erg moedig om op een knop en pepeprspray te vertrouwen.

Misschien kun je lid worden van een schietvereniging en later een pistool aanschaffen. Je moet een afgesloten, aan de wand of vloer bevestigde wapensafe hebben waar het pistool ongeladen inligt, maar in de praktijk kun je het pistool doorgeladen onder je matras hebben als je een klant hebt.

Als dat ooit ontdekt wordt dan is het ergste wat je kan overkomen een boete en het verliezen van de wapenvergunning.

Als je ooit iemand moet neerschieten, schiet hem dan ALTIJD dood met een, ten hoogst twee kogels. Dat lijkt dan niet excessief, en hij kan dan geen leugenverhaal meer ophangen. Als je hem met een gelicenceerd wapen doodschiet en je hebt je verhaal in orde, dan zit er waarschijnlijk geen gevangenisstraf voor je in.

En onthoud dat zelfs een jaartje in de bak beter is dan dood of levenslang gehandicapt.

Martijn zei

Het probleem met een wapen of dit nu een mes, peperspray of een vuurwapen is dat het ook tegen je gebruikt kan worden dus is die noodknop misschien wel het verstandigst want daar kan hij helemaal niks mee en als het bedrijf zijn werk goed doet dan bellen ze de politie als jij niet opneemt of niet het codewoord geeft.

Frank zei

Het probleem met noodknoppen is dat een gestoorde crimineel maar een paar sekonden nodig heeft om ernstige schade aan te richten.

En dat het wapen tegen je gebruikt kan worden is niet relevant, want je gebruikt dat wapen als je het onmiddelijke en onafwendbare gevaar loopt vermoord of verminkt te worden. Dan is de man daar dus toe in staat met of zonder wapen. Dan is dat wapen dus een kans op redding in plaats van een onaanvaardbaar risiko.

Unknown zei

Begin van dit verhaal is duidelijk en besef dat een bij een zakelijke overeenkomst beter geen poging tot liefde kan worden ondernomen waardoor het wederzijds respect kan zegevieren.
Het blijft natuurlijk moeilijk wanneer je als klant bij een mooie vrouw bent, nadat het geld is afgedragen, vergeet je het zakelijke en probeer je zo liefdevol mogenlijk te genieten.
Vooral als de vrouw het spelletje kreunend meespeeld probeer je deze ook te laten genieten. Nu lees ik dat dit juist niet wordt gewaardeerd, hele teleurstelling.
Jac

Anoniem zei

Jack dat bedoelt Zondares niet volgens mij. Juist het contact naar de wip toe. Ben het verder eens met Frank; ik zou ook niet op alleen die knop durven vertrouwen. Het duurt even voor er hulp is, en in die tijd kan het volledig mis gaan.

X anoniem

Anoniem zei

Zondares, pepperspray valt onder de wet Wapens en Munitie. Je bent strafbaar als je ermee wordt betrapt. Ik begrijp je wel, maar als er iets gebeurt, moet je ervoor zorgen dat je niet ermee gezien wordt.

Ik begrijp dat je door je ervaringen voorzichtig bent geworden met het inroepen van de politie, en ik begrijp dat het je vertrouwen geen goed doet, als je zo door de collega's wordt behandeld bij je aangifte. Ik wil toch graag onderstrepen dat als je een melding maakt van geweld of een overval, er direct de dichtstbijzijnde surveillance naar je toe zal komen om je te beschermen. Die kunnen en mogen meer dan je "zware jongens". Er is altijd wel een surveillance in de buurt, en je kunt niet zeker zijn van die zware jongens. Vergeet dus niet om de politie te bellen, daar zijn we voor.

een ex-hoofdagent

zondaaropzoek zei

Dat is erg leuk dat zo'n klant wordt "verwijderd" en het gevaar is dan op dat moment geweken. Die klant weet wel jou adres. Heb je nooit last gehad dat ze je weer opwachten of blijven stalken?

En die noodknop lijkt mij ook niet snel. Eerst bellen, als je niet opneemt wordt de politie ingeschakeld...duur te lang.
In Nederland jezelf beschermen met een wapen is not done. 9 van de 10 keer is diegene die zichzelf beschermd de lul. Jij ben diegene die vastgezet wordt en de dader krijgt een foei en mag vrijuit.
Ik zou de jongens van het poolcafe achter de hand houden.

Pieter zei

Een cursus "Hoe doorzie ik een Zwaar Gestoorde Geest in 5 minuten" lijkt me ook geen overbodige luxe. Heb je geen kennissen die in de forensische psychiatrie werken en die je kunnen bijpraten?

Anoniem zei

Hoi Zondares,

Een pistool is het stomste wat je kunt doen. Het is in veel gevallen zware overkill en je komt ALTIJD in de problemen omdat het nagenoeg nooit als proportioneel wordt gezien.

Pepperspray valt inderdaad onder de WWM, maar heb je weleens haarspray of gewoon deodorant geprobeerd? Probeer maar eens iemand vol in zijn gezicht te sprayen met deo, dat doet zeer hoor. Niet zo zeer als pepperspray misschien, maar in de tussentijd dat je aanvaller bij aan het komen is heb jij tijd om een zware tafelpoot o.i.d. te pakken waarmee je indien nodig een volgende klap kunt uitdelen.

De zware jongens classificeren als vrienden die je te hulp kunnen schieten bij "aanranding van eens eigen of andermans lijf of goed" (noodweer), du die kun je wel bellen. Voor de rest ben ik het wel met ex hoofdagent eens, altijd de politie bellen. Als ze moeilijk gaan doen 0900 tuig bellen en vragen of het normaal is dat ze niets doen bij ongewenste seksuele contacten. Dit heeft namelijk niets meer met betaalde seks te maken. Als ik in de bakkerij sta en iemand legt 2 euro neer voor een brood, loopt vervolgens achter de toonbank om zelf dat brood te pakken weet ik niet wat er gebeurt en kan ik ervan uit gaan dat dit een bedreigende situatie is. Dan mag ik de politie bellen als hij weigert weg te gaan, ook al heeft hij dan nog zo hard dat brood betaald.

Ik kan zo boos worden om dat soort reacties. Die rottige politie agenten die maar niet begrijpen dat je je aan de regels moet houden van de overeenkomst die je sluit en dat er anders sprake is van een strafbaar feit. Als je drie keer hebt gezegd dat hij weg moet gaan is er sprake van huisvredebreuk en moet de politie gewoon komen.

Nou ja, je weet wel wat je moet doen neem ik aan. Ik word alleen zo boos om dat soort dingen. En ook om die registratieplicht. Het wordt ons gewoon onmogelijk gemaakt om ons werk te doen!

Groeten!

De Escort

Frank zei

Op 't Internet kun je speciale pepperspray bestellen dat tegen beren bedoeld is, met een extreem hoog piperine gehalte. Dat sort Pepperspray brandt gaten in de huud, veroorzaakt permanente blindheid en zo.

Voor mensen die een pistool "dom" vinden voor diegenen die dagelijks naakt onder vreemde kerels liggen..

Anoniem zei

Hee Escort/Wildthing, je kan Zondares/Nessuna ook gewoon weer op Viva advies gevne hoor, het betaalde seks topic is weer geupt.

Anoniem zei

Cursus zelfverdediging? Blijf je ook fit van :) Krav Maga bijvoorbeeld...

M.

Anoniem zei

Waarom schrijf je niet over de keren dat je in elkaar geslagen bent? Ik geloof er niks van, dat je altijd jezelf hebt kunnen redden. Dat is weer die pretty-woman mythe.

Zondares zei

Het probleem met een pistool is dat ik het niet zomaar ga gebruiken. Ik heb messen, en die gebruik ik al niet eens. Een pistool dus al helemaal niet.

Een gestoorde heeft inderdaad maar een paar tellen nodig, maar hij weet voordat hij het doet al dat hij het gaat doen. Ik niet, en dus heb ik ook geen tijd om een pistool te gebruiken. Ik ben niet zo dom dat ik denk dat mijn problemen meteen opgelost zijn als ik op de knop druk, maar het is beter om toch hulp te hebben.

Mijn zus heeft bij een modezaak gewerkt, en die heeft meer overvallen en geweld meegemaakt dan ik. Die heeft toch ook geen pistool nodig.

Anoniem zei

Forget the pepper babe! En laat je niks wijs maken over deo en haarlakbussen. Een woeste seksmaniak krijg je daar niet zonder meer mee neer.
En voor wat betreft onze vrienden van de politie. Ik zou er niet te veel op rekenen.Ik heb genoeg vechtpartijen meegemaakt om te weten dat de smeris er echt niet voor je is als het er op aankomt. En voordat die debielen van 112 je doorverbinden is het leed al geleden.
Ik zou nog maar eens met de poolboys gaan praten. Over hun hulp en over hoe een echt gevecht werkt. Hoe je als vrouw tegen een man kunt vechten. Daarbij gaat het vooral om durven vechten. Ogen en strottehoofd prikken/ rammen, ballen knijpen trappen, bijten. bitchfighting wat je allemaal niet leert bij de gemiddelde zelfverdedigingsbullshitcursus. Maar ik zou vooral naar een manier zoeken dat je je klanten laat weten dat er in no time beveiliging is, mochten ze grappen willen uithalen. Voorkomen is...

Succes,

M

Segafredo zei

Iedere manier van beveiliging heeft voor en nadelen, maar deze is nog niet genoemd: een grote sterke waakhond (geen vechthond dus) nemen? Ik heb er geen ervaring mee, maar mocht een betaalde dame een appartement hebben met nog een lege kamer naast haar werkvertrek, dan kan zo'n fors goed luisterend beest van minimaal 60 kilo daar zitten.

Prima gehoor, trouw, en je zal hem best kunnen leren hoe hij een deurklink naar beneden moet doen als je hem roept. Nadelen in de zin van kosten/uitlaten/misschien ongewenst blaffen zijn er ook, maar hij is er altijd, en is betrouwbaar, en legaal, en hopelijk ook een leuk huisdier.

Zondares zei

Dankjewel voor de tips allemaal. Ik ben niet zo gek op honden, en zo'n grote hou ik ook niet in de hand denk ik. Bovendien wil ik de klanten niet bangmaken.

Ik zal kijken of er een leuke zelfverdedigings-cursus is in de buurt.

Anoniem zei

Kijk daar heb ik nou dus een pooier voor. Die is er tenminste meteen. Jij moest eerst wachten. Dat kan ik niet acepteren.

Anoniem zei

Wat kost die pooier je dan zo?

Anoniem zei

De pooier krijgt gewoon alles. Achter elke hoer staat een man die het geld opstrijkt.

Anoniem zei

Precies. En nu houdt ze zich ook al bezig, met maffia-praktijken, met haar knokploeg die mensen zomaar in mekaar slaat.

Zondares zei

Een pooier kost meestal de helft, maar dan ben je nog belastingplichtig. Dan hou je nog minder over, want BTW is met je hele omzet. Dan kan je net je belasting betalen, en verder hou je dan geen geld over. Je kan dus niet legaal werken met een pooier.

Anoniem zei

Prostitutie is een misdaad, of het nou legaal is of niet.

Unknown zei

Ex-hoofdagent: "dichtstbijzijnde surveillance" heeft bij mijn 1e keer 2,5uur geduurd.
Pieter: "Hoe doorzie ik een Zwaar Gestoorde Geest in 5 minuten" ; Die worden door een psychiater niet eens doorzien want er zijn heel wat misdaden door "genezen" patienten begaan.
Ik zou een heleboel noodknoppen (ook draadloze) hebben in jouw geval en overal peppersray verstoppen.
Verweer tegen misdadigers wordt helaas gestraft, onze wet biedt slachtoffers helemaal niets, ik begrijp mezelf niet dat ik nooit aktie heb gevooerd daartegen.
Co.